Ex-kapten Seger om oron för skadan

Vissa av er förberedde Valborgselden, andra traskade runt och njöt av solen, någon kanske satt på en parkbänk och åt vårens första mjukglass. Jag befann mig på ett fik i Stockholm. Oavsett var man befann sig nåddes man i söndags av skräckrubriker om Caroline Segers skadade fot. I matchen mellan Jitex och Tyresö landade Seger illa efter en höjdduell och blev liggandes i gräset. SVT, Aftonbladet och Expressen rapporterade om att OS kunde vara i fara, men här nedan berättar Caroline själv.
Caroline Seger, inte kapten i landslaget längre. Foto: Anette Börjesson

En och annan av oss blev säkerligen oroliga för hur det egentligen låg till med mittfältarens skadade fot. Men bakom rubrikerna och att OS skulle vara i fara finns ju knappt något att skriva hem om. Om huvudpersonen själv får bestämma är hon tillbaka på fotbollsplanen om två veckor.
. – Det är ett ligament på utsidan av foten som är skadat och de har sagt att det tar 3-6 veckor att läka, säger Seger när damfotboll.com får en pratstund med henne.
Sedan tillägger hon med ett skratt:
– Jag är väl tillbaka om två veckor. Jag har alltid haft bra läkekött.

Förväntar sig laddat Umeå IK
När tidningarna skrev om att Seger kanske skulle missa OS hade Seger själv tankarna på helt annat håll. Just nu är det Tyresö hon fokuserar på. OS ligger fortfarande långt borta och innan dess ska Tyresö spela åtta matcher till i Damallsvenskan. På det landar några cupmatcher. Här närmast ska TFF mäta sina krafter mot Umeå IK. Caroline Seger var på plats på Malmö IP när Umeå IK åkte på en riktig stjärnsmäll mot regerande mästarinnorna LdB FC Malmö. Trots det finns det ingen risk för underskattning inför matchen lagen emellan.
– När ett lag har förlorat med sådana siffror kommer det aldrig hända igen, det kommer vilja ha revansch så det blir en helt annan match. Det här var första matchen jag ser av Umeå i år, men jag har ju hängt med i tidningarna och Umeå ska ju inte vara så dåliga som de var mot Malmö, så det kommer bli en helt annorlunda match, analyserar Seger.
cseger1fh200.jpg
Förundrad över publiksiffrorna
Jag frågar om hon förväntar sig storpublik i Umeå på måndag, då Marta är tillbaka i staden som lärde henne svensk fotboll. Vi fastnar snart i en diskussion kring publiksiffrorna i Damallsvenskan.
Endast sex av 24 matcher i Damallsvenskan har så här långt lockat över 1000 åskådare.
– Igår (LdB FC Malmö – Umeå IK) var det väl 731i publiken, det är skittrist. Det är ändå två topplag som möts. Det är kul att Marta är tillbaka men nu är det ju bara Marta som drar publik. Det är skrämmande att fler inte går och tittar. Ta Mittag till exempel, hon är en fantastisk fotbollsspelare. Varför går inte fler och tittar på henne? Undrar Seger.

Sedan kommer vi in på starten av Damallsvenskan. Tyresö har tagit 9 poäng utav 12 möjliga, men ändå blev det en plump i protokollet redan i andra matchen mot Linköpings FC..
– Så klart hade vi velat ha full pott. Men går man tillbaka till matchen mot LFC så var vi inte värda att vinna den. Det är många lag som är med och fajtas och det är långt kvar av säsongen. Det är oerhört roligt. Vittsjö är också med, det är otippat men roligt. Topplagen har tappat poäng mot bottenlagen, det är viktigt. Och väldigt roligt.

Media har dålig koll
Tillbaka till riksmedias förmåga att överdriva saker. Inte nog med att Segers skada blåstes upp till ett gigantiskt orosmoln, Aftonbladet, Expressen och Sveriges Radio envisades också med att gång på gång skriva att ”den svenska lagkaptenen riskerar att missa OS”. Många tycks ha missat att Seger för några månader sedan lämnade över kaptensrollen till Nilla Fischer och Charlotte Rohlin.
– Jaa, de skriver ju det, men jag är inte alls lagkapten. Jag är inte kapten eller assisterande och har inte varit det sedan i januari. Men media tycks inte ha förstått det ännu, säger hon och tillägger sedan att vi gärna får sprida den informationen.

Så, så var det med den saken. ”Kaptenen” är inte kapten och tittar man på hur läget ser ut i dag riskerar Seger inte alls att missa OS. Fortfarande är det långt tid kvar till mästerskapet i London . Och om Seger själv får bestämma är hon snart tillbaka på fotbollsplanen för att vinna matcher med Tyresö, än är det långt tid kvar innan hon börjar fundera över Seger-gester i OS.

