Persson lämnar Norrköping

IFK Norrköping DFK:s huvudtränare Patrik Persson lämnar föreningen med omedelbar verkan. Familjeskäl gör att Patrik inte längre kan fortsätta träna IFK Norrköpings damlag.

I ett pressmeddelande lämnar IFK Norrköping DFK beskedet att Patrik Persson och föreningen skiljs i bästa samförstånd.

Ny tränare blir den mycket erfarne damtränaren Sven-Olof Hjelm med bland annat erfarenheter som huvudtränare i Damallsvenskan med Lotorps IF, men senast verksam i Smedby AIS.
Sven Olof Hjelm har skrivit på ett avtal från nu och över 2013.

Jalkerud ska sänka Rosengård

Mia Jalkerud har öst in mål under säsongsinledningen. Nu står hon och Djurgården inför sin tuffaste uppgift hittills. Jalkerud siktar på att överglänsa förebilden Mittag och skjuta Djurgården vidare i Svenska cupen.

Toppseriernas ledarlag möts ikväll

På tisdagen spelas den första kvartsfinalen i Svenska cupens upplaga 2014-15. Elitettans ledare Djurgården möter Damallsvenskans etta, FC Rosengård. På onsdagen spelas ytterligare två kvartsfinaler bland annat möter fjolårsmästarinnorna Linköpings FC Elitettans Hovås Billdal.

EM-lottning, Sverige fick...

Lottningen av kvalgrupperna för nästa EM för damer lottades på måndagen hos UEFA i Nyon.

Kvalet till EM 2017 lottas idag

De flesta läsarna minns EM i Sverige 2013 med välbehag. Härligt väder och väldigt mycket folk på läktarna. Om bara två år är det dags för ett nytt EM som ska spelas i Holland. Lottningen till EM-kvalet sker på måndagseftermiddagen.

Önskestart för Östersunds DFF på hemmaplan

Östersunds DFF kan räkna hem sina första tre poäng i Elitettan på Bollstanäs SKs bekostnad. Matchen på blåsiga Jämtkraft Arena slutade 4-0.
Marozsan och Šašić (här i landskampen mot Sverige i höstas) gjorde fem av sju mål för Frankfurt i dag (Foto: Bildbyrån)

Frankfurt spelar final i Berlin

Trots att en match i Köpenhamn återstår för tyskorna råder det nästan ingen tvekan om att det är 1.FFC Frankfurt som spelar CL-finalen i Berlin i maj. Detta efter seger med 7:0 över danska Brøndby IF. Célia Šašić gjorde fyra mål, Dzsenifer Marozsan och Simone Laudehr varsitt och 2:0 kom genom ett självmål.
Shirley Cruz Traña i CL-matchen mot Lyon (Foto: Jean-Paul Thomas / Bildbyrån)

PSG ett stort steg närmare en CL-final i Berlin

Efter 2:0 segern i bortamatchen i tyska Wolfsburg är Paris Saint Germains mycket nära en final i Champions League 2015. Målen gjordes av lagkaptenen Sabrina Delannoy på straff och av Shirley Cruz Traña.

Lotta Schelin avgjorde cupfinalen

Olympique Lyonnais är åter fransk cupmästare efter att ha besegrat Montpellier med 2-1 i finalen som spelades i Calais på lördagkvällen. Det var fjärde året i rad Lotta Schelin blev cupmästare.
Jubel i Kungsbacka! Foto: Jan Andersson

Kungsbacka vann derby mot Jitex

Kungsbacka DFF säkrade sina första poäng i Elitettan i derbyt mot Mölndalslaget Jitex genom att vända underläge med 1-0 till vinst med 3-1.

Segermål av spelande tränaren

Hovås Billdal tar rygg på Djurgården i serietoppen genom sin 2-1-seger mot IFK Kalmar, målet i 89:e minuten genom spelande tränaren Jessica Julin.

Sirius höll nollan trots reservmålvakten till sjukhus

Sirius fick ställa upp med reservmålvakt mot Sunnanå. En kvart in i andra halvlek fick utespelaren Maria Säfström istället ställa sig mellan stolparna. Inte nog med att hon höll nollan, Sirius vann med 1-0.

