Åter hat-trick av Linda Sjödin för Sundsvall

Sundsvalls DFF gästade Bollstanäs SK och Stockholm under lördagen. Och vädret kunde inte varit sämre. Under denna lördag bjöd Stockholm på regn, rusk och blåst. Och SDFF var laget som tacklade vädret bäst. Det blev hemresa till Norrlands huvudstad med tre poäng i bagaget och en 7-2 seger. Siffrorna i halvtid skrevs till 4-1.

Sundsvalls DFF, som före lördagens match parkerade på en fjärdeplats i norrettan, Bollstanäs å andra sidan hade tagit sju poäng och låg femma från slutet.
Redan efter fem minuter tog gästerna ledningen genom Frida Sjöberg som sedan spelade fram till både det andra och det tredje målet. Dessa mål gjordes i tur och ordning av Jonna Wistrand och Linda Sjödin.
Efter att Sundsvall gått upp i en behaglig 3-0-ledning redcerade Bollstanäs men den norrländska segern var aldrig hotad. Linda Sjödin gjorde hattrick under denna tillställning och segersiffrorna skrevs till slut till 7-2 i Sundsvalls favör. Linda Sjödin delar nu skytteligaledningen med Erika Nilsson-Waara i Sunnanå SK.

- Vi gör en väldigt bra match. Vi har hög intensitet redan från start efter 1-0 och 2-0 ganska tidigt och vi har hög aggressivitet under hela matchen, framför allt i första halvlek, berättar Sundsvalls tränare Patrik Jonsson för damfotboll.com och fortsätter sedan:

- 3-0 kommer efter drygt en halvtimme och då har vi matchen i vår hand. Sen gör Bollstanäs 3-1 på en frispark och höjer sig rejält men när vi får 4-1 precis före halvtid känns det väldigt skönt.

- Linda gör hat-trick för andra matchen i rad, det är otroligt viktigt att vi fått igång henne. Hon har lyft sig de senaste matcherna. Hon är viktig för oss, säger Patrik Jonsson om sin anfallare.

Bollstanäs SKs tränare Nils Björk kallar matchen för ett rejält bottennapp, för även om Sundsvall är bra är sju insläppta mål för mycket på den här nivån.
- Vi fick rejält med stryk idag och blev straffade för att vi gjorde för många misstag, både offensivt och defensivt, förklarar Nils Björk till damfotboll.com.

Shirley Cruz Traña i CL-matchen mot Lyon (Foto: Jean-Paul Thomas / Bildbyrån)

PSG ett stort steg närmare en CL-final i Berlin

Efter 2:0 segern i bortamatchen i tyska Wolfsburg är Paris Saint Germains mycket nära en final i Champions League 2015. Målen gjordes av lagkaptenen Sabrina Delannoy på straff och av Shirley Cruz Traña.

Lotta Schelin avgjorde cupfinalen

Olympique Lyonnais är åter fransk cupmästare efter att ha besegrat Montpellier med 2-1 i finalen som spelades i Calais på lördagkvällen. Det var fjärde året i rad Lotta Schelin blev cupmästare.

Segermål av spelande tränaren

Hovås Billdal tar rygg på Djurgården i serietoppen genom sin 2-1-seger mot IFK Kalmar, målet i 89:e minuten genom spelande tränaren Jessica Julin.

Sirius höll nollan trots reservmålvakten till sjukhus

Sirius fick ställa upp med reservmålvakt mot Sunnanå. En kvart in i andra halvlek fick utespelaren Maria Säfström istället ställa sig mellan stolparna. Inte nog med att hon höll nollan, Sirius vann med 1-0.

Mållöst igen för både QBIK och Älta

I ett soligt, men lite kylslaget Karlstad, fick 132 personer se två lag som inte gjort något mål hittills i årets serie. Hemmalaget QBIK spela 0 – 0 mot Älta IF.

Djurgården borta mardröm för LB07

Djurgården verkar vara en riktig mardrömsmotståndare för Limhamn Bunkeflo. Förra året vann Stockholmslaget med 6-1 på hemmaplan. Idag vann de med 5-1. Limhamn Bunkeflo var dock bättre än de stora siffrorna visade. De två sista Djurgårdsmålen kom i slutet av matchen.

Poängtapp för KIF Örebro i Vittsjö

KIF Örebro har bara tagit en poäng mot de båda Skåne-lagen man inlett mot. Den första kom i Vittsjö på lördagen, och det var sämre utdelning än favoritlaget hade räknat med. 0-0 slutade matchen inför 535 åskådare på Vittsjö idrottspark

Kvarnsveden i fjol - nu till Chicago

En lyckad försäsong banade vägen för Michelle Dalton som vaktade Kvarnsvedens mål i Elitettan i fjol. Efter att ha hållit nollan i fem träningsmatcher fick hon kontrakt med en proffsklubb i NWSL-ligan.

Eskilstuna vinner även andra matchen

Efter två omgångar i Damallsvenskan har endast mästarna FC Rosengård och Eskilstuna United full pott på sex poäng. Detta efter Eskilstuna vann borta med 2:0 mot nykomlingarna Mallbacken Sunne. Målen gjordes av Louise Quinn och Gaelle Engamanouit.

