Kosovare Asllani in – Jessica Samuelsson ut från Linköping

Inte bara en utan två stora truppförändringar hade Linköpings FC sparat till näst sista dagen av transferfönstret. Kosovare Asllani kommer in som en stor förstärkning, Jessica Samuelssons flytt blir en försvagning på motsvarande sätt.

Mediauppgifter skvallrade om att andra klubbar var aktuella. Dimridåer eller inte, Kosovare Asllani bestämde sig för att återvända till laget där hon spelat längst. Under fyra och en halv säsong, 2007-2012 vann mittfältaren bland annat SM-guld med LFC, nu väntar det ytterligare två och ett halvt år med ett lag i svensk toppklass och ambitioner som inkluderar Champions League till hösten
– Jag har inte sett laget spela sedan jag flyttade, men vet att många håller hög klass. Jag är redo att ta ett stort ansvar. Det känns spännande. Champions league vägde också tungt. Jag vill spela i ett lag som satsar på att vinna titlar, sade hon till Corren.

Asllani flyttar hem, kommer närmare familj och vänner och nämnde också tryggheten som en viktig faktor i samtalet med lokaltidningen.
– Jag älskar Sverige och känner mig mer trygg här. Det har absolut påverkat mitt beslut. Med allt som hänt uppskattar du tryggheten och det du har så mycket mer. Man är väl inte säker någonstans i världen, men nu har jag familjen nära och om något otäckt inträffar behöver jag inte komma hem till en tom lägenhet. Det är stor skillnad.

Som utlandsproffs och välmeriterad landslagsspelare kommer pressen automatiskt, men Asllani har form för att leverera.
– Jag spelar min bästa fotboll just nu. Om jag ska komma hem till Sverige vill jag inte göra det när jag är 35. Jag ville lämna på toppen med Manchester City. Nu har vi vunnit allting och det ger ro i själen. Jag hade lätt kunnat vara kvar utomlands, men känner att tajmingen är rätt och att jag är i en bra fas i min karriär, fortsätter hon till Corren.

Presskonferensen hade också en baksida för LFC:s del. Backlinjen som redan förändrats när Magdalena Eriksson bestämde sig för Chelsea under EM tappar sin största karaktärsspelare när Jessica Samuelsson kommit fram till att bryta kontraktet.

En klubb i utlandet köper loss högerbacken, vilken ville Samuelsson inte säga under torsdagen.
– Innan allt är helt klart håller jag det för mig själv, sade hon.

– Jag är inne på åttonde säsongen i Linköping och för att ta de här sista stegen behöver man kanske få känna på någon annan toppklubb. Det är alltid tufft att lämna, men det känns som rätt läge för att utvecklas vidare. Man kan säga att beslutet har växt fram under senaste tiden, fortsatte hon till Corren.