LdB FC Malmö guldjublar igen!

Att semifinalen i Svenska Spels F17- serie blev en maratonmatch samt avsaknaden av flera A-lagsmeriterade spelare såg ut att fälla LdB FC Malmö i finalen mot Kristianstads DFF där de senare hade en motiverad 2-0 ledning efter första halvlek Men LdB FC Malmö-tjejerna ville annat.
För tredje gången står LdB FC Malmö som vinnare av Svenska Spels F17-serie.
Foto: Anette Börjesson

Kristianstads ledningsmål kom efter bara tre minuter när Frida Olsson snodde boll på mittfältet och passade den i djupled till Mathilda Olsson som påpassligt löpte sig fri emellan två LdB backar och kallt satte bollen efter marken, helt otagbar för målvakten Maja Bolinder.

Kristianstad spelade metodiskt och enkelt, sökte Lisa Gustavsson och Mathilda Nilsson på topp. Dessa två understödda av främsta Frida Olsson och Amanda Persson oroade hela tiden Malmös försvar medan det omvänt handlade mycket om snabba Felicia Karlsson som gång på gång utmanade Kristianstads backlinje utan att lyckas göra något mål.

En av förgrundsfigurerna i Kristianstads DFF Lisa Augustsson fick hjälpas av planen när hon i ett fall skadade axeln. Man befarar att nyckelbenet är skadat. Trots tappet av henne var det Kristianstad som fortsatte spela bra och även öka på sin ledning i den 35:e minuten.

2-0 målet kom på en frispark ifrån vänster. Den slogs av Amanda Persson och Frida Olsson höll sig väl framme och skarvade in bollen i mål. Stor glädje i Kristianstad medan huvudena sjönk en aning i malmölägret.
– Då såg det inte bra ut men vi brukar klara att reda ut underlägen och i pausen snackade vi oss samman och kom ut med hög motivation och ville gärna revanschera oss för första halvlek, säger Max Gregerstedt, tränare i LdB FC Malmö.

I andra halvlek visade Felicia Karlsson vägen med sitt reduceringsmål i den 57:e minuten.
Ett inlägg ifrån mycket kreativa Sofie Anker på vänsterkanten hamnade hos Felicia som styrde bollen i mål. Målet gav stor energi åt malmötjejerna samtidigt som glöden började falna något hos Kristianstadslirarna.
Efter reduceringen handlade mycket om LdB FC som tog kommandot i matchen och KDFF ägnade sig mest åt att jaga boll och försvara sig. Felicia Karlsson drogs ner i straffområdet, det luktade straff men domaren Helena Ögren friade.
Strax efter kvitterade Isabelle Pollner till 2-2 när hon efter ett snabbt inkast fick bollen, drog en back flöt in i straffområdet och avslutade med att sätta bollen i bortre hörnet otagbar för målvakten Louise Holmqvist.

Modet sjönk ytterligare i Kristianstadlägret medan LdB FC Malmö nu verkligen gasade på för att ta ledningen. I den 65:e minuten lade Sofie Anker en ny hörna ifrån vänster och lite slumpartat hamnade bollen till sist vid Felicia Karlssons fötter och i gröten av spelarben tvekade hon inte utan slog till och fick in bollen i mål. Om målet som visade sig bli vinstavgörande säger Felicia själv till damfotboll.com.
– Vi lovade oss själva i pausvilan att jobba bättre och när jag slog in ledningsmålet blev jag så himla glad. Jag är jättestolt över att vi i hela laget lyckades resa oss ifrån underläge och vinna och nu är jag bara så himla glad över att vi vann.
I slutminuterna gjorde Kristianstad ett ryck och lyckades äntligen etablera lite spel på motståndarnas planhalva. I den 80:e minuten kom Mathilda Nilsson fri men Maja Bolinder i målet avvärjde.
majabolinder200web.jpg
– Den tog här, sade Maja och pekade på vänstersida av magen, efter matchen.
– Det var skönt att få göra en räddning som också visade sig bli så viktig, tillade Maja och sken som en sol efter matchen.

Kristianstad fortsatte trycka på och man ordnade ett par hörnor och ytterligare en situation som luktade straff när Anna Persson var igenom såg ut att fällas, men precis som i första halvlek så friade domaren.
– Det såg ut som straff men domaren stod bra placerad och dömde säkert rätt, sade Pierre Persson, Kristianstadtränaren som blev uppvisad på bänken under lördagen och därför såg matchen från läktaren.
– I första halvlek spelade vi stabilt men vårt spel kollapsade lite när Lisa Gustavsson blev skadad och inte kunde fortsätta. Självklart unnar man tjejerna en vinst i en sådan här match men samtidigt vet vi av erfarenhet att man aldrig kan räkna ut LdB FC Malmö. Idag visade de åter som ett lag med mästartakter.