Lilla bilden: Caroline Seger i solskenet på Malmö Ip där hon såg matchen Malmö-Umeå. Foto: Fredrik Hasselgren

Johnte 2012-05-03 18:46

Seger verkar till att trivas bra och ha många kompisar i Malmö hon spelade bara hösten i fjol i Malmö.Men man har sett henne här titt som tätt på Malmö IP.Visst man kan ju se bra damfotboll här.Lilla Ali Reily och Seger har ju spelat i samma WPS-lag.Kan det vara så att hon längtar tillbaka till Malmö ????

Silverstolpe 2012-05-04 11:09

@Johnte Jag tror Caroline är i Malmö för att värva spelare till Tyresö! :LOL:

Rufus 2012-05-04 12:09

Tja... sedan är det väl så att det är lättare för henne att göra sig förstådd på sitt skånska hemlands särpräglade tungomål än uppe i trakterna av "Fjollträsk"! :)

Johnte 2012-05-04 18:26

@silverstolpe....egentligen var det där ett skämt...Men det är ju ett faktum att hon är här nere ofta....Ja så som Malmö spelade ut Umeå så fanns det nog en hel del att lära för Seger.Sedan är det nog lite spionuppdrag hon hade där.Umeå möter ju Tyresö nu den 7/5 i Umeå.

Silverstolpe 2012-05-04 23:58

@Johnte Jag tog det som ett skämt. :)

Angående utskåpningen av Umeå så var var det ju inte mycket bevänt med det, alla var ju mer eller mindre magsjuka! Eller?
Det har inte börjat sprida sig ett lätt illamående i Malmö lägret?

Johnte 2012-05-05 01:03

Det var skönt du tog det som ett skämt.....Jooo, Malmö spelarna har fått ett mycket allvarligt utbrott av magsjuka över Umeås snack, nu. Dom spyr som kalvar, finns inget hejd på det.

Motigt för tätlagen i Elitettan

Den första omgången efter sommaruppehållet blev tuff för topplagen och de allra flesta tappade poäng. Mest uppseendeväckande var att serieledande Växjö DFF gick på pumpen efter en lång svit utan förlust.

Kosovare Asllani in – Jessica Samuelsson ut från Linköping

Inte bara en utan två stora truppförändringar hade Linköpings FC sparat till näst sista dagen av transferfönstret. Kosovare Asllani kommer in som en stor förstärkning, Jessica Samuelssons flytt blir en försvagning på motsvarande sätt.

Caroline Seger klar för Rosengård

En illa bevarad hemlighet läckte ut genom mediauppgifter under onsdagen och bekräftades senare av FC Rosengård. Där kommer Caroline Seger att fortsätta sin fotbollskarriär under hösten.

Danmark smider medan järnet är varmt

EM är över, nästa uppgift för de europeiska landslagen blir VM-kvalet med start i september. Silvermedaljören Danmark har dock sett till att planera in en högoktanig träningsmatch först.

AIK inte närmare toppen

AIK är främsta utmanare till lagen som vill avancera i Elitettan. Med tisdagsmatchen mot Uppsala kom man dock inte närmare, tappade istället dyrbara poäng efter 2-3-förlust på bortaplan mot Uppsala.

Nederländerna överst på Europatronen

En sprakande fotbollsfest med massor av spelvändningar och lyckade initiativ. Nederländerna hade de flesta och sista i andra halvlek och vann välförtjänt med 4-2 över ett kämpande Danmark.

Danmark till final mot Nederländerna

Efter 120 mållösa minuter, via en nervös förlängning fördelades den första finalplatsen på straffar. Där tog Danmark omgående greppet och släppte aldrig in Österrike i den dramatiska handlingen igen. En begeistrad hemmapublik såg Nederländerna besegra England med 3-0.
Jodie Taylor (t.v.) och Stephanie Houghton tränar inför semifinalen. FOTO: Toussaint Kluiters/Reuters/Bildbyrån

Semifinaldags – håller Jodie Taylors målform mot Nederländerna?

Åtminstone en av semifinalerna blir en publikfest, i storleksordningen 27 000 supportrar och orange så det svämmar över på läktaren. Men det finns ett motståndarlag med en effektiv målskytt som gärna ställer till det på den utsålda arenan.
Jubel för Österrike som slog ut Spanien. FOTO: Florian Ertl/GEPA Pictures/Bildbyrån

Danmark, Österrike och England hänger på till semifinal

Danmark chockslog ett tilltufsat Tyskland. Österrike plockade bort Spanien efter straffläggning. England hade sin sylvassa striker Jodie Taylor redo i den sena kvällsmatchen och fullbordade semifinalfyran genom att betvinga Frankrike.
Pia Sundhage blev intervjuad på en pressträff. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Pia Sundhage höll tacktal till spelare och ledare

Sen fredagskväll på spelarhotellet. Ett nedstämt landslag fick några timmar och en middag tillsammans innan hemresan. Då tog Pia Sundhage till orda inför gruppen.
Deppigt efter slutsignalen för Hedvig Lindahl. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Hedvig Lindahl: Fick en lektion av Lieke Martens

Matchen började rinna Sverige ur händerna efter 0-1. Eller några minuter tidigare om man lyssnade på Hedvig Lindahl. – Ett mål hänger i luften och det kommer, sade hon.

