Hedvig Lindahl får inte stå i IF Trions mål ikväll

Ikväll måndag klockan 19.00 spelar IF Trion hemma mot Malmö FF och det blir utan Hedvig Lindahl i målet. Malmö FF har som policy att utlånade spelare inte får delta i matchen mot klubben.

Ett ställningstagande som hade gått IF Trion förbi när man kom överens om Hedvig Lindahls övergång. På IF Trions hemsida, säger vice ordförande Arne Nilsson så här.
-Det har varit hetsiga diskussioner de senaste dagarna men nu har vi rett ut saker och ting med Malmö FF. Vi missförstod varandra rejält när vi samtalade med Malmö vid Hedvigs övergång. Givetvis vill vi att Hedvig ska spela för oss även mot Malmö men nu blir det inte så och det finns inget mer att säga om saken, säger Arne Nilsson.

IF Trions Karissa Hampton är avstängd pga att ha ådragit sig för många varningar. Spelar gör däremot de nya amerikanskorna Melissa Sherrell, och Adrian Suffridge.

Tre cupmål av Lotta Schelin

Olympique Lyonnais gick lätt vidare i franska cupen hemma mot Yzeure. Det slutade hela 8-1. Lotta Schelin är i bästa målform och svarade för tre av målen.

FC Rosengård vann enkelt mot Kristianstad

I säsongstarten visade svenska mästarinnorna FC Rosengård var skåpet ska stå när man vann årets första träningsmatch med 5-0 mot Kristianstad hemma på Malmö idrottsplats.

PSG vidare på straffar

I onsdags utklassade Paris Saint-Germain Soyaux med 10-0 i ligan. På lördagen möttes lagen på nytt i franska cupen och det blev långt ifrån någon promenadseger för Caroline Seger och Kosovare Asllani.

Moazzeni fick beskedet via SMS

Lisa Moazzeni lämnar efter två år AIK. Den förra Kristianstads- och IFK Kalmarbacken fick beskedet om att kontraktet inte skulle förlängas via SMS. Spelarföreningens ordförande Magnus Erlingmark kritiserar det tillvägagångssättet.

Anna Stoltze ny huvudtränare för Göteborgs F19

Kopparbergs/Göteborg samarbetar med tiotalet andra föreningar för sitt lag i Svenska Spels F19-serie. Nyligen blev det klart att Anna Stoltze förstärker ledarteamet och blir ansvarig tränare samt att även Lotta Gustafsson blir kvar samt blir huvudansvarig för samarbetsprojektet.

Dansk landslagsspelare till Solos klubb

Katrine Veje som för ett par år sedan spelade i LdB FC Malmö men återvände till Danmark har skrivit på för den amerikanska proffsklubben Seattle Reign FC från och med halvårsskiftet. Efter sin Malmö-sejour har hon spelat för Bröndby IF.

Hänt i Elitettan

Silly Season med alla förnyelser av spelartrupperna pågår som bäst och kommer att vara ytterligare några månader framåt. Damfotboll.com har ställt samman vad Elitettans klubbar har rapporterat så här långt. Sunnanå hämtar den lovande målvakten Sofie Eriksson från Rönnskär. Tyvärr tappar man Mathilda Rosqvist som flyttar till Stockholm och Djurgården av arbetsskäl. QBIK förstärker laget med mångsidiga Caroline Olsson. Hon kommer närmast från Göteneklubben Sils IF, som ifjol slutade trea i division 1 norra Götaland och där Carina gjorde 15 mål på 18 matcher.I måndags meddelade nykomlingen i Elitettan Lidköpings FC att man värvat mittfältaren Marie Sandberg som närmast kommer ifrån Mariestads BoIS. Marie är Lidköpings FK´s sjätte nyförvärv inför den stundande säsongen.

Hänt i Damallsvenskan

Silly Season med alla förnyelser av spelartrupperna. Den pågår som bäst. Damfotboll.com ställer samman vad Damallsvenskans klubbar har rapporterat så här långt. I veckan fick Linköpings FC klart den ukrainska landslagsspelaren Vera Dyatel en vass målskytt som gjorde 8 mål på 12 matcher i VM-kvalet för Ukraina.

Ukrainsk mittfältare till Linköping

Linköpings FC har gjort klart med Ukrainas bästa spelare, 30-åriga mittfältaren Vera Dyatel.

Landslagsmålvakt stängs av

Hope Solos namn hamnade åter i rubrikerna häromdagen i USA, men inte för att hon är en av världens bästa målvakter och nu har USAs fotbollförbund US Soccer markerat med 30 dagars avstängning. Just nu är damlandslaget samlat på träningsläger i Los Angeles.

