Sverige har landat i EM-landet

Med sex dagar kvar till den blågula öppningsmatchen mot Tyskland kom de. I olika plan och diverse grupper till Nederländerna, till sist hade samtliga 23 spelare och ledarstaben passerat ankomsthallen i Amsterdam.

– Jag vill vinna medalj, sade Lisa Dahlkvist till SVT.

I lördags spelade Sverige sin sista uppladdningsmatch, seger 1-0 över Mexiko. Efter ett par dagars vila var väskorna packade och sinnet inställt på träning och snar premiär.

De sista förberedelserna, på boendet och träningsplanen strax utanför Arnhem, börjar på allvar under onsdagen med damfotboll.com på plats.
– Man är jättesugen på att träna, vi har ju varit lediga nu. Så nu får det gärna börja, sade Lisa Dahlkvist som laddar för sitt tredje Europamästerskap.

– Det har känts väldigt bra i Göteborg. Och med mitt föregående år har jag själv ganska höga förväntningar på laget. Jag hoppas att vi går långt, fortsatte hon till SVT.

Som av en händelse blev transporten mot EM-basen en dryg timme från flygplatsen också en resa närmare Tyskland. Gränsen ligger bara halvannan mil från spelarhotellet.