Grupp D

* Ryssland-Australien 2-1 på mål i slutminut. * Bara 1-0 till Kina över Ghana Matcher spelade natten till måndag.

Första matcherna i Kalifornien-gruppen

Rysk straffmissare segerskytt

Australien har hittills aldrig vunnit någon VM-match, men hade förtjänat åtminstone oavgjort mot Ryssland i Carson utanför Los Angeles.

Det blev i alla fall tillfälle att jubla när Kelly Golebiowsky på en stolpretur efter 38 minuter gav The Matildas ledningen.
Men jublet fastnade i halsen efter mindre än en minut.
Ryssland kvitterade efter en frispark av Marina Saenko. Bollen styrdes i eget mål av Dianne Alagich.

Australien var ändå det bättre laget ute på plan och i synnerhet Joanne Peters dominerade mittfältet. Rysslands Natalia Barbischina var ganska ensam på topp och passningarna till henne skars av.
Den mästa målchansen i andr halvlek var dock rysk, en straff som Elena Formina sköt i ribban. Men det var ändå hon som kom att avgöra matchen i sista minuten med sitt 2-1-mål.

Från 0-7 till uddamålsförlust för Ghana
Kina visade inte upp något spel som fick laget att framstå som favorit till att nå minst semifinal när Ghana besegrades med endast 1-0 (1-0).

Det kinesiska spelet såg oinspirerat ut. Förbundskapten Ma Lianxing förklarade det med att de yngre spelarna var nervösa, men framhöll ändå två av dem Han Duan och Li Jie.

Veteranen Sun Wen avgjorde efter 29 minuter. Det var enda gången Ghanas utmärkta målvakt Memunata Sulema missräknade sig. Inlägget från Bai Jie gick över henne och vid bortre stolpen dök Sun Wen upp.
Ghanas bästa spelare var Alberta Sackey på topp. Laget agerade dock mest för att undvika en upprepning av resultatet mot Kina i VM 1999. Då vann Kina med hela 7-0