Ex-kapten Seger om oron för skadan

Vissa av er förberedde Valborgselden, andra traskade runt och njöt av solen, någon kanske satt på en parkbänk och åt vårens första mjukglass. Jag befann mig på ett fik i Stockholm. Oavsett var man befann sig nåddes man i söndags av skräckrubriker om Caroline Segers skadade fot. I matchen mellan Jitex och Tyresö landade Seger illa efter en höjdduell och blev liggandes i gräset. SVT, Aftonbladet och Expressen rapporterade om att OS kunde vara i fara, men här nedan berättar Caroline själv.
Caroline Seger, inte kapten i landslaget längre. Foto: Anette Börjesson

En och annan av oss blev säkerligen oroliga för hur det egentligen låg till med mittfältarens skadade fot. Men bakom rubrikerna och att OS skulle vara i fara finns ju knappt något att skriva hem om. Om huvudpersonen själv får bestämma är hon tillbaka på fotbollsplanen om två veckor.
. – Det är ett ligament på utsidan av foten som är skadat och de har sagt att det tar 3-6 veckor att läka, säger Seger när damfotboll.com får en pratstund med henne.
Sedan tillägger hon med ett skratt:
– Jag är väl tillbaka om två veckor. Jag har alltid haft bra läkekött.

Förväntar sig laddat Umeå IK
När tidningarna skrev om att Seger kanske skulle missa OS hade Seger själv tankarna på helt annat håll. Just nu är det Tyresö hon fokuserar på. OS ligger fortfarande långt borta och innan dess ska Tyresö spela åtta matcher till i Damallsvenskan. På det landar några cupmatcher. Här närmast ska TFF mäta sina krafter mot Umeå IK. Caroline Seger var på plats på Malmö IP när Umeå IK åkte på en riktig stjärnsmäll mot regerande mästarinnorna LdB FC Malmö. Trots det finns det ingen risk för underskattning inför matchen lagen emellan.
– När ett lag har förlorat med sådana siffror kommer det aldrig hända igen, det kommer vilja ha revansch så det blir en helt annan match. Det här var första matchen jag ser av Umeå i år, men jag har ju hängt med i tidningarna och Umeå ska ju inte vara så dåliga som de var mot Malmö, så det kommer bli en helt annorlunda match, analyserar Seger.
cseger1fh200.jpg
Förundrad över publiksiffrorna
Jag frågar om hon förväntar sig storpublik i Umeå på måndag, då Marta är tillbaka i staden som lärde henne svensk fotboll. Vi fastnar snart i en diskussion kring publiksiffrorna i Damallsvenskan.
Endast sex av 24 matcher i Damallsvenskan har så här långt lockat över 1000 åskådare.
– Igår (LdB FC Malmö – Umeå IK) var det väl 731i publiken, det är skittrist. Det är ändå två topplag som möts. Det är kul att Marta är tillbaka men nu är det ju bara Marta som drar publik. Det är skrämmande att fler inte går och tittar. Ta Mittag till exempel, hon är en fantastisk fotbollsspelare. Varför går inte fler och tittar på henne? Undrar Seger.

Sedan kommer vi in på starten av Damallsvenskan. Tyresö har tagit 9 poäng utav 12 möjliga, men ändå blev det en plump i protokollet redan i andra matchen mot Linköpings FC..
– Så klart hade vi velat ha full pott. Men går man tillbaka till matchen mot LFC så var vi inte värda att vinna den. Det är många lag som är med och fajtas och det är långt kvar av säsongen. Det är oerhört roligt. Vittsjö är också med, det är otippat men roligt. Topplagen har tappat poäng mot bottenlagen, det är viktigt. Och väldigt roligt.

