Susanne Mobergs första hat-trick

Trots att det var SM-final handbolls i Malmö mellan Kristianstad och Sävehof kom ändå 476 åskådare till Vilans IP för att se KDFFs match mot Kopparbergs/Göteborg. Den trogna publiken belönades med en målrik match där hemmalagets Susanne Moberg gjorde hat-trick.
Susanne Moberg. FOTO: anders h.nu (arkiv)

Trots att Kristianstad vann matchen med 4-1 var det gästerna som inledde bäst. Redan i matchens inledning fick Lisa Ek en fin möjlighet men Hedvig Lindahl i KDFF-måleträddade. Nästa Kopparbergs/Göteborgs-chans kom i matchens tolfte minut då Christen Press fick en klockren träff i ribbans underkant. Susanne Moberg fick på ett bra skott efter tjugo minuter som gick strax utanför. Kristianstads bästa målchans i första halvlek var den i 32:a minuten då Johanna Rasmussen fick på ett bra skott som Kristin Hammarström tippade till en resultatlös hörna. Tre minuter senare spelade Christen Press fram bollen till Beata Kollmats som fick på en bra träff som även Hedvig blev tvungen att tippa bollen till hörna.

I andra halvlek flyttade Kristianstad upp spelet och det resulterade i utdelning. 1-0 kom i 55:e minuten då Kosovare Asllani snurrade upp två försvarare innan hon spelade fram bollen till Susanne Moberg som satte bollen till höger om Kristin Hammarström.
2-0 målet kom i 75:e minuten då Johanna Rasmussen spelade fram Susanne Moberg som sköt bollen i Hammarströms vänstra hörn. I matchens 81:a minut reducerade Kopparbergs/Göteborg till 2-1 genom Sara Lindén framspelad av Anita Asante.
En minut senare ökade Kristianstad sin ledning till 3-1 genom Johanna Rasmussen framspelad av Kosovare Asslani och i 85:e minuten fullbordade Susanne Moberg sitt hat-trick med att slå bollen via höger stolpe och in i mål. Detta var Susannes första hattrick i Damallsvenskan.

Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson:
- Det är hemskt att behöva förlora med 4-1. Första kvarten började vi bra. I första delen av matchen förde vi matchen. Sedan jobbade sig Kristianstad in i matchen. De spelade tekniskt och bra. Vi har problem med naturgräs. Vi chansspelade lite på slutet.

Kristianstads DFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir
- Jag är väldigt nöjd med resultatet. Första halvlek var dålig kvalité från båda lagen. Kopparbergs/Göteborg hittade ytor bakom vår backlinje. Vi flyttade upp laget efter 20 minuter. Vi hittade en stor svaghet hos Göteborgs målvakt Kristin Hammarström som inte kunde sparka ut bollen p g a en knäskada. Vi spelade på vår styrka och utnyttjade deras svaghet och satte våra chanser.

Text: Anders Bystedt

Rainer Fussgänger 2012-05-12 23:57

Med detta resultat säger även Kopparberg/Göteborgs FC hejdå¨till SM-guld 2012. Endast Tyresö och Malmö (och Vittsjö) kvar. Anmärkningsvärt att Göteborg får 7 baklängesmål på en vecka.

nissehult 2012-05-13 00:55

3 offensiva byten för att minst rädda poäng, lyckas det inte så kan det rinna iväg. Det är nog snarare därför de släpper in 7 bollar.
Det hade kunnat stanna vid 2 insläppta mål idag....
Att inte våga satsa hade varit tjänstefel!

Mark 2012-05-13 01:36

" 'Men detta resultat säger[...]'.Det är ganska tråkigt att du säger det Rainier då du tror dig kunna förutspå säsongen."

Rainer Fussgänger 2012-05-13 10:09

Jag kan inte förutspå någonting, men jag ser väldigt många matcher och många lag och jag tycker att vi ser Tyresö och Malmö som damfotbollens svenska svar på Real och Barca i år. I går visade bägge lagen att de även vinner när de inte presterar 100%.Dessutom tror jag att det blir ytterst svårt för Djurgården och AIK att lämna bottenplatserna. Däremot är allting ganska öppet mellan platserna 3-10 vilket kommer att ge oss en hel del spännande matcher.

Evelina Johansson 2012-05-13 11:26

Vanligtvis så har topplagen råd att hamna på efterkälken och ändå vara med i guldkampen, det gjorde både Göteborg och Tyresö förra året. Men i år håller jag med Rainer. Både Tyresö och Malmö kommer vinna så oerhört många av sina matcher i år, att övriga lag knappt har råd att tappa poäng om dom ska vara med i toppstriden. Jag tror att kampen redan nu står mellan TFF och LDB.

