Tyresös tuffaste utmaning

På tisdag kan vi räkna med ett riktigt elddop då regerande mästarinnorna LdB FC Malmö möter Damallsvenskans högst topptippade lag Tyresö FF på bortaplan. En match som kommer att dra stor publik och som borde bli en riktig nagelbitare för lagens alla fans. Ett lag vill ha revansch för förra veckans förlust, det andra jagar den tredje raka SM-titeln och kommer att ge allt för att inte släppa ledningen i Damallsvenskans tabell.

Efter en trög inledning mot Kristianstads DFF på hemmaplan i förra omgången kunde LdB FC defilera hem tre poäng efter en framför allt mycket fin andra halvlek. En spelare som imponerade mycket var Anja Mittag, en annan så kallad stjärnspelare Ramona Bachmann var inte i slag. Malmös tränare Peter Moberg förklarar läget.
– Ramona är väl inte riktigt i fas med de andra ännu rent träningsmässigt, hennes fotledsskada har ju stört. Men formen är på uppåtgående, det märks tydligt på träningarna. Anja Mittag är en spelare som gör andra bra och själv ser hon lösningar i allt ute på plan, hon ochTherese Sjögran hittar varandra riktigt bra.

Sarah Storck gjorde ett mycket piggt inhopp när dryga kvarten av matchen återstod, dock dröjde det inte länge innan hon återigen blev skadad. Med tanke på Sarahs skadehistorik är frågan om det åter var knäet hon fick känning i?
– Nej, hon har en liten bristning i lårmuskeln och det var bra att Sarah tog ett så snabbt beslut att lämna plan även om det innebar att vi hade en spelare mindre på plan de sista tio minuterna. Sarah lär vara tillbaka om 3-4 veckor, säger Peter Moberg till damfotboll.com .

Tyresö har ett stort tryck på sig utifrån där nästan alla har TFF som favorit - oavsett motstånd. TFF fick stryk mot en annan toppkandidat Linköpings FC och man anar stor revanschlust. Den lär man vilja ta ut i mötet mot Malmö på tisdag. Hur går tankarna?
– Vi var på plats och såg matchen i Linköping, en intressant match på många sätt. Det märks att kvalitén på Damallsvenskan höjs år för år. Linköping agerade kollektivt och gjorde en riktigt bra match mot Tyresö. Ett Tyresö som såg ut att ha problem med underlaget och som hamnade lite i otakt, tycker Peter Moberg.
– Tyresö har många nya spelare och det tar förstås ett tag innan allt börjar stämma för dem. Det är aldrig enkelt att möta ett bra lag som nyss förlorat en match, det säger sig själv att dom säkert kommer att vilja ta ut revansch i nästa match och då är det oss de möter.

Många trodde nog att det skulle vara näst intill omöjligt att ta en trepoängare mot Tyresö. Linköpings FC bevisade motsatsen. Jag förutser en jämn match med ett snabbt passningsspel på en bra konstgräsplan. Vad blir avgörande för er om ni skall kunna ta poäng även i denna match?
– Inledningen blir viktig. Det gäller att vara på tårna, det var vi inte riktigt mot Kristianstad. Båda lagen premieras av konstgräset då det ger våra snabba och tekniska spelare mer utrymme. Tyresö har många offensiva spelare och det gäller för oss att vara noggranna i omställningarna när vi vinner boll, mer taktik än så går jag inte i på, säger Peter Moberg, vars lag redan under måndagen åkte upp till Stockholm för att ladda inför toppmötet mot Tyresö.

Kungsbacka tappade poäng i Lidköping

Efter en blöt och kall tillställning blev det delad poäng efter 2-2 på Framnäs IP mellan Lidköpings FK och Kungsbacka DFF, men nog borde kanske Kungsbacka plockat med sig alla poängen hem i alla fall sett till andra halvlek.

KIF Örebro skapar distans mot botten

Lisa Dahlkvist gjorde matchens enda mål när KIF Örebro besegrade AIK med 1-0 (0-0) och det ger vinnarna fem poängs avstånd till att dras in striden kring strecket.