Media har dålig koll
Tillbaka till riksmedias förmåga att överdriva saker. Inte nog med att Segers skada blåstes upp till ett gigantiskt orosmoln, Aftonbladet, Expressen och Sveriges Radio envisades också med att gång på gång skriva att ”den svenska lagkaptenen riskerar att missa OS”. Många tycks ha missat att Seger för några månader sedan lämnade över kaptensrollen till Nilla Fischer och Charlotte Rohlin.
– Jaa, de skriver ju det, men jag är inte alls lagkapten. Jag är inte kapten eller assisterande och har inte varit det sedan i januari. Men media tycks inte ha förstått det ännu, säger hon och tillägger sedan att vi gärna får sprida den informationen.

Så, så var det med den saken. ”Kaptenen” är inte kapten och tittar man på hur läget ser ut i dag riskerar Seger inte alls att missa OS. Fortfarande är det långt tid kvar till mästerskapet i London . Och om Seger själv får bestämma är hon snart tillbaka på fotbollsplanen för att vinna matcher med Tyresö, än är det långt tid kvar innan hon börjar fundera över Seger-gester i OS.

Lilla bilden: Caroline Seger i solskenet på Malmö Ip där hon såg matchen Malmö-Umeå. Foto: Fredrik Hasselgren

Johnte 2012-05-03 18:46

Seger verkar till att trivas bra och ha många kompisar i Malmö hon spelade bara hösten i fjol i Malmö.Men man har sett henne här titt som tätt på Malmö IP.Visst man kan ju se bra damfotboll här.Lilla Ali Reily och Seger har ju spelat i samma WPS-lag.Kan det vara så att hon längtar tillbaka till Malmö ????

Silverstolpe 2012-05-04 11:09

@Johnte Jag tror Caroline är i Malmö för att värva spelare till Tyresö! :LOL:

Rufus 2012-05-04 12:09

Tja... sedan är det väl så att det är lättare för henne att göra sig förstådd på sitt skånska hemlands särpräglade tungomål än uppe i trakterna av "Fjollträsk"! :)

Johnte 2012-05-04 18:26

@silverstolpe....egentligen var det där ett skämt...Men det är ju ett faktum att hon är här nere ofta....Ja så som Malmö spelade ut Umeå så fanns det nog en hel del att lära för Seger.Sedan är det nog lite spionuppdrag hon hade där.Umeå möter ju Tyresö nu den 7/5 i Umeå.

Silverstolpe 2012-05-04 23:58

@Johnte Jag tog det som ett skämt. :)

Angående utskåpningen av Umeå så var var det ju inte mycket bevänt med det, alla var ju mer eller mindre magsjuka! Eller?
Det har inte börjat sprida sig ett lätt illamående i Malmö lägret?

Johnte 2012-05-05 01:03

Det var skönt du tog det som ett skämt.....Jooo, Malmö spelarna har fått ett mycket allvarligt utbrott av magsjuka över Umeås snack, nu. Dom spyr som kalvar, finns inget hejd på det.

Sista inlägget på damfotboll.com är gjort. Foto: Fredrik Hasselgren

Slutet på en era med damfotboll.com

Idag den första juli är detta den enda och sista information som kommer ut på damfotboll.com. Vi lägger ner vår verksamhet och 17 år som en ständigt uppdaterad sida om svensk och internationell damfotboll går i graven.

Ge June chansen på liggande boll - då....

Piteå besegrade Eskilstuna United hemma med 2-1 (1-0) inför hela 1 926 på ett soldränkt LF-arena. June Pedersen och Irma Helin blev stora matchvinnare.
Lotta Schelins första insats i Rosengårds träningströja.

OS och Rosengård ger Lotta Schelin en hektisk sommar

Att vinna en allsvensk guldstrid och att ta FC Rosengård långt i Champions League blir kommande drivmedel. Än så länge har Lotta Schelin bara hunnit med det första passet med sin nya klubb.

