Lyon Europamästare efter straffdramatik

Lyon är Champions League-mästare. Finalen avgjordes under torsdagskvällen och bjöd på ett nervigt avslut. Straffar fick skilja de franska lagen åt.
FOTO: Bildbyrån
FOTO: Bildbyrån

Lyon är åter mästare i Champions League! För fjärde gången. Klubben tangerar Frankfurts rekord i turneringen.

Lyon och Paris Saint Germain gjorde upp om den prestigefyllda titel bäst i Europa under torsdagen i Cardiff. Förutsättningarna för lagen var olika då Lyon kom till matchen med två inhemska titlar på årets vinstlista. PSG hade slutat trea i den franska ligan – och livlinan i Cardiff var hett eftertraktad av gänget från Paris. En seger i finalen skulle innebära

Efter 90 minuters fotbollsspel stod det fortarande 0-0 på resultattavlan. Svenska Caroline Seger blev kvar på bänken medan hennes lagkamrater försökte hitta ett avgörande innan ovissa straffar. Men det ville sig inte. För andra gången genom historien fick finalen i damernas Champions League avgöras från straffpunkten.

Och det blev målvakterna som fick huvudrollen under straffläggningen, på fler sätt än det förväntade.
Efter fem slagna straffar hade båda lagen skjutit fyra i mål. Avgörandet kom i den åttonde straffomgången. Fram mot straffpunkten stegade en av de bättre i PSG:s lag för kvällen. Målvakten Katarzyna Kiedrzynek - och missade. Med den känslan i kroppen fick hon sedan ställa sig i mål igen. För att se målvaktskollegan i Lyon skjuta bollen i mål och bli stor matchhjälte.

PSG:s målvakt Katarzyna Kiedrzynek var otröstlig efter damernas Champions League-final.
Först missade hon sin straff – sedan släppte hon in den avgörande straffen från Lyons målvakt.