Tag emot Europa-mästarna på Arlanda !

Ni som finns i trakterna har chans att möta Sveriges nyaste Europa-mästare när de anländer till Arlanda på tisdagen i egenchartrat plan.
AIK får hjälpa varandra, som här när Emma Lundh skapar yta för Sarah Storck, för att överleva i Damallsvenskan. FOTO: Bildbyrån.

AIK på segerjakt i Örebro

Efter en motig vårstart tog Nazanin Vasegpanah över AIK. De senaste veckorna har Solnalaget haft andra nya ansikten som ledare på träningarna. Tillfälliga ersättare när huvudtränaren var på semester.
Skyttedrottningen Maria ”Marre” Johansson tillbaka i Lidköpings FK

Skyttedrottning spelklar för Lidköping

Skyttedrottningen Maria ”Marre” Johansson är åter i Lidköpings FK och blir en fin förstärkning inför höstsäsongen i Elitettan..
Gaelle Enganamouit gjorde hattrick mot Hammarby. Foto: Bildbyrån

Eskilstuna United ny serieledare efter Gaelles hat-trick

I skuggan av F19-landslaget vann Eskilstuna United ikväll mot Hammarby. Eskilstuna segrade med samma siffror som F19 (3-1) och tar därmed över serieledningen i Damallsvenskan. Gaelle Enganamouit blev matchhjälte med ett hattrick.
Linköpings Stina Blackstenius jublar efter 1-0 målet i finalen mot Spanien. Foto: Bildbyrån

Guld-Stina jublar

Det är lätt att bli glad när man gör mål. Ännu enklare när man också gör två i EM-finalen och därmed står som vinnare av F19-EM:s skytteliga efter att totalt ha gjort hela 6 mål under slutspelet.
Guldjubel i det svenska laget. Foto: Bildbyrån

Sverige Europa-mästare!

Spaniens teknik var inget mot lite svenskt stål. Effektiviteten stavades Sverige och det var också Sverige som via Stina Blackstenius gick till halvtidsvila med 2-0. En ledning som utökades till vinst med 3-1 när Flippa Angeldal slog spiken i kistan på en passning av tvåmålsskytten Blackstenius.

Startelvan i EM-finalen

Klockan 18.40 på måndagskvällen spelar F19-landslaget EM-final mot Spanien. Så här har förbundskaptenen Calle Barrling valt att formera laget inför den avslutande matchen av mästerskapet.
Linköpingsanfallaren Stina Blackstenius vass och viktig i F19-landslaget. Foto: Bildbyrån

Stina Blackstenius vill avsluta snyggt i finalen

Spanien har ett antal finalvana spelare och begav sig iväg som en av favoriterna att ta hem F19-EM. Ska någon kunna bjuda sådant motstånd på en svängom är det Stina Blackstenius. Sveriges skyttedrottning har satt stora avtryck i turneringen.
FC Rosengårds målvakt Zecira Musovic tippar svensk vinst i EM-finalen mot Spanien. Foto: Bildbyrån

F19-experten tippar vinst för Sverige

På måndagskvällen spelar F19-landslaget final i EM. För att få bättre grepp om laget, läget och Spanien tog damfotboll.com ett snack med en som torde vara expert på detta landslag, FC Rosengårds Zecira Musovic.
Kristin Hammarström gör comeback i Göteborgs FC. Foto: Bildbyrån

Före detta landslagsmålvakt gör comeback

Kristin Hammarström hade tre framgångsrika säsonger i Kopparbergs/Göteborg FC. Hon bestämde sig för att sluta med fotbollen inför säsongen 2014. Då hade hon gjort över 200 allsvenska matcher och 29 landskamper. Nu är Kristin Hammarström tillbaka i KGFC.

