Bröndby IF åter dansk mästare

Sällan sågs gladare förlorare än Bröndby IF som tappade sista slutspelsmatchen om titeln Danmarks-mästare mot argaste konkurrenten Fortuna Hjörring med 0-3 på hemmaplan.

Guldet blev nämligen klart redan förra helgen. Det var andra året i rad Köpenhamns-laget blev dansk mästare. Det var även andra året
Fortuna Hjörring blev tvåa eftersom Århus-laget Skovbakken bara fick 1-1 i sin sista match och därmed tappade man också platsen som Danmarks andra lag i UEFA Women´s Champions League till Fortuna Hjörring.
I Bröndby IF spelar Julie Rydahl Bukh som 2009 blev svensk mästare i Linköpings FC och efter ett uppehåll har gjort come-back i Danmarks damlandslag.

Taggar:

Rosengård hemlighetsfullt inför supermatchen

Om några timmar går FC Rosengård en kraftmätning som heter duga mot regerande mästarlaget i Champions League. Rosengårdstränaren Markus Tilly ger ett lugnt intryck inför matchstart, och menar på att Wolfsburg är de som måste agera först.

Mål högt upp på Martin Sjögrens önskelista

Linköpingslägret genomsyras av tillförsikt, trots upprepade förluster i säsongsstarten. Knäckfrågan i CL-returen verkar istället vara hur LFC ska spräcka nollan.

Klubbarna får Pia överväga sin framtid

Årets VM och OS 2016 blir kanske de sista stora turneringarna med Pia Sundhage som förbundskapten för Sveriges damlandslag.

Ännu tuffare fajt väntar i morgon

Imorgon (lördag) är det dags för andra matchen mellan Rosengård och Wolfsburg, men redan under fredagseftermiddagen gick de båda tränarna en rond framför den samlade presskåren.

Linköping måste vinna på svårspelat marsgräs

Gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Mattan på Bröndby Stadion hade mått bättre av att sparas från fotbollsfötter och få lite mer sol - istället blir den skådeplats för kvartsfinalen mellan Bröndby och Linköping.

England hotar Sveriges 5:e-plats

Tyskland toppar fortfarande FIFAs rankinglista, men avståndet till USA har krympt rejält inte minst tack vare att Sverige slog Tyskland med 4-2 i Algarve cup. England hotar nu Sveriges femteplats.

Snart seriestart för Hedvig Lindahl

Hedvig Lindahls VM-form hänger på vårens prestationer i Chelsea. Fingerskadan hon ådrog sig i Algarve Cup blir bättre och bättre för varje dag. I startgroparna till seriesäsongen känner hon positiva vibbar kring tiden fram till Kanada.

Helgens tränings- och cupmatcher

Från avgörande kvartsfinaler i UEFA Women´s Champions League till Svenska cupen och "vanliga" träningsmatcher. Det finns mycket att välja på.

Rosengårdsprofiler laddar för returen

För FC Rosengård är utgångsläget inför kvartsfinalsreturen riktigt bra med tanke på att man för första gången har en poäng med sig till den avgörande matchen på lördag. Det är vinna eller försvinna som gäller och damfotboll.com har pratat med två rutinerade spelare, skadade Emma Berglund och rutinerade Therese Sjögran inför matchen.

Liza Lantz ersätter Emma Berglund

När hon fick beskedet blev hon så rörd att tårarna kom. – Självklart är det en stor ära att få bli lagkapten i Umeå IK FF. Jag blev både glad och rörd över beskedet, säger Lisa Lantz i pressmeddelandet från Umeå IK Hon ersätter därmed Emma Berglund som lämnade UIK för spel i FC Rosengård.

Piteå i fjol, Washington i vår

Det var klart att Piteå IFs nigerianska Francisca Ordega inte skulle förlänga men oklart var hon skulle fortsätta. Nu är det klart med Washington Spirit, en av klubbarna i den amerikanska proffsligan NWSL.