Landslagsmålvakt blir tränare

Det verkar ha lossnat de senaste månaderna för före detta elitspelare att bli tränare. Kristin Hammarström sällar sig till dem. Det blev ingen comeback i KIF Örebro eller på sikt i damlandslagets mål efter att hon blivit mamma i fjol men nu tar Kristin sig an att träna målvakter i Rynninge IK.

Kampen om naturgräs under VM är över

Det var i höstas som en grupp kvinnliga fotbollspelare lämnade in en stämning mot Fifa på grund av deras planer att spela VM 2015 i Kanada på konstgräs. Nu drar spelarna tillbaka sin anmälan, enligt deras advokater.

Caroline Seger målskytt i comeback

Paris Saint-Germain mötte Soyaux på bortaplan i franska ligan på onsdagkvällen. Det blev en målrik tillställning som PSG vann med hela 10-0. En av målgörarna var Caroline Seger som spelade från start och gjorde näst sista målet innan hon bytte en kvart före slut.

Därför blev det Örebro för Hanna Folkesson

Det är andra gången landslagsspelaren Hanna Folkesson vänder söderut för att spela fotboll. I första vändan bytte hon Umeå Södra mot AIK, nu lämnar hon Umeå IK för KIF Örebro. Många ville ha hennes namnteckning. Att det blev just KIF Örebro kom lite överraskande även för Hanna som i stort sett hade bestämt sig för att vara Umeå troget.

Åtta målvakter drillas på Bosön i februari

Åtta målvakter är uttagna av SvFF:s målvaktsinstruktörer till ett tipselitläger på Bosön den 6-8 februari. Mest meriterad är Hilda Carlén, senast med i den landslagstrupp som var nere i La Manga och mötte Norge.

Tränare som vill göra skillnad för framtiden

Gruppspelet i Cup Kommunal har kommit och gått. De fyra semifinallagen Medelpad, Stockholm, Halland och Småland kan börja ladda för kommande uppgifter. Men innan vi går vidare har vi pratat med två tränare som coachat distriktslagen mot framgång. Stockholms Malwina Nilsson och Västmanlands Gunnar Mattson.

Lidköping värvar mittfältare

Lidköpings FK fortsätter att förstärka sin trupp inför kommande debut i Elitettan 2015. Senaste tillskottet är Marie Sandberg från Mariestads BoIS.

Nytt jobb för Therese Sjögran

Många idrottsklubbar kommer att få besök av FC Rosengårds och damlandslagets profil Therese Sjögran som nu inleder ett samarbete med modeföretaget Gutz.

"Peppe" blir tränare

Åter i Sverige är det inte i Sunnanå SK Perpetua Nkwocha kommer att fortsätta sin fotbollsbana.

Fyra mål av Lotta Schelin

Olympique Lyonnais fyllde på sin målskillnad med hela 14-0 i matchen mot Albi, som ligger sjua i franska ligan på söndagen.

Gilleby-Stala Rössö Cup-mästare

Finalens enda mål avgjorde damseniorturneringen Rössö Cup. Gilleby-Stalas Joanna Johansson gjorde det tidigt mot Qviding.

Skyttedrottning fortsätter i Rävåsen

Hon nätade 23 gånger för Rävåsens IK l förra säsongen och var en start bidragande orsak till avancemanget till division 1. Nu har anfallaren Caroline ”Carre” Karlsson bestämt sig för att stanna i Karlskoga-klubben även 2015.

En liten tagg på Pias rosor

Landskampsåret 2015 fick en riktigt bra start. Att vända ett tvåmålsunderläge mot Norge är anmärkningsvärt bra, något som förbundskapten Pia Sundhage kan vittna om både som spelare och ledare. I intervjun här tar hon upp plus och minus från matchen i La Manga och kommer på slutet med några andra kommentarer som ytterligare befäster att landslagsledningen och klubbarna inte helt är på samma våglängd.

"Naza" gör comeback i AIK

En färgstark spelare i AIK gör come-back som assisterande tränare. Nazanin Vaseghpanah minns nog de flesta som spelat med och mot henne, en teknisk och temperamentsfull forward.

Ingen tredje svenska i Chelsea

Hedvig Lindahl får inte spela i Chelsea med sin klubbkamrat från Malmö-tiden Emma Wilhelmsson, som flyttar hem. Marija Banusic som också bytt till Chelsea känner Hedvig från Kristianstad.