Malmötränare Max får sista ordet.
bucklanweb.jpg
– Tjejerna som vann idag är det spelare som spelat mest under hela seriespelet. Vi har hög lagmoral och är bra tränade inte minst visade vi väl det idag när vi vände underläge till vinst. Jag är både glad och stolt över att LdB FC Malmö för tredje gången lyckades vinna Svenska Spels F17-serie.

Foto: Michaela Bengtsson lyfter guldpokalen.

Sista inlägget på damfotboll.com är gjort. Foto: Fredrik Hasselgren

Slutet på en era med damfotboll.com - UPPDATERAD INFO

April 2017 – Sverige fortsätter uppladdningen till sommarens EM – Seriestart i Damallsvenskan och Elitettan – Semifinaler i Champions League med ”svenskduell” – Damfotboll.com kommer tillbaka

Ge June chansen på liggande boll - då....

Piteå besegrade Eskilstuna United hemma med 2-1 (1-0) inför hela 1 926 på ett soldränkt LF-arena. June Pedersen och Irma Helin blev stora matchvinnare.
Lotta Schelins första insats i Rosengårds träningströja.

OS och Rosengård ger Lotta Schelin en hektisk sommar

Att vinna en allsvensk guldstrid och att ta FC Rosengård långt i Champions League blir kommande drivmedel. Än så länge har Lotta Schelin bara hunnit med det första passet med sin nya klubb.

Klart med ny målvakt till Linköping

Efter Matilda Haglunds korsbandsskada tidigare i vår så har Linköpings FC haft en målvaktsposition vakant i truppen. Nu är det klart med ersättare till Matilda, och det kommer att bli Chandra Bednar som klubben signerat ett korttidskontrakt med gällande höstsäsongen.
Irma Helin gör sin andra säsong i Piteå. FOTO: Peter Skaugvold/Bildbyrån.

Tredjeplatsen på spel mellan Piteå och Eskilstuna

Halvårsskiftet är tiden på året när det är svårast att skilja dag från natt längst upp i norr. Mot halvtid i seriespelet vill Piteå IF gärna bli en ljuspunkt och ta över tredjeplatsen.
Wilma Stenman hade svårt att hålla tårarna borta men bjöd ändå på ett lite leende. Foto: Anette Börjesson

Vinsten, ett silver och kompisar för livet

En silvermedalj brukar sällan bli någon stor tröst för de förlorande spelarna och precis så såg det ut när vi inledde intervju med Wilma Stenman, back i Västerbotten som hade svårt att hålla underläppen still men det gick.
Skåne vann Cup Kommunal 2016. Foto: Anette Börjesson

Skåne överlägset i finalen

För 11:e gången vann Skåne Cup Kommunal efter att ha finalbesegrat Västerbotten i Halmstad med 3-0. Det var aldrig någon tvekan om vart segertrofén skulle hemföras.

Klart för finalen i Cup Kommunal

Så här i slutet av juni precis efter midsommar spelas finalen i Cup Kommunal. Då koras vilket fotbollsdistrikt som ska bli landets bästa och 2016 står slaget mellan Skåne och Västerbotten. Spelplats som vanligt Halmstad Arena (Sannarp) onsdag kl 19.15,
Stina Blackstenius glad över OS-platsen. Foto: Bildbyrån

Få överraskningar på Rio-resan

Efter att Pia Sundhage presenterat namnen på de utvalda vet vi när, var och vem som ska göra det för Sverige i OS. Frågan är bara hur det ska gå under augustidagarna i Brasilien.
Pia Sundhage presenterade OS-truppen under Elitflicklägret i Halmstad. Foto: Bildbyrån (arkiv)

OS-truppen klar

På tisdagen presenterade förbundskapten Pia Sundhage den slutgiltiga OS-trupp på 18 spelare (plus fyra reserver) som ska representera blågult under OS i Rio som spelas i augusti. Presentationen skedde på elitflicklägret i Halmstad.
Chloe Logarzo. Foto: Eskilstuna United

Australiensisk landslagsspelare till Eskilstuna

Två matcher återstår av vårsäsongen av Damallsvenskan men redan nu kan United presentera ett nyförvärv inför höstsäsongen i den australiensiska landslagsspelare Chloe Logarzo.
Emma Lind har siktet inställt med LB07. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Emma Lind vill mer efter resan till serietoppen

De första månaderna i den nya klubben fick hon skruva ner konkurrensinstinkten och ta sig tillbaka från skada. Nu tävlar Emma Lind på lika målvaktsvillkor i LB07 och trivs med tillvaron i Malmö och i toppen av Elitettan.
AIK strået vassare i dagens match. Foto: Björn Pettersson

Sirius utan chans mot AIK

AIK kom till dagens match med hetast vilja i bagaget och kunde resa hem med full pott. Sirius fick kännas vid sin tredje raka förlust, den här gången med siffrorna 2 - 5.
Stina Blackstenius sänkte Kopparbergs/Göteborg med segermålet som kom först i den 86:e minuten. FOTO Filip Oskarsson.