Det kan bli trångt på Malmö IP

Efter förra veckans oavgjorda match mot Wolfsburg borta har FC Rosengårds kansli fått bekänna färg. Många vill komma och se matchen och förhoppningar på

F17-landslaget till Elite Round

Förbundskapten Yvonne Ekroth har tagit ut F17- truppen som skall åka till Österrike för att spela EM-kvalets Elite Round i april. På spel står en plats i sommarens EM-slutspel på Island.

Emma Åberg-Zingmark varvar upp igen

Emma Åberg-Zingmark spelade fyra säsonger i Umeå IK innan hon bestämde sig för att varva ner i Mariehems SK och även prioritera andra saker i livet. Nu är situationen en annan för 24-åringen som blev smickrad när Umeå IK FF hörde av sig och på den vägen är det.

Seger och Asllani tränar i Quatar

På söndagen reser Paris Saint-Germains damlag till Quatar för fyra dagars träningsläger.

Överraskningar, Champions League och den ständiga kampen

Igår presenterades truppen till träningsmatcherna mot Schweiz och Danmark. Och nu börjar läget tajtas till. Endast sex veckor återstår tills en träningstrupp byts mot en VM-trupp. En VM-trupp som är näst intill spikad, sånär som på tre, fyra namn.

Island möter Holland

Den 4 april spelar Island damlandskamp mot Holland på hemmaplan. Islands förbundskapten Freyr Alexandersson, har tagit ut truppen som innehåller flera spelare från Damallsvenskan. Hollands förbundskapten Roger Reijners åker med 24 spelare till Island och vidare till Norge för att spela där den 8 april.

Sveriges trupp till landskamperna i april

Det vankas VM-genrep mot Schweiz och Danmark i påskveckan. Schweiz och Danmark står för motståndet på Tunavallen i Eskilstuna och Danmark på Tele2 Arena i Stockholm. På tisdagen presenterades den svenska truppen till de båda matcherna som spelas den 5 och 8 april.

F16-landslaget matchar i England

I början av april kommer F16-landslaget att delta i en UEFA-turnering på det engelska förbundets anläggning St George's Park utanför Burton-upon-Trent. Motståndet står England, Frankrike och Schweiz för.

Avtal i hamn för Danmarks damlandslag

Danmarks fotbollförbund (DBU) accepterade till slut spelarföreningen som avtalspart även för damlandslaget och konflikten som omfattade även herrlandslaget är nu avblåst.

Ny målvakt till AIK

Den kanadensiska målvakten Justine Bernier är klar för AIK. Bernier har rutin från spel i Kanada och USA och kommer närmast ifrån norska Klepp IL.

Orolig undran på Wolfsburgs sjukhus

Dagen efter att FC Rosengård tagit en poäng borta mot VfL Wolfsburg i Champions League- kvartsfinalen vittnar om rena sjukstugan. Tuffaste smällen fick Line Röddik Hansen som knockades i en nickduell. – Det såg värre ut än det var, säger sportchefen Erling Nilsson när damfotboll.com når honom på telefon.

Hat-trick av Marija Banusic i FA-cupen

Hedvig Lindahl höll nollan, vilket var mindre anmärkningsvärt när Chelsea mötte Watford i Englands FA-cup. Men att den andra f d Kristianstad-spelaren Marija Banusic gjorde tre mål - i sin debut i tävlingssammanhang för sin nya klubb. Chelsea vann med 6-0 och är därmed klart för kvartsfinal.

Fler andralag i UEFA Women´s Champions League

Antalet lag i i UEFA Women´s Champions League utökas från och med turneringen 2016-2017. Det innebär att fler lag som slutat tvåa i sina nationella toppserier blir kvalificerade för deltagande.

Finland möter Polen

Förbundskapten Andrée Jeglertz har tagit ut 18 spelare till landskampen mot Polen den 6 april i Eerikkilä.