Lina och Julia debutanter i EM-slutspelet

Två spelare som inte varit med i Sveriges F19-landslag är uttagna i truppen som åker till EM-slutspel i Turkiet i juli. Det är Umeå IKs mittfältare Lina Hurtig och Tölö IFs anfallare Julia Wahlberg. Både Lina och Julia har vardera spelat 15 F17-landskamper.

Sverige är inlottat i grupp 2 tillsammans med Spanien, Serbien och England. Första matchen går mot England den 2 juli.
I grupp 1 spelar Turkiet, Portugal, Danmark och Rumänien.
Förbundskapten Calle Barrling har tagit ut följande 17 spelare. Truppen kompletteras med ytterligare ett namn nästa vecka

Målvakter
Jessica Höglander Tyresö FF
Lina Ringshamre Sundsvalls DFF

Backar
Elin Bragnum AIK
Magdalena Ericsson Djurgårdens IF DFF
Hanna Glas Sundsvalls DFF
Amanda Ilestedt LdB FC Malmö
Alice Nilsson Kristianstads DFF
Jennie Nordin AIK FF

Mittfältare och forwards
Jonna Andersson Linköpings FC
Therése Boström AIK FF
Malin Diaz AIK FF
Pauline Hammarlund Tyresö FF
Lina Hurtig Umeå IK FF
Mimmi Löfwenius Kopparbergs/Göteborg FC
Fridolina Rolfö Jitex BK
Elin Rubensson LdB FC Malmö
Julia Wahlberg Tölö IF

Taggar:
1-2-3 2012-06-08 17:29

Sorgligt att se att man fortsätter att ha så dålig koll på spelare runt om i Sverige. Man tar till och med ut skadade spelare i stället för friska.

Det verkar vara väldigt svårt för talangutvecklare att kommunicera med landslagsansvariga, och när de väl gör det så är det ingen som lyssnar.

D.N. 2012-06-08 19:09

Vilka spelare tycker du skulle ha varit med då?
Jag tycker truppen känns bra och stark. Bra att man tar med de bästa från U17-landslaget också

Klätterställningen i Elitettan (omgång 15)

Nästan inga förändringar de senaste tre omgångarna.

Hammarby och Umeå kryssade i måstematchen

Både Hammarby och Umeå IK har haft svårt att vinna fotbollsmatcher under året. Därför kändes det helt logiskt att dagens möte mellan lagen slutade oavgjort. Slutresultatet blev 1-1.

Hedvig Lindahl FA-cupmästare i England

FA-cupfinalen på Wembley blir ett minne för livet för Hedvig Lindahl vars Chelsea FC vann FA-cupfinalen över Notts County med 1-0 inför inte mindre än än 30.170 på läktarna.

Dolinsky-effekt gav Elitettans största skräll hittills

Sistaplacerade Bollstanäs stod för årets knall i Elitettan när man hemmabesegrade IFK Kalmar med 4-1 (4-1). Hemmalaget som bara mäktat med fem mål hittills gjorde tre raka på 25 minuter i första halvlek och sedan var den dagen förstörd för den sensationellt duktiga nykomlingen IFK Kalmar som jagar allsvenskt spel.

KIF Örebro på väg uppåt i tabellen

Händelserikt och mycket nätrassel är en matchbild som hängt med Kristianstads DFF under året. KIF Örebro är vana vid färre fullträffar, men klarade också vägen via ett antal ledningsmål till 4-2.

IFK Kalmar tillbakavisar

IFK Kalmar reagerar mot LB07-tränaren Sven Sjunnessons uttalande ”det värsta överfallet jag sett” (återgivet i tidningen Sydsvenskan och citerat av damfotboll.com) efter spelarkollisionen i torsdags då LB07:s målvakt Josephine Frigge bröt benet. Ordföranden B-G Svedjenäs har tillställt LB07 och media ett öppet brev.

Ny tränare klar för FC Rosengård

Igår kväll blev det klart att Jack Majgaard Jensen tar över som tränare för FC Rosengårds allsvenska damlag. Laget informerades idag på förmiddagen. Sportchef Therese Sjögran och VD Klas Tjebbes, har under de senaste dagarna arbetat intensivt med att hitta rätt tränare. Målsättningen har varit att hitta en riktigt erfaren person som med kort varsel kan få rakt in skapa kraft framåt.

Vittsjö-poäng mot serieledaren

Det såg länge ut som att Gaelle Enganamouits ledningsmål för Eskilstuna United i första halvlek skulle räcka för serieledarnas målsättning att ta tre poäng i Vittsjö, men i 82:a minuten nickade Jane Ross in kvitteringen. 1-1 blev slutresultat.

Spaniens F19-FK tar över damlandslaget

Det blir bokstavligen en generationsväxling på posten som förbundskapten för Spaniens damlandslag. Ignacio Quereda förde efter 27 år Spanien till det första VM-slutspelet i år. Han fyllde nyligen 65 och lämnar över till Jorge Vilda, 34, som ledde Spaniens F19-landslag till EM-final mot Sverige.

LB07 breddar med ny trio men målvakt bröt benet

Kollisionen mellan IFK Kalmars Amanda Fredriksson och LB07:s målvakt Josephine Frigge i onsdags fick värre konsekvenser än första intrycket gav sken av. Josephine Frigge bröt ena benet i den våldsamma sammanstötningen. Det överskuggar att LB07 breddar sin höst-trupp med tre utespelare.
Manon Melis grattas av Lieke Martens (17). Foto: Bildbyrån

Manon Melis drömmål avgjorde

Inget mål och två förluster i rad blev det för Linköpings FC efter resorna till Piteå och Göteborg. Hemmalaget KGFC vann med 1 - 0 på torsdagskvällen efter en mycket fin individuell prestation av Manon Melis.

