AIK bränd straff från poäng mot Kristianstad

Endast 168 besökte AIK:s tredje hemmamatch. De såg en stundtals riktigt underhållande fotbollsmatch med fem mål. Kristianstads DFF vann med 3-2 och hämtar därmed sex poäng på två besök i Stockholm under en vecka.
Mia Carlsson nickar in 1-0 för Kristianstads DFF. FOTO: Rainer Fussgänger.

KDFF började matchen med hög press och det syntes att ambitionen var att få ett snabbt mål för att sedan kunna kontrollera matchen. Och det lyckades. Efter en hörna av Johanna Rasmussen var det mittbacken Mia Carlsson som hoppade högst och nickade in 0-1 efter endast 3 minuter och 44 sekunder. Den första kvarten var KDFF:s och hade inte Susanne Nilsson i AIK-målet räddat Katrin Omarsdottirs skott eller hade Susanne Mobergs skott gått in istället för mot stolpen - hade matchen troligtvis varit avgjord.
Men efter en rad chanser för bortalaget återhämtade sig AIK och fick mer bollinnehav och även målchanser. Den största i den 20:e minuten när det blev straff för AIK på grund av hands: Nazanin Vaseghpanah missade dock straffen alldeles för enkelt. Att AIK har moral visade man dock fem minuter senare vid en frispark och finska landslagets kapten Maija Saari hade lite tur eftersom hennes skott gick via ett KDFF-ben in i målet. Ingen chans för Hedvig Lindahl.
Nu vaknade Kristianstads DFF till liv igen och på andra sidan blev det också straff efter en knuff som utdelades mot en Kristianstad- spelare. Kosovare Asllani förvaltade den säkert och med 2-1 gick man till pausvila.kosse.jpg

Det var väntat att AIK skulle komma ut laddat till andra halvlek och försöka sätta press. En hörna i den 54:e matchminuten gav den omjublade kvitteringen till 2-2. Åter var AIK med matchen om poängen. Jennie Nordins nick påminde om Mia Carlssons i den första halvleken.
Historien upprepade sig dock ännu en gång. Kristianstad blev plötsligt piggare och den här gången tog det åtta minuter innan Kosovare Asllani gjorde matchens enda spelmål med ett fint skott från vänsterkanten.
En välförtjänt seger för KDFF som gjorde vad som behövdes för att vinna matchen. Dock är det en bra bit ifrån att även spelmässigt kunna räknas som ett topplag. Positivt att innermittfältaren Becky Ewards efter skada kunde göra sitt första inhopp.
AIK kan ta med sig att man kan skapa chanser mot lag som KDFF, det gäller bara att sätta dit dem. Att AIK missar straffen medan KDFF förvaltar sin suveränt beskriver skillnaden ganska bra.
Efter slutsignalen pratade damfotboll.com med matchens tvåmålsskytt Kosovare Asllani.
Ni har plockat sex poäng mot två lag i Stockholm nu och du har gjort tre mål.
- Det var två matcher mot ganska svårspelade lag, säger Kosovare . Både Djurgården och AIK är kanske bottentippade, men de ger sitt yttersta i varje match. Vi har kanske ett bättre lag på papper, men det var svåra matcher. AIK låg ganska tätt på i dag, de körde ett aggressivt försvarsspel precis som mot Linköping. Det var lite svårt att hitta ytor, men vi gjorde tre mål och vinner till slut. Efter 1-0 och 2-1 tycker jag att vi blev lite för bekväma och det blev svårare än det behövde vara, men jag tycker att vi hade mer fokus under andra halvlek. Vi kan dock spela så mycket bättre.
Har du några tankar kring OS i London?
- Nej, jag tänker på Kristianstad, avslutar Kosovare Asllani.

Text: Rainer Fussgänger

LILLA BILDEN: Kosoare Asllani i nickduell med AIK-backen Hanna Folkesson. FOTO: Rainer Fussgänger.

BilagaStorlek
kosse.jpg11.81 kB
Lenn 2012-05-05 22:43

Bra gjort KDFF. Tre poäng som trillar in är KANON. Men 11 insläppta mål på 5 matcher ger väl uppåt 50 insläppta på 22 matcher. Det är kanske det offensiva 4-3-3 som är orsaken.

Martin 2012-05-05 23:34

Kosse verkar ha vaknat ordentligt sedan flytten till Kristianstad. Man kan ju med facit i hand undra om inte LFC borde lagt ner liite energi på att behålla henne då hon inte bara är en spelare som producerar utan också en publikattraktion med sitt tekniska underhållande spel. Kosse har nu på de 5 första seriematcherna producerat lika mycket som hela hennes forna lag gjort tillsammans (3+2 poäng) vilket är anmärkningsvärt minst sagt.