Johnte 2012-05-13 11:46

Bra där Kristianstads DFF.Nu ligger ni där jag har tippat er i Damallsvenskan 2012.
Men herre gud 3dje platsen är inte ouppnåelig.Skulle nog vilja påstå att från 3dje och ner till 10e plats är det fullt öppet. Ser nu en delning, till en viss del av Damallsvenskan.
Malmö och Tyresö ser ut att ta ett grepp om de två första platserna.Det är nu i omgång 6 ligan börjar sätta sig.Linköping och Göteborg motsvarar inte förväntningarna så långt
och jag skulle tro att de får mycket svårt att haka på i toppen.Efter Linköpings alla oavgjorda matcher likaså Göteborgs poängtapp i olika matcher.Linköping skulle ju vara med och slåss om guldet.Mycket tyder på att de inte kommer att göra det.Det finns många knutar för Linköping att lösa upp.Varför får man så många skador.Är det något med deras träning som inte stämmer?Varför fungerar inte deras anfall..trotts kanon värvningar i form av Manon Melis och Lisa De Vanna.Speedkulor båda två.Men produktionen i form av mål uteblir.Det var ju därför de värvades.skulle jag tro.Vittsjö är årets överrasknings lag och kommer definitivt inte att vara ett avstigningslag.Jag var en av dem som trodde att de skulle vara det innan serien började...men har ändrat mig nu Här ligger Stockholm riktigt risigt på det.Med två lag på väg ut...Både Djurgården och AIK. Även om Jessica Landström ansluter sig till Djurgården så tror jag inte det hjälper.Det räcker inte.

GambitSWE 2012-05-13 14:44

Tycker det är roligt när man säger att Tyresö och Malmö liknar Real-Barca. Att Tyresö liknar Real kan jag hålla med om (ekonomi och stjärnor), men inte att Malmö är Barca. Barca är det bästa tekniska laget, med mycket fint kortpassningsspel, vilket jag inte tycker kännetecknar Malmö. Däremot kan jag hålla med om att Anja liknar lite Messi i att leverera mål, och även vara en god framspelare.

LdB är det klart bättre laget av dessa två i mina ögon, då de hittills har varit väldigt jämna. Tyresö's matcher, sett till både spel och resultat ser lite ut som en berg-och-dalbana. Att vinna med mot AIK med endast ett mål, och det ett självmål är inte mycket att hänga i granen. I de matcher där Tyresö vunnit med många mål, så tycker jag motståndarlagen har underpresterat, och gjort Tyresö bättre än de egentligen var. Fast det kan man väl säga är en sak som kännetecknar ett bra lag.

Tycker fortfarande att det är för tidigt att dra några slutsatser om vem som kommer att sluta var i tabellen. I början av förra året så spelade Kopparbergs inte heller speciellt bra, men kom upp sig rejält efter VM'et. Malmö däremot spelade bra i början, men tappade en del efter tysklands-vm:et. Det som är lite bekymmersamt i Gbg, är att från att vara ligans bästa lag defensivt, om man tittar på antalet insläppta mål, så har man tappat rejält, jämfört med året innan.

Jag tycker att vi kan kolla på den tyska ligan och jämföra, vem trodde att Wolfsburg skulle ligga där de gör efter så många matcher spelade. De var ju inte alls med inför uppehållet i vintras. Frankfurt med de "mesta, bästa" spelarna verkar klappa ihop totalt titt som tätt. Nej, jag tror inte vi kan dra några slutsatser om utgången av ligan. Alla experter i damfotbollen uttalade sig på bloggar/forum/twitter och tidningar att LInköping skulle vara den främsta kandidaten till guld efter Tyresö (Malmö skulle vara 3:a). Nästan alla trodde att Vittsjö tillsammans med Djurgården skulle ligga längst ned. I mina ögon så har de 1 av 3 rätt hittills (Djurgården), vilket i mina ögon inte verkar vara ett bra facit.

Alla får naturligtvis tycka vad de vill och tror, men att säga att kampen om guldet nästan är avgjord redan nu, verkar i mina ögon att ta sig vatten över huvudet...

Lenn 2012-05-13 16:23

Grattis Susanne till 3 mål och 3 poäng. Mycket bra gjort av hela laget. Super bra !!!

Mark 2012-05-14 20:42

"Nej tyvärr Rainier: Det hela avgörs när de möts inbördes."