Barcelona spansk mästare igen

För fjärde året i rad är Barcelona vinnare av högsta damligan i Spanien, och det är första gången någon lyckats med den sviten. Det blev klart redan på lördagen trots att Barcelona spelar på söndagen. I Barcelona spelar bland andra Jennifer Hermoso som var med i Tyresö

Svenska möten i Champions League-semifinal

Denna helg spelas den första semifinalen av två i Champions League. Förhoppningarna om ett svenskt lag i semi grusades då både Linköpings FC och FC Rosengård slogs ut av danska Bröndby respektive VfL Wolfsburg. Men trots allt finns det svenska spelare som är med och gör upp i den ena semifinalen som spelas ikväll och dessutom dömer den svenska VM-domaren Pernilla Larsson matchen.
Mimmi Larsson och Mallbacken flög över alla hinder i Elitettan ifjor. FOTO: Bildbyrån (arkiv).

Mimmi Larsson - målmedveten utan att känna press

Mallbackens hemmapremiär och återkomsten inför Värmlandspubliken blir en tjuvvariant. ”Jäntan” spelar inte på rätt arena då Strandvallen byggs om, däremot i rätt kommun. Fryxellska Skolan i Sunne gäller när Eskilstuna United kommer på besök.

Hänt i Elitettan

ÖDFF har gjort klart med Danka Podovac, som närmast kommer från Stjarnan på Island, där hon genom åren öst in mål. Hon har även spelat i Serbiens landslag (52 landskamper och 22 mål) och i Champions League. Danka kommer att vara spelklar i nästa bortamatch mot Kalmar.

Oförändrat läge för lagen på Valhalla

Läget inför matchen var att Piteå ännu inte gjort några mål och Kopparbergs/Göteborg FC hade inte förlorat hittills i år. Efter matchen kan vi konstatera att inget av det har ändrat sig. Matchen slutade 0-0, så Piteå har fortfarande inte gjort några mål och KGFC har inte förlorat. Båda lagen får med sig va rsin poäng hem i vårkvällen.
Av: Karin Löwing

Vår pod Split Vision finns ute nu!

Split Vision är en fotbollspod om fotboll. Låter självklart, men ofta handlar prat om damfotboll istället mer om orättvisor, jämställdhet och annat runt omkring. Väldigt viktigt att jobba mot orättvisor – absolut! Och det gör vi, i andra kanaler. I Split vision ägnar vi oss åt spelet vi älskar i en uppladdning mot VM i Kanada och med koll på damallsvenskan.

Herrlag anmäler sig könsdiskriminerat

De båda elitfotbollsklubbarna i Östersund betalar olika hyror på Jamtkraft Arena, ägd av kommunen som anmälts till förvaltningsrätten av Östersunds FK vars herrlag spelar i Superettan. Östersunds DFF spelar första säsongen i Elitettan.
Michelle de Jongh med Ramona Bachmann i ryggen. FOTO: Johan Bernström/Bildbyrån.

Michelle belönad för sin långa väg tillbaka

KIF Örebros 17-åriga mittfältstalang Michelle de Jongh har känt skadegisslet och sett många svarta rubriker tidigt i karriären. Efter seriepremiären hamnade hennes spelkvaliteter i medialjuset.

Första målen för UIK - AIK ännu utan

Såväl Umeå IK FF som AIK kammade noll i inledningsomgången av Damallsvenskan, noll poäng och noll gjorda mål. Efter mötet i kväll i Umeå står AIK kvar med sina nollor medan Umeå kan räkna in tre poäng efter två mål i den andra halvleken. Matchen slutade rättvist 2-0 efter 0-0 i halvtid.

Sverige missar slutspel i F17-EM

1-1 mot Sverige räckte för Norge att vinna Elit Round grupp 5 och gå vidare till slutspel. Det började olyckligt för Sverige.

Vinna eller försvinna gäller för F17/98-landslaget

För att F17/98-landslaget ska kvalificera sig till sommarens EM-slutspel på Island gäller att man måste besegra Norge i den sista gruppspelsmatchen i Elite Round.

Måldrottningen Melis är på gång

De tänkta topplaget Kopparbergs/Göteborg vann med 2-0 i sin damallsvenska premiärmatch och en bekant målskytt presenterade sig. Manon Melis jagar KGFCs första SM-guld och tycks trivas.

Tuffa villkor i USA-proffsligan

Den amerikanska proffsligan NWSL har nu sparkat igång, men för många av spelarna är det en mindre glamorös tillvaro.

Linköping räddade kontakten med täten

Endast sju minuter före ordinarie full tid lyckades Stina Blackstenius göra 1-0, segerresutatet mot Kristianstads DFF och det räddade Linköpings FC från en förödande kritik för ineffektivitet.

Katrin Schmidt fann tröst trots storförlust

Katrin Schmidts återträff med Rosengård där hon spelat tre säsonger slutade med storförlust. Med sitt nya lag fick hon åtminstone visa att Hammarby har något på gång.

Hammarby pressade mästarna i 45 minuter

Rosengård fick fart på kombinationsspelet och drog loss till 5-0- seger. Dessförinnan var Hammarby bara en straffräddning från att ta ledningen på Malmö IP.