Sista inlägget på damfotboll.com är gjort. Foto: Fredrik Hasselgren

Slutet på en era med damfotboll.com - UPPDATERAD INFO

April 2017 – Sverige fortsätter uppladdningen till sommarens EM – Seriestart i Damallsvenskan och Elitettan – Semifinaler i Champions League med ”svenskduell” – Damfotboll.com kommer tillbaka

Ge June chansen på liggande boll - då....

Piteå besegrade Eskilstuna United hemma med 2-1 (1-0) inför hela 1 926 på ett soldränkt LF-arena. June Pedersen och Irma Helin blev stora matchvinnare.
Lotta Schelins första insats i Rosengårds träningströja.

OS och Rosengård ger Lotta Schelin en hektisk sommar

Att vinna en allsvensk guldstrid och att ta FC Rosengård långt i Champions League blir kommande drivmedel. Än så länge har Lotta Schelin bara hunnit med det första passet med sin nya klubb.

Klart med ny målvakt till Linköping

Efter Matilda Haglunds korsbandsskada tidigare i vår så har Linköpings FC haft en målvaktsposition vakant i truppen. Nu är det klart med ersättare till Matilda, och det kommer att bli Chandra Bednar som klubben signerat ett korttidskontrakt med gällande höstsäsongen.
Irma Helin gör sin andra säsong i Piteå. FOTO: Peter Skaugvold/Bildbyrån.

Tredjeplatsen på spel mellan Piteå och Eskilstuna

Halvårsskiftet är tiden på året när det är svårast att skilja dag från natt längst upp i norr. Mot halvtid i seriespelet vill Piteå IF gärna bli en ljuspunkt och ta över tredjeplatsen.
Wilma Stenman hade svårt att hålla tårarna borta men bjöd ändå på ett lite leende. Foto: Anette Börjesson

Vinsten, ett silver och kompisar för livet

En silvermedalj brukar sällan bli någon stor tröst för de förlorande spelarna och precis så såg det ut när vi inledde intervju med Wilma Stenman, back i Västerbotten som hade svårt att hålla underläppen still men det gick.
Skåne vann Cup Kommunal 2016. Foto: Anette Börjesson

Skåne överlägset i finalen

För 11:e gången vann Skåne Cup Kommunal efter att ha finalbesegrat Västerbotten i Halmstad med 3-0. Det var aldrig någon tvekan om vart segertrofén skulle hemföras.

Klart för finalen i Cup Kommunal

Så här i slutet av juni precis efter midsommar spelas finalen i Cup Kommunal. Då koras vilket fotbollsdistrikt som ska bli landets bästa och 2016 står slaget mellan Skåne och Västerbotten. Spelplats som vanligt Halmstad Arena (Sannarp) onsdag kl 19.15,
Stina Blackstenius glad över OS-platsen. Foto: Bildbyrån

Få överraskningar på Rio-resan

Efter att Pia Sundhage presenterat namnen på de utvalda vet vi när, var och vem som ska göra det för Sverige i OS. Frågan är bara hur det ska gå under augustidagarna i Brasilien.
Pia Sundhage presenterade OS-truppen under Elitflicklägret i Halmstad. Foto: Bildbyrån (arkiv)

OS-truppen klar

På tisdagen presenterade förbundskapten Pia Sundhage den slutgiltiga OS-trupp på 18 spelare (plus fyra reserver) som ska representera blågult under OS i Rio som spelas i augusti. Presentationen skedde på elitflicklägret i Halmstad.
Chloe Logarzo. Foto: Eskilstuna United

Australiensisk landslagsspelare till Eskilstuna

Två matcher återstår av vårsäsongen av Damallsvenskan men redan nu kan United presentera ett nyförvärv inför höstsäsongen i den australiensiska landslagsspelare Chloe Logarzo.
Emma Lind har siktet inställt med LB07. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Emma Lind vill mer efter resan till serietoppen

De första månaderna i den nya klubben fick hon skruva ner konkurrensinstinkten och ta sig tillbaka från skada. Nu tävlar Emma Lind på lika målvaktsvillkor i LB07 och trivs med tillvaron i Malmö och i toppen av Elitettan.
AIK strået vassare i dagens match. Foto: Björn Pettersson

Sirius utan chans mot AIK

AIK kom till dagens match med hetast vilja i bagaget och kunde resa hem med full pott. Sirius fick kännas vid sin tredje raka förlust, den här gången med siffrorna 2 - 5.
Stina Blackstenius sänkte Kopparbergs/Göteborg med segermålet som kom först i den 86:e minuten. FOTO Filip Oskarsson.

