Danmarks återbud definitivt

Både det svenska fotbollförbundet och UEFA bekräftar att fredagens länge emotsedda VM-kvalmatch i Göteborg är inställd. – Det finns bara förlorare i det här. Även från vår sida med supportrar och spelarna som skulle gå ut på Gamla Ullevi med mycket publik, sade Peter Gerhardsson under en presskonferens.

Redan onsdag kväll mottog SvFF ett skriftligt besked från sin danska motsvarighet om att matchen inte skulle kunna bli av. Därför var torsdagens träning ett pass med högre intensitet än vanligt, såvida det handlat om dagen före match.
– Det blir ledigt imorgon och det passar bra, när vi samlas på lördag för träning kommer allt fokus att vara på Ungern, fortsatte förbundskapten.

Från spelarhåll medverkade Nilla Fischer och Caroline Seger på podiet. De finns också med när laget från 18.15 fredag kväll ägnar sig åt autografskrivning på Gamla Ullevi. Alltså istället för grannderbyt och en toppmatch i kvalgruppen.
– Jag har fortfarande lite svårt att ta in att vi inte ska spela matchen imorgon, sett till antalet sålda biljetter och stämningen som hade varit, sade Fischer.

Den uppkomna situationen är hittills unik, förhandlingar om nya landslagsavtal pågår förstås på sina håll. Bland annat i Sverige där det än så länge inte kommit fram något konkret.

Caroline Segers replik när frågan kom upp:
– Det känns som jag upprepat mig x antal gånger i det. Vi har diskussioner och så länge vi har det och det går framåt är vi väldigt glada att vi kan fokusera på fotbollen. Det är ändå prio ett.

Sverige möter Ungern i Borås på tisdag. I väntan på UEFAs bestraffning har Danmark en mer osäker kalendernotering om bortamatch mot Kroatien samma dag. I det som plötsligt blivit en förändrad kvalgrupp. Och fotbollsvärld, bör tilläggas.