Kosovare Asllani med domarkritik: Hon föll för trycket

Rutinerade Bibiana Steinhaus höll i pipan genom åskådarreaktioner, tuffa dueller och blåste två mål för Nederländerna. Inte alla uppskattade hennes insats i kvartsfinalen.
Lieke Martens och Shanice van den Sanden firar. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Lieke Martens: Otroligt stort för oss

Sveriges EM är över, innan det roliga ens hann börja. EM-festen fortsätter dock i Nederländerna, med värdnationen som katalysator. De orangea visade enorm glädje, både över 2-0-segern och triumfens betydelse.
Pia Sundhage begrundar förlusten. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Pia Sundhage fick abrupt adjö

De orangea jublade, dansade och ville aldrig sluta fira kvartsfinalsegern. Sverige dröjde sig kvar på planen i Doetinchem av en annan anledning. Pia Sundhage samlade alla spelare i en ring, en av få som fick smälta ett definitivt avsked tillsammans med förlusten.

Sverige utslaget och mållöst

EM tog slut för Sverige, Pia Sundhage har lett landslaget för sista gången. Nederländerna gjorde det viktiga ledningsmålet och utnyttjade sin fart mitt uppe i den blågula måljakten, som blev än mer uddlös efter 0-2.

Sverige återställer försvaret - satsar på Blackstenius och Rolfö på topp

Utifrån intrycken i gruppspelet och Pia Sundhages tankar om att spela ihop en elva har Sverige bästa möjliga uppställning direkt mot Nederländerna. Det betyder bland annat att den taggade anfallsduon Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö får starta.
Hedvig Lindahl och Pia Sundhage på presskonferensen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Kvartsfinalen "kritisk punkt" för Sverige

Vinnaren får bronskänsla och chans att spela om något ännu bättre. För förloraren tar det roliga slut innan det knappt hunnit börja. Tuffare förutsättningar att bolla med än en kvartsfinal i EM får man leta efter.
Lotta Schelin vet vilken mentalitet som gäller i kvartsfinalen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Lotta Schelin: Älskar de här situationerna

Match nummer 16 med vinna eller försvinna i landslagströjan. Lotta Schelin har gjort utslagsmatcher förut. – Vi älskar de här situationerna som vi har sett förut, det är nu det börjar på allvar, säger hon.

Kvartsfinalklart i EM – gruppspelet i siffror

Österrike fullbordade överraskningen och vann sin grupp före Frankrike som fick kämpa för kvittering och avancemang. England och Spanien var de väntade lagen vidare i grupp D, även här var det spänning tills slutsignalen.
Lieke Martens ser fram emot att möta Sverige, i Doetinchem. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Lieke Martens: Kommer inte vara snäll på lördag

Hon gjorde det första målet för Nederländerna i ett VM-slutspel. EM på hemmaplan gör ännu större profiler av de orangea spelarna, med sin teknik och dribblingskonst är Lieke Martens en given stjärna inför kvartsfinalen mot Sverige.
Nilla Fischer vill spräcka hörn-nollan mot Nederländerna. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Nilla Fischer om hörnorna: Sätter vi en får vi större självförtroende

Tunga tillslag, lovvärda löpningar och spelare som nått högt i luften. En sak fattas dock i de svenska hörnplanen – målen.
Lilie Persson ger spelarna träningsfritt för en dag. "Vi ledare får jobba lite". FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Lugn torsdag i svensklägret

Sverige skingrar tankarna och släpper på träningsintensiteten inför kvartsfinalen. Under onsdagen hade bara bänkspelarna fotbollspass och torsdagen var helt träningsfri. – Vi har varit igång i många dagar, det var planerat sedan tidigare att vi skulle vara lediga, säger Lilie Persson.
Pia Sundhage sköt över favoritskapet till Nederländerna. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Pia Sundhage tar OS-bilder till hjälp under EM

Ett gruppspel med ingredienser av att Sverige släppt till chanser och blivit straffat, senare utslagsmatch mot värdnationen. Känns det igen? Pia Sundhage gör gärna OS-kopplingen för att trigga landslaget i och inför Nederländerna.
Lisa Dahlkvist med blicken inställd på Nederländerna och kvartsfinal. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

Lisa Dahlkvist laddar om för slutspel

Resultatet räckte för att ta Sverige vidare och därmed jämnt. Citaten från spelarna som analyserade och såg framåt under onsdagen fyllde rummet med orangea istället för svarta färger.

Forwardsduon vann mark när Sverige förlorade

Paradoxalt nog var det ett offensivt samarbete som gav Sverige det största och sista hoppet. Före detta Linköpingsduon Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö får fler och fler minuter tillsammans på topp i landslaget med bra utdelning.