Linköping redde ut bekymren på nytt

Bättre sent än aldrig. Linköpings FC fick ingen utdelning på sin inledande forcering, frustrationen växte i takt med brända möjligheter. Sen hittade Pernille Harder luckan i Kopparbergs/Göteborg FC:s försvar och Stina Blackstenius rullade in slutresultatet 1-0.
Elaine gör comeback som spelare.Foto: Per Kristensen

Elaine gör comeback

Elaine lämnar tränaruppdraget i Älta IF och fortsätter som spelare. Pierre Gardelius du Puy tar över tränaransvaret och det är en lösning som gör att klubben ser optimistiskt på kommande seriespel.

Islands damlandslag också på gång

I FIFAs senaste världsranking av damlandslag har Island klättrat till 16:e plats. Schweiz har klättrat fyra placeringar tack vare segrar över Italien och Tjeckien som säkrade en plats i nästa års EM-slutspel.
Tove Enblom räddar före Mia Jalkerud (Foto: Anders Henrikson)

Umeå IK vinner på Stockholms stadion

Tabelljumbon Umeå IK tog säsongens första seger - borta mot DJurgården med 3-1. Målen gjordes av Lina Hurtig, Julia Hellström och Hanna Sandström. Inbytta Emilia Appelqvist reducerade en kvart före slutet för hemmalaget.
KIF Örebros Melissa Tancredi blev matchvinnare borta mot Kvarnsveden. Foto: Bildbyrån

KIF Örebro tillbaka i vinnarspåret

KIF Örebro som inte vunnit en match sedan Damallsvenskans tredje omgång tog med dagens vinst, 0-1 borta mot Kvarnsveden, ett rejält kliv upp till en sjundeplats i tabellen.
Johanna Ejdelind såg öppningar och förarbetade ett av LB07:s mål. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

LB07 stärkte greppet i toppen

LB07 började bra, fullföljde mer tveksamt men höll stilen till 2-1. De förhoppningar som Hammarby IF hade mosade hemmalaget med att göra sina två mål inom loppet av en halvtimme. Efter toppmötet leder LB07 serien med sex poäng.

Piteå spräckte Vittsjös hemmasvit

Vittsjö tog emot Piteå IF hemma på Vittsjö IP inför endast 384 personer. De fick se en match där gästande Piteå dominerade stort i första halvlek bortsett från de fösta tio inledande minuterna av halvleken. Piteå tog en välförtjänt ledning i paus. Det var skånskornas första förlust på hemmaplan i år.
Michaela Johnsson mot Ältas Anna Skugge och Lina Malmborg. FOTO: Daniel Nilsson/Bildbyrån.

LB07 litar till anfallsstyrkan i seriefinalen

Det giftigaste anfallet mot det mest stabila försvaret. Därmed inte sagt att seriefinalen, LB 07 mot Hammarby IF måste utspela sig så. ”De här matcherna är roligast att spela, prov på hur vi står oss mot topplagen”, säger Michaela Johnsson.
Hanne Gråhns möter sina före detta lagkamrater när Örebro tar sig an Kvarnsveden. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Hanne Gråhns tar sats för att besegra gamla bekanta

KIF Örebro gör söndagsresan för att möta en nykomling som satt igång säsongen mer sprudlande än det etablerade laget. För Hanne Gråhns kittlar Borlängebesöket lite extra, kontakterna med de gamla lagkamraterna i Kvarnsvedens IK gör upplevelsen speciell.

Vinst för Hovås Billdal IF mot QBIK

Det blev vinst med 2-0 för hemmalaget Hovås Billdal i en väldigt jämn match där Hovås satte sina chanser mot QBIK

Thomas tillbaka som tränare i Vittsjö

Thomas Mårtensson som av privata skäl varit borta från det delade tränarskapet i Vittsjö GIK under våren är på väg tillbaka och det innebär en förändring i ledarstaben. Håkan Magnusson och Vittsjö GIK går skilda vägar och vårt samarbete avslutades nu i veckan, meddelar klubben.

Derbyknall 1

Växjö DFF vann slaget om Småland och besegrade för första gången IFK Kalmar. Dessutom på IFK Kalmars fruktade hemmaplan Gröndal. Det blev en riktig derbymatch med svallande känslor och mycket dramatik. Och det var ytterst nära att det blivit oavgjort efter IFK Kalmars sena forcering.