Elena Sadiku söker balans efter comebacken

Fotboll innebär toppar och dalar. Fråga bara Elena Sadiku. Ena veckan sprakande comeback med tre mål, nästa match av i paus med en smäll på samma knä som var skadat. Mot Hammarby på måndag är Eskilstunaspelaren att räkna med igen.
Backen Marlene Sjöberg jublar över sitt kanonskott i krysset. Hegerberg och Lindén gratulerar. Foto: Bildbyrån

Var sitt praktmål av FC Rosengård och Kopparbergs/Göteborg

När båda lagens alla spetsspelare lämnat plan fick de 915 på Malmö ip se två sällan skådade mål när FC Rosengård och Kopparbergs/Göreborg spelade 2-2 (0-0). Jo, en spetsspelare hade fått göra come-back - Therese Sjögran.

Mallbackenpoäng mot Umeå IK

Mallbackens IF och Umeå IK delade på poängen när matchen på Strandvallen slutade 0–0. Närmast segern var Västerbottenlaget, men i vägen stod hemmalagets duktiga målvakt Jennifer Falk.

Piteå stoppade Linköpings segertåg

Linköpings FC missade chansen att ta ledningen i Damallsvenskan efter bortaförlust med 2-0 mot Piteå IF, som å andra sidan förlängde sin svit till sex förlustfria matcher.
Det kan blil en snabb comeback för Therese Sjögran. Foto: Bildbyrån

FC Rosengård: Sjögrans spelarkarriär kan fortsätta

Inför matchen mot Kopparbergs/Göteborgs FC sitter Therese Sjögran ombytt på bänken. De många skadorna gör att assisterande tränaren Daniel Nilsson tillsammans med Therese själv tagit det beslutet.

FC Rosengård: En olycka kommer sällan ensam...

När Linköpings FC sin vana trogen snodde tre poäng ifrån de regerande mästarinnorna FC Rosengård fick de förutom poängtapp också Anita Asante och Ramona Bachmann skadade. Detta ovanpå att tränare Tilly är sjukskriven.

Margret Lara firade med två födelsedagsmål

Kristianstads DFF vann Skåne-derbyt mot Vittsjö GIK med 3-1. Födelsedagsbarnet (29 år) Margret Lara Vidarsdottir gjorde de båda i första haövlek.
Linda Sällström på språng i Vittsjö...

Linda Sällström tillbaka för sista chansen

Upprepade erfarenheter av värsta sortens korsbandgissel, avslutat klubbkontrakt för att hon inte var i stånd att spela. Linda Sällström har varit nere i skadehelvetet och vänt, nu ger hon fotbollen en sista chans.

Negativ VM-effekt i publikligan

Sveriges insatser i VM skulle öka publikintresset i Damallsvenskan. Det blev precis tvärtom.

Spanien i final - också efter straffar

Den andra semifinalen i F19-EM blev lika jämn som den första men med färre mål. Spanien drog det längsta strået när Frankrike brände sin femte straff. Spanien satte alla sina.
Rebecka Blomqvist slog in den avgörande straffen som förde Sverige till EM-final. Foto: Bidlbyrån

Sverige till final efter strålande straffläggning

Sverige mot Tyskland, semifinalen i F19-EM hade många ansikten. De allra lyckligaste satt på de blågula spelarna efteråt. Rebecka Blomqvist fick göra målet som innebar glädjetjut, Emma Holmgrens dubbla räddningar borgade också för finalplatsen.

Jakten på kval till Elitettan

De sex div 1-serierna har nu spelats till hälften. damfotboll granskar tätstriderna om vilka lag som eventuellt går till kval om uppflyttning till Elitettan. Endast seriesegrarna får den chansen. Denna helg återupptas seriespelet.
Anna Oscarsson ser fram emot att utmana Tyskland. FOTO: Bildbyrån (arkiv).

Hett semifinalmöte för Sverige

Tyskland, ständigt detta Tyskland. Även på U19-nivå är A-landslagets ständiga överdängare en supermakt. De svenska spelarna i semifinalen på fredag kväll ser annorlunda på styrkeförhållandet.