Ekonomisk hjälp till LdB FC Malmö

Malmö stad ersätter LDB FC Malmö för de fribiljetter och årskort klubben delar ut varje säsong.

Det innebär ett tillskott i kassan på 650 000 kronor för den krisdrabbade klubben. Fribiljetterna innebär att alla skolelever har gratis inträde på hemmamatcherna.

Kommunstyrelsens beslut grundar sig på den ekonomiska situation LDB FC Malmö befinner sig i, eftersom sponsorintäkterna inte ökat i samma takt som kostnaderna, skriver Sydsvenskan på nätet.

GambitSWE 2012-02-20 14:50

Alltid lite pengar i kassan..Nu vill Malmö slå publikrekord i sin CL match mot Frankfurt. Som en morot, har de bestämt sig då att ge bort ett antal presentkort värde x tio-tusental kr, man undrar hur de egentligen tänker...

Anette Börjesson 2012-02-20 19:39

Frågan är väl om det är en långsiktig lösning som gagnar klubben. Det ges inga svar om hur man hanterar arenafrågorna. Att det inte finns möjlighet att sälja reklamplatser i nån större utsträckning gör det inte lättare för någon klubb (herr- eller dam) att locka sponsorer.
Malmö Stad måste nog vara beredd på att hitta en bättre lösning som gynnar egen företagsamhet i föreningarna som spelar på Malmö IP.

Men man kan väl konstatera att de lönat sig att säga ifrån då klubben fått många procent mer än tidigare då de erhållit 90 000 enligt egna besked. Men att man också ännu är långt ifrån herrarnas motsvarande bidrag på 1.5 miljoner kronor.
Men vad vet jag, det finns kanske finns någon riktigt bra förklaring till den stora skillnad på bidragssidan?

Johnte 2012-02-20 20:44

vad jag har förstått så är det 1.4 miljoner Malmö ska få.Först de 650 000,där kommunens skolbarn får fritt inträde på Malmös hemmamatcher.Sedan är det 750 000 för kioskbyggnader som LDB har byggt själv.Vilket inte är vanligt för en föreningar som inte äger anläggningen själv.Man konstatera också att den jämställdhetsplanen som antogs i fjol där fritid och idrott ska prioriteras inte har följts.Man menar att det är kunskapen som brister i de kommunala bolagen.Man ska se över hur detta ska gå till med jämställd bidrag.LDB skrev i sitt brev till kommunen att huvudorsaken till deras ekonomiska problem bottnar i att anläggningen inte håller måttet för elitfotboll. Det saknas reklam möjligheter,loger och representations utrymme som tillfredsställer sponsorerna.Nu kommer kommunen att se över vilket alternativ som blir bäst,att riva södra läktarna blir dyrt..men det blir också att bygga helt nytt.Vi får väl se vad det mynnar ut i.Kommunen kommer att diskutera detta och kommer säkert att blanda in Ldb i detta. Men det kommer inte att bli de kostnader som kommunen lade ut för den ny byggda Swedbank arenan som huserar herrlaget MFF, skulle jag tro.

Johnte 2012-02-20 21:22

GambitSwe beträffande utlottningen av presentkort på matchen mot Frankfurt så tror jag nog att det är Intersport själv som sponsrar detta och inte LDB.

MA 2012-02-20 22:07

"Att vara landets bästa damfotbollsförening kostar men frågan är vem som ska betala satsningen. Vad säger Malmöborna själva…" http://markkuahonen.se/?p=564#comment-62

Johnte 2012-02-20 23:48

jag läste nyligen denna artikel.Måste säga att denna människa värkar enormt enögd. Han tycks glömma att Malmö också har ett herrlag som heter MFF som fick hjälp ekonomiskt med att bygga nya swedbank arenan,Detta hade inte skett utan kommunens medverkan.De får också bidrag från kommunen,De får 1.5 miljoner i bidrag i år av kommunen.Någon smygbidrag som denna människa pratar om är det inte.Jag får uppfattningen om att han tycks tro att MFF inte får bidrag av kommunen.Nej den artikeln ger jag inte ett dugg för.

Martin 2012-02-21 19:40

Fölande inlägg anser jag belyser denna fråga på ett bra sätt:

http://bloggar.expressen.se/mattiaslarsson/2012/01/ldb-talar-mot-sig-sjalv/

Att som damlag kräva samma kommunala stöd som ett herrlag är helt enkelt inte rimligt då de dels har mindre utgifter men framförallt inte 'betalar igen' inveteringen på samma sätt. Dessutom är det väl den största kardinalsynden man kan gora inom damfotbollen att jämföra sig med herrarna ... eller har jag fel ?