Linköping redde ut bekymren på nytt

Bättre sent än aldrig. Linköpings FC fick ingen utdelning på sin inledande forcering, frustrationen växte i takt med brända möjligheter. Sen hittade Pernille Harder luckan i Kopparbergs/Göteborg FC:s försvar och Stina Blackstenius rullade in slutresultatet 1-0.
Elaine gör comeback som spelare.Foto: Per Kristensen

Elaine gör comeback

Elaine lämnar tränaruppdraget i Älta IF och fortsätter som spelare. Pierre Gardelius du Puy tar över tränaransvaret och det är en lösning som gör att klubben ser optimistiskt på kommande seriespel.

Islands damlandslag också på gång

I FIFAs senaste världsranking av damlandslag har Island klättrat till 16:e plats. Schweiz har klättrat fyra placeringar tack vare segrar över Italien och Tjeckien som säkrade en plats i nästa års EM-slutspel.
Tove Enblom räddar före Mia Jalkerud (Foto: Anders Henrikson)

Umeå IK vinner på Stockholms stadion

Tabelljumbon Umeå IK tog säsongens första seger - borta mot DJurgården med 3-1. Målen gjordes av Lina Hurtig, Julia Hellström och Hanna Sandström. Inbytta Emilia Appelqvist reducerade en kvart före slutet för hemmalaget.
KIF Örebros Melissa Tancredi blev matchvinnare borta mot Kvarnsveden. Foto: Bildbyrån

KIF Örebro tillbaka i vinnarspåret

KIF Örebro som inte vunnit en match sedan Damallsvenskans tredje omgång tog med dagens vinst, 0-1 borta mot Kvarnsveden, ett rejält kliv upp till en sjundeplats i tabellen.
Johanna Ejdelind såg öppningar och förarbetade ett av LB07:s mål. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

LB07 stärkte greppet i toppen

LB07 började bra, fullföljde mer tveksamt men höll stilen till 2-1. De förhoppningar som Hammarby IF hade mosade hemmalaget med att göra sina två mål inom loppet av en halvtimme. Efter toppmötet leder LB07 serien med sex poäng.

Piteå spräckte Vittsjös hemmasvit

Vittsjö tog emot Piteå IF hemma på Vittsjö IP inför endast 384 personer. De fick se en match där gästande Piteå dominerade stort i första halvlek bortsett från de fösta tio inledande minuterna av halvleken. Piteå tog en välförtjänt ledning i paus. Det var skånskornas första förlust på hemmaplan i år.
Michaela Johnsson mot Ältas Anna Skugge och Lina Malmborg. FOTO: Daniel Nilsson/Bildbyrån.

LB07 litar till anfallsstyrkan i seriefinalen

Det giftigaste anfallet mot det mest stabila försvaret. Därmed inte sagt att seriefinalen, LB 07 mot Hammarby IF måste utspela sig så. ”De här matcherna är roligast att spela, prov på hur vi står oss mot topplagen”, säger Michaela Johnsson.
Hanne Gråhns möter sina före detta lagkamrater när Örebro tar sig an Kvarnsveden. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Hanne Gråhns tar sats för att besegra gamla bekanta

KIF Örebro gör söndagsresan för att möta en nykomling som satt igång säsongen mer sprudlande än det etablerade laget. För Hanne Gråhns kittlar Borlängebesöket lite extra, kontakterna med de gamla lagkamraterna i Kvarnsvedens IK gör upplevelsen speciell.

Vinst för Hovås Billdal IF mot QBIK

Det blev vinst med 2-0 för hemmalaget Hovås Billdal i en väldigt jämn match där Hovås satte sina chanser mot QBIK

Thomas tillbaka som tränare i Vittsjö

Thomas Mårtensson som av privata skäl varit borta från det delade tränarskapet i Vittsjö GIK under våren är på väg tillbaka och det innebär en förändring i ledarstaben. Håkan Magnusson och Vittsjö GIK går skilda vägar och vårt samarbete avslutades nu i veckan, meddelar klubben.

Derbyknall 1

Växjö DFF vann slaget om Småland och besegrade för första gången IFK Kalmar. Dessutom på IFK Kalmars fruktade hemmaplan Gröndal. Det blev en riktig derbymatch med svallande känslor och mycket dramatik. Och det var ytterst nära att det blivit oavgjort efter IFK Kalmars sena forcering.