Oslagbara presslandslag

Matchen mellan Sveriges och Pressens damlandslag måndagen den 15/4 kl 18 på Malmö ip är den tredje genom tiderna. Damfotboll.com har grävt i arkivet och hittat de båda tidigare årgångarna.

Visst minns vi de här lirarna? Ni som känner dem, skicka oss gärna en rad på vår mailadress och berätta.

Den första matchen spelades i Tipshallen i Jönköping den 6.12 1986.
Pressens landslag såg ut så här:
Målvakt; Ing-Marie Olsson, Malmö FF
Backar; Anette Olsson, Stattena, Tina Nilsson, Malmö FF, Anette Palm, Malmö
FF, Tina Svanbring, Öster.
Mittfältare: Ingrid Lundqvist, Öxabäck, Mia Kåberg, AIK, Helena Karlsson,
Trollhättan, Ingela Gaeyner, Malmö FF.
Anfallare; Eleonor Hultin, Gais, Anneli Andersson (Andelén), Öxabäck.

Sveriges damlandslag:
Målvakt: Elisabeth Ledinge,Jitex.
Backar: Anette Hansson, Öxabäck, Anette Börjesson, Gais, Karin
Åhman-Svensson, Öxabäck.
Mittfältare: Annelie Gustafsson (Carjemo), Malmö FF, Anna Svenjeby,
Kronäng, Annika Eriksson, Hammarby, Eva Andersson, Öxabäck, Marie Karlsson,
Öxabäck.
Anfallare: Lena Videkull, Kronäng, Gunilla Axén, Gideonsberg
Förbundskapten: Ulf Lyfors.

Gemensamma ersättare: Marina Persson (målvakt) Öxabäck, Carina Samuelsson,
Stattena, Anneli Andersson,Stattena, Eva Kärrberg, Hammarby, Doris
Uusitalo, Öxabäck, Helen Johansson, Gais.

Uttagningskommittén för presslandslaget:Thorsten Frennstedt, Arbetet, Bengt
Lans, Dagens Nyheter, Stig Hagberg, Expressen.
Tränare: Lars Eiswohld, Malmö FF

Matchfakta
Sveriges damlandslag - Pressens damlandslag 3-3 (1-0)
1-0 Eva Kärrberg, 2-0 Lena Videkull, 2-1 Annelie Andersson Andélen
(Öxabäck), 3-1 Annelie Gustafsson Carjemo, 3-2 Anette Palm (Malmö FF) 3-3
Ingela Gaeyner (Malmö FF).

31.8 1988 i Trollhättan
Sveriges damlandslag - Pressens damlandslag 0-0

Sveriges damlandslag
Målvakter: Elisabeth Leidinge, Jitex, Ing-Marie Olsson, Malmö FF.
Backar: Anette Hansson, Jitex, Marie Karlsson, Öxabäck, Tina Nilsson.Malmö
FF, Eva Zeikfavly, Malmö FF.
Mittfältare: Annelie Gustafsson (Carjemo), Malmö FF, Helen Johansson, Gais,
Ingrid Johansson, Gais, Pia Sundhage, Jitex, Eva Kärrberg, Jitex.
Anfallare: Anneli Andelén, Öxabäck, Gunilla Axlén, Gideonsberg, Lena
Videkull, Öxabäck.
Förbundskapten: Gunilla Paijkull.

Pressens damlandslag
Målvakter: Marina Persson, Öxabäck, Marie Hallvarsson, Mallbacken.
Backar: Pia Syrén, Öxabäck, Camilla Fors, Jitex, Anette Borgwall, Öxabäck.
Mittfältare; Lotta Edmark, Dalhem, Lena Erixon, Gideonsberg, Anette
Börjesson, Jitex, Madeleine Lagerstedt, Malmö FF, Elisabeth Törnqvist,
Mallbacken.
Anfallare: Maria Talmark, Mariestad, Carina Nilsdotter, Sundsvall, Laila
Andersson, Jitex, Maria Adolfsson, Mallbacken.
Uttagningskommittén för presslandslaget:Thorsten Frennstedt, Arbetet, Stig
Hagberg, Expressen.
Tränare: Ulf Bergquist, Öxabäck

Madelen med målsinne till Mallbacken

Madelen Janogy har övertygat i Falköpings KIK i div 1 och tar nu steget upp i Elitettan där hon ska spetsa serieledande Mallbackens anfall. Debuten förväntas blir den 26 juli mot Halmia. På onsdagen möts Mallbacken och QBIK i prestigefyllt derby på Strandvallen kl 19.00

12 spelare i 11+ ska lyfta Sverige

Sverige har, på fem försök, inte lyckats bärga en medalj i de olympiska spelen. Det vill SOK och landslagsledningen ändra på genom projektet 11+. Men vad innebär projektet för de inblandade spelarna, hur insatta är klubbarna och varför finns exempelvis Kosovare Asllani inte med? Vi försökte reda ut det och tog ett snack med de svenska förbundskaptenerna.
Julia Wahlberg. Bildbyrån (arkiv).

Tungt avsked för Julia Wahlberg

För två år sedan tog hon guld som yngst i landslaget. Julia Wahlbergs resa med F19 har fortsatt med många erfarenheter och intryck. Ett av de allra sista och samtidigt mest plågsamma var uttåget ur Norge-EM på måndagkvällen.

Ingen semifinal för Sverige

EM är över för F19-landslaget. Det började bra med seger i första matchen och ett tidigt ledningsmål när det skulle avgöras mot Irland. Effektiviteten och uthålligheten fanns hos motståndarna som kom tillbaka dubbelt upp. Slutresultat 1-2 och Sverige slutar trea i gruppen.