EM-odds och damlandslagets väg till London

Det blev ingen lång vila för damlandslaget efter sitt VM-brons förra sommaren. Några månader senare var det dags att ladda om för att lägga fokus på EM-kvalet som ska ge dem en plats till EM i England 2021. Totalt kvalar 47 nationer till EM och vinnarna från de nio grupperna får en plats. Det får även de tre bästa grupptvåorna. Resterande grupptvåor kommer att få spela i en egen kvalturnering om de sista tre platserna. England är som värdnation redan direktkvalificerade. 

Damlandslagets första titel i en annan fotbollsvärld

Damfotbollen har under de senaste decennierna tagit enorma steg när det gäller publikt och medialt intresse. Även om de allra första finalerna i EM-slutspelet sändes i svensk tv, så rådde det inte någon medial eufori i kamp om rättigheter och påkostade studiosändningar. Men låt oss gå tillbaka till de där fantastiska dagarna 1984.

Slutspurt i Damallsvenskan

Det är inte bara herrarnas Allsvenska som går mot sin upplösning utan så också Damallsvenskan. Dock är Damallsvenskan långtifrån lika spännande då FC Rosengård med tre omgångar kvar mer eller mindre säkrat seriesegern.

Ny teknik som är här för att stanna

Digitaliseringen påverkar snart all verksamhet. Branscher i dess framkant – som spelbranschen – lever i en värld av konstant förändring, och nu närmar sig också de nya möjligheterna med klassiskt försiktiga verksamheter när det gäller implementation av ny teknik, såsom fotbollen.

Så behåller du greppet om damfotbollen

Damfotboll har de senaste åren blivit allt mer populär i världens alla hörn och kanter. Vi läser allt mer om den och årets VM, som ägde rum i Frankrike, gjorde stor succé publikmässigt. Det bjöds minst sagt på flera spännande matcher, inte minst från Sveriges landslag som vann medalj efter att de slog ut England i bronsmatchen.

I sommar väntar VM-feber

Snart är det dags för den riktigt stora scenen. Dit så många unga fotbollstjejer kämpar dag för dag för att få stå på. Men det blir endast verklighet för ett fåtal utvalda. VM i fotboll är det största du kan vara med om och i sommar är det åter dags för denna makalösa fotbollsfest.
Damlandslaget förbereder sig för VM
(Källa: Unsplash.)

Damlandslaget förbereder sig för VM

Det är VM-år igen! Den här gången är det dags för damlandslagen att avgöra vilka som kommer att bli världsmästare. USA är de försvarande mästarna och givetvis, med Sveriges vanliga tur vid grupplottningarna, hamnade USA och Sverige i samma grupp (F). Det är femte gången som länderna möter varandra och även om det har varit jämnt har amerikanskorna vunnit två gånger, svenskorna en och en match har spelats oavgjort.
FIFA- ny strategi för damfotboll
FIFA- ny strategi för damfotboll

FIFA- ny strategi för damfotboll

Det var med stolthet som Fifas första kvinnliga generalsekreterare Fatma Samoura nyligen lanserade organisationens första globala strategi för damfotboll. Bland annat finns ambitiösa mål som att dubbla antalet kvinnliga utövare till 60 miljoner under kommande tolv år, dessutom ska prispengarna till fotbolls-VM öka dramatiskt.
Den globala damfotbollen
Den globala damfotbollen

Den globala damfotbollen

Damfotbollen av idag är starkare än någonsin, vilket vi bland annat ser genom att de stora stjärnorna syns mer i mediala sammanhang och beundras av en allt växande supporterskara. Men skillnaderna mellan olika länder är fortfarande extremt stora och än finns en bit kvar avseende kommersialisering.
Svenska Damfotboll
Svenska Damfotboll

Mycket snack och lite verkstad

Det svenska damlandslaget är vidare till världsmästerskapet i Frankrike nästa år. Efter ett litet orosmoln i början av gruppspelet tog de sig till slut hela vägen hem och blev gruppetta på hemmaplan mot Danmark. Trots den här bedrift har nyheten hamnat i skymundan för de senaste kontroverserna med FIFA – som trots ett finansiellt lyft för damfotbollen har ökat klyftorna mellan herrarna och damerna istället för att minska dem.

Damfotbollens potential – med hjälp av betting och en annan väg än herrfotbollen

Intresset för damfotboll ökar, kanske inte så snabbt som man kunde önska, men det ökar och har tagit ny fart på senare år. Men ett av de starkaste tecknen på att populariteten tar de riktigt stora stegen är när intresset för spel ökar. Och ska man verkligen följa i herrfotbollens spår?