Klart med ny målvakt till Linköping

Efter Matilda Haglunds korsbandsskada tidigare i vår så har Linköpings FC haft en målvaktsposition vakant i truppen. Nu är det klart med ersättare till Matilda, och det kommer att bli Chandra Bednar som klubben signerat ett korttidskontrakt med gällande höstsäsongen.
Irma Helin gör sin andra säsong i Piteå. FOTO: Peter Skaugvold/Bildbyrån.

Tredjeplatsen på spel mellan Piteå och Eskilstuna

Halvårsskiftet är tiden på året när det är svårast att skilja dag från natt längst upp i norr. Mot halvtid i seriespelet vill Piteå IF gärna bli en ljuspunkt och ta över tredjeplatsen.
Wilma Stenman hade svårt att hålla tårarna borta men bjöd ändå på ett lite leende. Foto: Anette Börjesson

Vinsten, ett silver och kompisar för livet

En silvermedalj brukar sällan bli någon stor tröst för de förlorande spelarna och precis så såg det ut när vi inledde intervju med Wilma Stenman, back i Västerbotten som hade svårt att hålla underläppen still men det gick.
Skåne vann Cup Kommunal 2016. Foto: Anette Börjesson

Skåne överlägset i finalen

För 11:e gången vann Skåne Cup Kommunal efter att ha finalbesegrat Västerbotten i Halmstad med 3-0. Det var aldrig någon tvekan om vart segertrofén skulle hemföras.

Klart för finalen i Cup Kommunal

Så här i slutet av juni precis efter midsommar spelas finalen i Cup Kommunal. Då koras vilket fotbollsdistrikt som ska bli landets bästa och 2016 står slaget mellan Skåne och Västerbotten. Spelplats som vanligt Halmstad Arena (Sannarp) onsdag kl 19.15,
Stina Blackstenius glad över OS-platsen. Foto: Bildbyrån

Få överraskningar på Rio-resan

Efter att Pia Sundhage presenterat namnen på de utvalda vet vi när, var och vem som ska göra det för Sverige i OS. Frågan är bara hur det ska gå under augustidagarna i Brasilien.
Pia Sundhage presenterade OS-truppen under Elitflicklägret i Halmstad. Foto: Bildbyrån (arkiv)

OS-truppen klar

På tisdagen presenterade förbundskapten Pia Sundhage den slutgiltiga OS-trupp på 18 spelare (plus fyra reserver) som ska representera blågult under OS i Rio som spelas i augusti. Presentationen skedde på elitflicklägret i Halmstad.
Chloe Logarzo. Foto: Eskilstuna United

Australiensisk landslagsspelare till Eskilstuna

Två matcher återstår av vårsäsongen av Damallsvenskan men redan nu kan United presentera ett nyförvärv inför höstsäsongen i den australiensiska landslagsspelare Chloe Logarzo.
Emma Lind har siktet inställt med LB07. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Emma Lind vill mer efter resan till serietoppen

De första månaderna i den nya klubben fick hon skruva ner konkurrensinstinkten och ta sig tillbaka från skada. Nu tävlar Emma Lind på lika målvaktsvillkor i LB07 och trivs med tillvaron i Malmö och i toppen av Elitettan.
AIK strået vassare i dagens match. Foto: Björn Pettersson

Sirius utan chans mot AIK

AIK kom till dagens match med hetast vilja i bagaget och kunde resa hem med full pott. Sirius fick kännas vid sin tredje raka förlust, den här gången med siffrorna 2 - 5.
Stina Blackstenius sänkte Kopparbergs/Göteborg med segermålet som kom först i den 86:e minuten. FOTO Filip Oskarsson.

Linköping redde ut bekymren på nytt

Bättre sent än aldrig. Linköpings FC fick ingen utdelning på sin inledande forcering, frustrationen växte i takt med brända möjligheter. Sen hittade Pernille Harder luckan i Kopparbergs/Göteborg FC:s försvar och Stina Blackstenius rullade in slutresultatet 1-0.
Elaine gör comeback som spelare.Foto: Per Kristensen

Elaine gör comeback

Elaine lämnar tränaruppdraget i Älta IF och fortsätter som spelare. Pierre Gardelius du Puy tar över tränaransvaret och det är en lösning som gör att klubben ser optimistiskt på kommande seriespel.