Rolig Norge-historia mot Irland?

Minst en poäng i den sista omgången är ett måste om Sverige ska nå semifinal i U19-EM. Irland blir en tuff nöt att knäcka, laget från den gröna ön har övertygat i sin EM-debut.

Marta till FC Rosengård

Efter Tyresös konkurs valde flera svenska landslagsspelare spel i utlandet, men Marta Viera da Silva från Brasilien stannar kvar i Damallsvenskan och för första gången blir det nu spel i en Malmö-klubb, FC Rosengård.

.. och Madelaine Edlund klar för Sunnanå

Cirkeln sluter sig för Madelaine Edlund dagens andra f d Tyresö-spelare som fått klart med ny klubbadress, eller rättare sagt återkomst till där hon spelade senast för åtta år sedan det vill säga Sunnanå SK.

EXTRA: Marta i ny svensk klubb

Efter att ha tillbringat VM-månaden hemma i Brasilien är Marta tillbaka i Sverige där den förra Tyresö-stjärnan på måndagen presenterades av sin nya

Christen Press fixade åter poäng

Chicago Red Stars har spelat fem matcher på 17 dagar i den amerikanska proffsligan NWSL varav fyra slutat oavgjort. Men Christen Press´ lag har gjort sista målet i var och en av dem.

Zecira Musovic - mitt i EM

FC Rosengård har hand om henne till vardags men sommaruppehållet tillbringar Zecira Musovic i Norge. F19-landslagets målvakt spelar EM med utmaningen att känna sig trygg med en backlinje hon normalt sett inte har framför sig.

En fransk seger – till slut

Det var Paris Saint-Germain som räckte längst i Gothia Cup Trophy under Gothia Cup. Spanska San Gabriel gav ett värdigt motstånd men räckte inte riktigt ända fram. Matchen fick avgöras på straffar efter 0-0. Där PSG fick segerjublet efter rungande 7-6.

Sundhages funderingar

Landslaget laddar upp inför höstens avgörande i VM-kvalet genom att träningsspela borta mot England. Damfotboll.com träffade förbundskaptenen Pia Sundhage för att snacka klubbyten, VM-kval, Lina Hurtig och ett pågående F19-EM.

Semi men inte längre för Umeå och Örebro

I den första semifinalen i F17 Gothia CupTrophy blev det för tufft för Umeå IK som fick se sig besegrad av ett snäppet bättre San Gabriel som vann med 2-0. Även Örebro fick säga tack för sig då Paris Saint-Germain efter en jämn semifinal, tog den andra finalplatsen efter seger med 3-1.

Förlust för Sverige

Efter seger mot England i F19-EM slutspelet med 2-0 blev det förlust med samma siffror i kvällens möte med Spanien som därmed se till att hålla elden glödande i grupp B.

Startelvan mot Spanien

Det är bara en förändring i den svenska startelvan jämfört med premiären när Sverige tar sig an Spanien på Strømmen Stadion kl 19.00 på fredagskvällen. Jitexliraren Anna Oskarsson tar plats som högerbreddare på det svenska mittfältet. Filippa Curmark är på bänken.

Lina Ringshamre till Hammarby

Efter drygt ett år i Linköpings FC, mestadels på bänken, har målvakten Lina Ringshamre valt att ta steget ner i Elitettan och spel i Hammarby IF DFF.

Svensktrio på Uefatopplista

Uefa har nominerat elva spelare som är med och fightas om titeln bästa damspelare i Europa. Tre svenskor finns bland de nominerade.

Umeå och Örebro klara för semifinal i Gothia Cup Trophy

Drömmen om att spela final på Nya Ullevi inför storpublik på lördag lever i allra högsta grad för två svenska lag som under torsdagen vann sina kvartsfinaler,

Malin Diaz till årets uppstickare

Eskilstuna United har lyckats knyta till sig en av Sveriges största talanger, Malin Diaz. Diaz lämnade AIK 2013 för Tyresö och kritiserades då av många för sitt vågade val men hon bevisade själv att hon valde rätt.

Yngsta landslaget ska ta form

Förbundskapten Katarina "Cancan" Olsson har kallat 42 tjejer födda 1999 till landslagssamling på Bosön i augusti. Där ska de förberedas inför två planerade matcher mot Norge i Värmland senare i september.

Femte svenskan i franska ligan

Sofia Jacobsson är resande i fotboll och hennes nya adress blir Frankrike och klubben Montpellier Hérault SC där även före detta Tyresöspelaren Linda Sembrant kommer att spela från i höst.

Byte i toppstriden i Finland

I helgen var det toppmöte i kampen om ligatiteln mellan Åland United och PK-35 i Mariehamn. Eftersom det samtidigt pågick en fotbollskarneval i stan och det rådde VM-feber så lockade detta toppmöte den största publiksiffran för säsongen till Wiklöf Holding Arena.

Målrikt gruppspel i Gothia Cup Trophy

Under veckan har de fyra grupperna i Gothia Cup Trophy spelats klart och tre svenska lag, Örebro SK, Umeå IK och IF Limhamn/Bunkeflo, har tagit sig till kvartsfinal i på torsdagen.

Landslagstruppen innehåller skrällar

Den 3 augusti träningsspelar Sveriges damlandslaget mot England. Idag presenterades truppen till den matchen. Truppen innehåller två debutanter och en skräll.

En myt att kvinnor inte vill bli tränare

I dagens Damallsvenskan finns endast en kvinnlig huvudtränare. Det sägs att få/inga kvinnor vill bli fotbollstränare och att de därför är så få inom den svenska damfotbollen. Låt oss ta död på den myten.