Premier League klubbarna har insett värdet

Storklubbar som Manchester City, Liverpool FC, Arsenal och Chelsea FC har sedan ett antal år tillbaka satsat på sina damer som spelar i Womens Super League i England. I Chelsea har landslagsmålvakten Hedvig Lindahl vaktat målet sedan 2015 och kommande års trupp innehåller ytterligare två svenskor i Magdalena Eriksson och Jonna Andersson.
Så här marknadsförs fotbollslagen idag – på och utanför planen

Så här marknadsförs fotbollslagen idag – på och utanför planen

En gång i tiden så kunde du titta på en fotbollsmatch och direkt ta reda på vem som sponsrade ett visst lag genom att ta en titt på lagtröjan. Idag så är marknadsföringen inom fotboll mycket mer komplex och sträcker sig allt längre utanför planen än någonsin förut. Hur har marknadsföringen utvecklats på senare tid i takt med all annan utveckling? Det ska vi ta oss en närmare titt på.
Spela på Damallsvenskan
Spela på Damallsvenskan

Spela på Damallsvenskan

Efter många årtionden då damfotboll knappt varit en parentes inom sporten, har nu damsidan fått sig ett rejält uppsving. Media bevakar dem allt närmare och fotbollsälskares blickar dras även de allt mer till damfotbollen. Att intresset ständigt växer är inte ett dugg konstigt då damligor i flera länder är bättre än herrligorna. Tittar vi på FIFA:s världsranking kan vi se att Frankrikes damer är rankade trea i världen medan deras herrar ligger på en sjundeplats. I USA är damerna etta på sin sida av rankingen, otaligt många gånger mer framgångsrika än vad männen är. Genom damfotboll upplever vi en gryning som kan bjuda på en strålande dag.

Målet att öka intresset för damfotboll

Damfotboll har alltid fått stå i skymundan för herrarnas version av sporten, och arbetet för att den ska lyftas fram och få ett lika stort utrymme pågår fortfarande. FIFA har flera gånger sagt att de kommer att satsa mer på damfotbollen, men förändringarna och satsningarna har i jämförelse varit små. I samband med VM i Ryssland lovade FIFA återigen att satsa mer på damerna, och den här gången i form av en helt ny turnering som ska locka både tittare och fler utövare.

Nya vanor för att se på fotboll

Streaming av fotboll blir en allt naturligare del av gemenskapen i tv-sofforna. Ibland ser man på samma match, ibland på varsin padda och ibland har man flera skärmar igång samtidigt. En ny tid, som har kommit för att stanna.
Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte
Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte

Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte

Om man med jämställdhet menar att lika lön ska gälla för båda könen, så har det budskapet aldrig lyckats göra avtryck i fotbollsvärlden. Trots att damfotbollen startade redan på 1960-talet, ja, eller egentligen redan i slutet av 1800-talet, det vill säga ungefär samtidigt som herrfotbollen.
Lina Hurtig, här mot Szilvia Szeitl och Dora Papp, var tidigt på språng med 1-0-målet. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Anfallsglädje och raka linjer gav svensk storseger

Två regelrätta triumfer och en skrivbordsseger på gång. Den inställda matchen mot Danmark ledde till fler diskussioner än de sportsliga ansträngningarna för att ta trean mot Ungern. Nollan sprack efter en kvart och Sverige vann med 5–0 på Borås Arena.

Norge ställs mot Holland

Norge har inlett VM-kvalet starkt och har full pott efter två matcher. Nu ställs man mot tuffare motstånd, regerande EM-mästarna Holland.

Danmarks återbud definitivt

Både det svenska fotbollförbundet och UEFA bekräftar att fredagens länge emotsedda VM-kvalmatch i Göteborg är inställd. – Det finns bara förlorare i det här. Även från vår sida med supportrar och spelarna som skulle gå ut på Gamla Ullevi med mycket publik, sade Peter Gerhardsson under en presskonferens.

Danmark ställer in VM-kvalet - officiellt besked dröjer till torsdag

Det nordiska mötet mellan Sverige och Danmark i Göteborg på fredag går om intet. Onsdag lunch meddelade det danska fotbollförbundet att matchen inte kan spelas.

CL: Tuff lottning för Rosengård, lättare för Linköping

Dröm eller mardröm? De svenska representanterna i Champions League fick verkligen antingen eller. FC Rosengård åkte på Chelsea medan Linköpings FC får mäta sina krafter med mer överkomliga Sparta Prag i åttondelen.

Få förändringar – men Gerhardsson förmådde överraska med Julia Roddar

Peter Gerhardsson litar på sin målvaktstrio, gör ett byte i backlinjen och plockar in en debutant på det centrala mittfältet. Julia Roddar var det överraskande namnet när truppen till VM-kvalet mot Danmark och Ungern presenterades.

Växjö DFF klart för Damallsvenskan

Växjö DFF vann vanan trogen helgens match. Dagen efter kom det stora jublet när laget räknade in avancemanget till Damallsvenskan.