Islands damlandslag också på gång

I FIFAs senaste världsranking av damlandslag har Island klättrat till 16:e plats. Schweiz har klättrat fyra placeringar tack vare segrar över Italien och Tjeckien som säkrade en plats i nästa års EM-slutspel.
Tove Enblom räddar före Mia Jalkerud (Foto: Anders Henrikson)

Umeå IK vinner på Stockholms stadion

Tabelljumbon Umeå IK tog säsongens första seger - borta mot DJurgården med 3-1. Målen gjordes av Lina Hurtig, Julia Hellström och Hanna Sandström. Inbytta Emilia Appelqvist reducerade en kvart före slutet för hemmalaget.
KIF Örebros Melissa Tancredi blev matchvinnare borta mot Kvarnsveden. Foto: Bildbyrån

KIF Örebro tillbaka i vinnarspåret

KIF Örebro som inte vunnit en match sedan Damallsvenskans tredje omgång tog med dagens vinst, 0-1 borta mot Kvarnsveden, ett rejält kliv upp till en sjundeplats i tabellen.
Johanna Ejdelind såg öppningar och förarbetade ett av LB07:s mål. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

LB07 stärkte greppet i toppen

LB07 började bra, fullföljde mer tveksamt men höll stilen till 2-1. De förhoppningar som Hammarby IF hade mosade hemmalaget med att göra sina två mål inom loppet av en halvtimme. Efter toppmötet leder LB07 serien med sex poäng.

Piteå spräckte Vittsjös hemmasvit

Vittsjö tog emot Piteå IF hemma på Vittsjö IP inför endast 384 personer. De fick se en match där gästande Piteå dominerade stort i första halvlek bortsett från de fösta tio inledande minuterna av halvleken. Piteå tog en välförtjänt ledning i paus. Det var skånskornas första förlust på hemmaplan i år.
Michaela Johnsson mot Ältas Anna Skugge och Lina Malmborg. FOTO: Daniel Nilsson/Bildbyrån.

LB07 litar till anfallsstyrkan i seriefinalen

Det giftigaste anfallet mot det mest stabila försvaret. Därmed inte sagt att seriefinalen, LB 07 mot Hammarby IF måste utspela sig så. ”De här matcherna är roligast att spela, prov på hur vi står oss mot topplagen”, säger Michaela Johnsson.
Hanne Gråhns möter sina före detta lagkamrater när Örebro tar sig an Kvarnsveden. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Hanne Gråhns tar sats för att besegra gamla bekanta

KIF Örebro gör söndagsresan för att möta en nykomling som satt igång säsongen mer sprudlande än det etablerade laget. För Hanne Gråhns kittlar Borlängebesöket lite extra, kontakterna med de gamla lagkamraterna i Kvarnsvedens IK gör upplevelsen speciell.

Vinst för Hovås Billdal IF mot QBIK

Det blev vinst med 2-0 för hemmalaget Hovås Billdal i en väldigt jämn match där Hovås satte sina chanser mot QBIK

Thomas tillbaka som tränare i Vittsjö

Thomas Mårtensson som av privata skäl varit borta från det delade tränarskapet i Vittsjö GIK under våren är på väg tillbaka och det innebär en förändring i ledarstaben. Håkan Magnusson och Vittsjö GIK går skilda vägar och vårt samarbete avslutades nu i veckan, meddelar klubben.

Derbyknall 1

Växjö DFF vann slaget om Småland och besegrade för första gången IFK Kalmar. Dessutom på IFK Kalmars fruktade hemmaplan Gröndal. Det blev en riktig derbymatch med svallande känslor och mycket dramatik. Och det var ytterst nära att det blivit oavgjort efter IFK Kalmars sena forcering.