Segers nick skänkte Skottland

Sista EM-testet innan truppen tas ut var tisdagens match mot Skottland. Sverige vann med 1-0. Caroline Seger avgjorde sent med matchens ända mål.
Gemma Fay kastar sig förgäves efter 1-0-bollen. FOTO: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån.

Det svenska landslaget har haft svårt att göra mål under året som gått. Landlagssamlingen i Göteborg och Växjö har handlat mycket om det. Att göra mål.
I dagens match mot Skottland i Växjö ville Sverige ösa in mål. Så blev inte fallet.

Lotta Schelin och Fridolina Rolfö startade matchen, men inget mål föll från anfallarnas avslut denna eftermiddag. Precis som i förra veckans match mot USA spelade Sverige bra, men lyckades inte göra mål.
0-0 stod sig halvleken ut, ett resultat som de tillresta skottskorna nog var mest nöjda med.

I sommar åker det skotska landslaget till EM i Holland. Tillskillnad mot Sverige, som är vana deltagare i dessa sammanhang, så gör Skottland debut på den stora internationella scenen. Och visst har laget en del att jobba på, men speciellt långt efter är man inte. Det visade det skotska laget under matchen mot Sverige.

Och man höll på att hålla nollan mot Sverige denna tisdagskväll. Nu har det i och för sig gjorts av hela sex motståndare hittills under året, men ändå. Det hade varit en fjäder i hatten för det skotska försvaret att hålla rent mot Sverige.

Nu kom istället 1-0-målet och avgörandet. Det kom från Caroline Segers panna i den 84:e minuten. Tillfälligt lindrar målstressen inför EM.