Johnte 2012-05-14 23:53

@Mark...när vem möts inbördes?...Hela damallsvenskan möts inbördes.Så det pågår för fullt.så vem menar vi?...tänker du på några speciella lag???

Sista inlägget på damfotboll.com är gjort. Foto: Fredrik Hasselgren

Slutet på en era med damfotboll.com

Idag den första juli är detta den enda och sista information som kommer ut på damfotboll.com. Vi lägger ner vår verksamhet och 17 år som en ständigt uppdaterad sida om svensk och internationell damfotboll går i graven.

Ge June chansen på liggande boll - då....

Piteå besegrade Eskilstuna United hemma med 2-1 (1-0) inför hela 1 926 på ett soldränkt LF-arena. June Pedersen och Irma Helin blev stora matchvinnare.
Lotta Schelins första insats i Rosengårds träningströja.

OS och Rosengård ger Lotta Schelin en hektisk sommar

Att vinna en allsvensk guldstrid och att ta FC Rosengård långt i Champions League blir kommande drivmedel. Än så länge har Lotta Schelin bara hunnit med det första passet med sin nya klubb.

Klart med ny målvakt till Linköping

Efter Matilda Haglunds korsbandsskada tidigare i vår så har Linköpings FC haft en målvaktsposition vakant i truppen. Nu är det klart med ersättare till Matilda, och det kommer att bli Chandra Bednar som klubben signerat ett korttidskontrakt med gällande höstsäsongen.
Irma Helin gör sin andra säsong i Piteå. FOTO: Peter Skaugvold/Bildbyrån.

Tredjeplatsen på spel mellan Piteå och Eskilstuna

Halvårsskiftet är tiden på året när det är svårast att skilja dag från natt längst upp i norr. Mot halvtid i seriespelet vill Piteå IF gärna bli en ljuspunkt och ta över tredjeplatsen.
Wilma Stenman hade svårt att hålla tårarna borta men bjöd ändå på ett lite leende. Foto: Anette Börjesson

Vinsten, ett silver och kompisar för livet

En silvermedalj brukar sällan bli någon stor tröst för de förlorande spelarna och precis så såg det ut när vi inledde intervju med Wilma Stenman, back i Västerbotten som hade svårt att hålla underläppen still men det gick.
Skåne vann Cup Kommunal 2016. Foto: Anette Börjesson

Skåne överlägset i finalen

För 11:e gången vann Skåne Cup Kommunal efter att ha finalbesegrat Västerbotten i Halmstad med 3-0. Det var aldrig någon tvekan om vart segertrofén skulle hemföras.

Klart för finalen i Cup Kommunal

Så här i slutet av juni precis efter midsommar spelas finalen i Cup Kommunal. Då koras vilket fotbollsdistrikt som ska bli landets bästa och 2016 står slaget mellan Skåne och Västerbotten. Spelplats som vanligt Halmstad Arena (Sannarp) onsdag kl 19.15,
Stina Blackstenius glad över OS-platsen. Foto: Bildbyrån

Få överraskningar på Rio-resan

Efter att Pia Sundhage presenterat namnen på de utvalda vet vi när, var och vem som ska göra det för Sverige i OS. Frågan är bara hur det ska gå under augustidagarna i Brasilien.
Pia Sundhage presenterade OS-truppen under Elitflicklägret i Halmstad. Foto: Bildbyrån (arkiv)

OS-truppen klar

På tisdagen presenterade förbundskapten Pia Sundhage den slutgiltiga OS-trupp på 18 spelare (plus fyra reserver) som ska representera blågult under OS i Rio som spelas i augusti. Presentationen skedde på elitflicklägret i Halmstad.
Chloe Logarzo. Foto: Eskilstuna United

Australiensisk landslagsspelare till Eskilstuna

Två matcher återstår av vårsäsongen av Damallsvenskan men redan nu kan United presentera ett nyförvärv inför höstsäsongen i den australiensiska landslagsspelare Chloe Logarzo.
Emma Lind har siktet inställt med LB07. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Emma Lind vill mer efter resan till serietoppen

De första månaderna i den nya klubben fick hon skruva ner konkurrensinstinkten och ta sig tillbaka från skada. Nu tävlar Emma Lind på lika målvaktsvillkor i LB07 och trivs med tillvaron i Malmö och i toppen av Elitettan.
AIK strået vassare i dagens match. Foto: Björn Pettersson

Sirius utan chans mot AIK

AIK kom till dagens match med hetast vilja i bagaget och kunde resa hem med full pott. Sirius fick kännas vid sin tredje raka förlust, den här gången med siffrorna 2 - 5.
Stina Blackstenius sänkte Kopparbergs/Göteborg med segermålet som kom först i den 86:e minuten. FOTO Filip Oskarsson.