Hovås Billdal hakar på täten

Både Jitex Mölndal och Hovås Billdal närmar sig två streck i Elitettan, hemmalaget Jitex det nedre och gästande Hovås Billdal det övre. En frispark var upphov till matchens enda mål och det gjorde Ida Hedstad för Hovås Billdal på frispark i början av andra halvlek.

Sunnanås ork avgjorde mot Östersund

Sunnanå vann en jämn och hård match hemma mot Östersunds DFF på torsdagskvällen med 1–0 (0–0). Det var en skön seger för Sunnanå och en bitter förlust för Östersund, som nog hade hoppats på att få någon poäng med sig hem.

Sirius-seger i Älta

De två målen Sirius gjorde under första kvarten i bortamatchen mot Älta räckte för att kunna vända hem till Uppsala med tre poäng. Sista kvarten var det nära att Älta räddat en poäng men upptakten på höstens matcher slutade 1-2.
Julia Ekholm lämnar Bollstanäs för AIK. Foto: Bildbyrån

Europamästare klar för AIK

AIK Fotboll har gjort klart med den 19-åriga backen Julia Ekholm från Bollstanäs SK. Julia ingick i Sveriges F19-landslag som vann EM där hon spelade alla matcherna från start.

Svenskor i Europa-laget

UEFA har tagit ut 17 spelare i en trupp som representerar de bästa i EM-slutspelet för F19-landslag, bland dem tre svenskor.
Får Göteborg jubla igen ikväll? (Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån)

Vägvisande match på Valhalla ikväll

När sexan Kopparberg/Göteborgs FC och trean Linköpings FC drabbar samman ikväll på Valhalla IP är det en match som kan avgöra hur säsongen fortsätter för båda lagen. Göteborg som ville konkurrera med Rosengård om guldet ligger just nu hela nio poäng efter ledande Eskilstuna medan Linköping har kontakt, men har inte råd att låta poäng vara kvar i Västsverige.

Övertygande höststart för Kvarnsveden

Tabitha Chawinga var - som vanligt - inblandad i Kvarnsvedens mesta anfall, delaktig i två mål och avslutade med 3-0 mot QBIK, som började optimistiskt i bortamatchen mot serieledarna.

LB07 kunde inte hota IFK Kalmars imponerande svit

IFK Kalmar vann till synes ologiskt med 3–0 mot Limhamn Bunkeflo på hemmaplanen Gröndal. Ologiskt eftersom gästerna från Skåne helt dominerade första halvlek och hade flera bud på mål.Men målen kom inte förrän i andra halvlek och då var det bara IFK Kalmar som stod för dem. Det betyder att IFK Kalmar nu har en svit på tio raka matcher utan förlust i Elitettan i år och en annan svit på 20 raka hemmamatcher utan förlust.

Cupmålen rann iväg för ÖDFF i ösregnet

Svenska cup-matchen mellan div 2-laget Hägglunds IoFK och Elitettan-laget Östersunds DFF slutade 0-8. Drabbningen avgjordes på Björna IP, konstgräs. Ordinarie hemmaplan för Hägglunds var inte spelbar pga det myckna regnandet.
Stina Blackstenius (Foto: Jonathan Näckstrand / Bildbyrån)

Stina kaxig på plan och ödmjuk utanför

Sällan har en spelare dominerat ett mästerskap på samma sätt som Stina Blackstenius gjorde under F19-EM i Israel. Tankarna går till Carli Lloyd och VM. Medan 33-åriga amerikanskan avgjorde kvartsfinal, semifinal och final till USA:s fördel gjorde Blackstenius likadant i semin mot Tyskland och finalen mot Spanien. Men 19-åringen från Vadstena är kaxig på plan och väldigt ödmjuk utanför.

Bollstanäs vidare i Svenska cupen

Bollstanäs som haft en tung vårsäsong med fem inspelade poäng och sist i Elitettan fick en liten boost då man på tisdagskvällen besegrade Gävlelaget Huge på bortaplan med 1-3 (0-1) i Svenska cupen.

Stor glädje när europamästarna anlände i Sverige

Tidigt på tisdagskvällen anlände de svenska F19-europamästarna på Arlanda flygplats där de möttes av drygt 200 personer: släkt, vänner, anhängare och media och inte minst Pia Sundhage och Lillie Persson. På den efterföljande mottagningen pratade damfotboll.com med Linköpings Tove Almqvist.
T v Kungsbacka DFFs målgöraren Leina Reinl i kamp med Lidköpings DFFs Heather Williams. FOTO: Peter Robertsson.

Kungsbacka tappade poäng i Lidköping

Efter en blöt och kall tillställning blev det delad poäng efter 2-2 på Framnäs IP mellan Lidköpings FK och Kungsbacka DFF, men nog borde kanske Kungsbacka plockat med sig alla poängen hem i alla fall sett till andra halvlek.

KIF Örebro skapar distans mot botten

Lisa Dahlkvist gjorde matchens enda mål när KIF Örebro besegrade AIK med 1-0 (0-0) och det ger vinnarna fem poängs avstånd till att dras in striden kring strecket.