Linköping redde ut bekymren på nytt

Bättre sent än aldrig. Linköpings FC fick ingen utdelning på sin inledande forcering, frustrationen växte i takt med brända möjligheter. Sen hittade Pernille Harder luckan i Kopparbergs/Göteborg FC:s försvar och Stina Blackstenius rullade in slutresultatet 1-0.
Elaine gör comeback som spelare.Foto: Per Kristensen

Elaine gör comeback

Elaine lämnar tränaruppdraget i Älta IF och fortsätter som spelare. Pierre Gardelius du Puy tar över tränaransvaret och det är en lösning som gör att klubben ser optimistiskt på kommande seriespel.

Islands damlandslag också på gång

I FIFAs senaste världsranking av damlandslag har Island klättrat till 16:e plats. Schweiz har klättrat fyra placeringar tack vare segrar över Italien och Tjeckien som säkrade en plats i nästa års EM-slutspel.
Tove Enblom räddar före Mia Jalkerud (Foto: Anders Henrikson)

Umeå IK vinner på Stockholms stadion

Tabelljumbon Umeå IK tog säsongens första seger - borta mot DJurgården med 3-1. Målen gjordes av Lina Hurtig, Julia Hellström och Hanna Sandström. Inbytta Emilia Appelqvist reducerade en kvart före slutet för hemmalaget.
KIF Örebros Melissa Tancredi blev matchvinnare borta mot Kvarnsveden. Foto: Bildbyrån

KIF Örebro tillbaka i vinnarspåret

KIF Örebro som inte vunnit en match sedan Damallsvenskans tredje omgång tog med dagens vinst, 0-1 borta mot Kvarnsveden, ett rejält kliv upp till en sjundeplats i tabellen.
Johanna Ejdelind såg öppningar och förarbetade ett av LB07:s mål. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

LB07 stärkte greppet i toppen

LB07 började bra, fullföljde mer tveksamt men höll stilen till 2-1. De förhoppningar som Hammarby IF hade mosade hemmalaget med att göra sina två mål inom loppet av en halvtimme. Efter toppmötet leder LB07 serien med sex poäng.

Piteå spräckte Vittsjös hemmasvit

Vittsjö tog emot Piteå IF hemma på Vittsjö IP inför endast 384 personer. De fick se en match där gästande Piteå dominerade stort i första halvlek bortsett från de fösta tio inledande minuterna av halvleken. Piteå tog en välförtjänt ledning i paus. Det var skånskornas första förlust på hemmaplan i år.
Michaela Johnsson mot Ältas Anna Skugge och Lina Malmborg. FOTO: Daniel Nilsson/Bildbyrån.

LB07 litar till anfallsstyrkan i seriefinalen

Det giftigaste anfallet mot det mest stabila försvaret. Därmed inte sagt att seriefinalen, LB 07 mot Hammarby IF måste utspela sig så. ”De här matcherna är roligast att spela, prov på hur vi står oss mot topplagen”, säger Michaela Johnsson.
Hanne Gråhns möter sina före detta lagkamrater när Örebro tar sig an Kvarnsveden. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Hanne Gråhns tar sats för att besegra gamla bekanta

KIF Örebro gör söndagsresan för att möta en nykomling som satt igång säsongen mer sprudlande än det etablerade laget. För Hanne Gråhns kittlar Borlängebesöket lite extra, kontakterna med de gamla lagkamraterna i Kvarnsvedens IK gör upplevelsen speciell.

Vinst för Hovås Billdal IF mot QBIK

Det blev vinst med 2-0 för hemmalaget Hovås Billdal i en väldigt jämn match där Hovås satte sina chanser mot QBIK

Thomas tillbaka som tränare i Vittsjö

Thomas Mårtensson som av privata skäl varit borta från det delade tränarskapet i Vittsjö GIK under våren är på väg tillbaka och det innebär en förändring i ledarstaben. Håkan Magnusson och Vittsjö GIK går skilda vägar och vårt samarbete avslutades nu i veckan, meddelar klubben.

Derbyknall 1

Växjö DFF vann slaget om Småland och besegrade för första gången IFK Kalmar. Dessutom på IFK Kalmars fruktade hemmaplan Gröndal. Det blev en riktig derbymatch med svallande känslor och mycket dramatik. Och det var ytterst nära att det blivit oavgjort efter IFK Kalmars sena forcering.