Mållöst igen för både QBIK och Älta

I ett soligt, men lite kylslaget Karlstad, fick 132 personer se två lag som inte gjort något mål hittills i årets serie. Hemmalaget QBIK spela 0 – 0 mot Älta IF.

Djurgården borta mardröm för LB07

Djurgården verkar vara en riktig mardrömsmotståndare för Limhamn Bunkeflo. Förra året vann Stockholmslaget med 6-1 på hemmaplan. Idag vann de med 5-1. Limhamn Bunkeflo var dock bättre än de stora siffrorna visade. De två sista Djurgårdsmålen kom i slutet av matchen.

Poängtapp för KIF Örebro i Vittsjö

KIF Örebro har bara tagit en poäng mot de båda Skåne-lagen man inlett mot. Den första kom i Vittsjö på lördagen, och det var sämre utdelning än favoritlaget hade räknat med. 0-0 slutade matchen inför 535 åskådare på Vittsjö idrottspark

Kvarnsveden i fjol - nu till Chicago

En lyckad försäsong banade vägen för Michelle Dalton som vaktade Kvarnsvedens mål i Elitettan i fjol. Efter att ha hållit nollan i fem träningsmatcher fick hon kontrakt med en proffsklubb i NWSL-ligan.

Eskilstuna vinner även andra matchen

Efter två omgångar i Damallsvenskan har endast mästarna FC Rosengård och Eskilstuna United full pott på sex poäng. Detta efter Eskilstuna vann borta med 2:0 mot nykomlingarna Mallbacken Sunne. Målen gjordes av Louise Quinn och Gaelle Engamanouit.

Barcelona spansk mästare igen

För fjärde året i rad är Barcelona vinnare av högsta damligan i Spanien, och det är första gången någon lyckats med den sviten. Det blev klart redan på lördagen trots att Barcelona spelar på söndagen. I Barcelona spelar bland andra Jennifer Hermoso som var med i Tyresö

Svenska möten i Champions League-semifinal

Denna helg spelas den första semifinalen av två i Champions League. Förhoppningarna om ett svenskt lag i semi grusades då både Linköpings FC och FC Rosengård slogs ut av danska Bröndby respektive VfL Wolfsburg. Men trots allt finns det svenska spelare som är med och gör upp i den ena semifinalen som spelas ikväll och dessutom dömer den svenska VM-domaren Pernilla Larsson matchen.
Mimmi Larsson och Mallbacken flög över alla hinder i Elitettan ifjor. FOTO: Bildbyrån (arkiv).

Mimmi Larsson - målmedveten utan att känna press

Mallbackens hemmapremiär och återkomsten inför Värmlandspubliken blir en tjuvvariant. ”Jäntan” spelar inte på rätt arena då Strandvallen byggs om, däremot i rätt kommun. Fryxellska Skolan i Sunne gäller när Eskilstuna United kommer på besök.

Hänt i Elitettan

ÖDFF har gjort klart med Danka Podovac, som närmast kommer från Stjarnan på Island, där hon genom åren öst in mål. Hon har även spelat i Serbiens landslag (52 landskamper och 22 mål) och i Champions League. Danka kommer att vara spelklar i nästa bortamatch mot Kalmar.

Oförändrat läge för lagen på Valhalla

Läget inför matchen var att Piteå ännu inte gjort några mål och Kopparbergs/Göteborg FC hade inte förlorat hittills i år. Efter matchen kan vi konstatera att inget av det har ändrat sig. Matchen slutade 0-0, så Piteå har fortfarande inte gjort några mål och KGFC har inte förlorat. Båda lagen får med sig va rsin poäng hem i vårkvällen.
Av: Karin Löwing

Vår pod Split Vision finns ute nu!

Split Vision är en fotbollspod om fotboll. Låter självklart, men ofta handlar prat om damfotboll istället mer om orättvisor, jämställdhet och annat runt omkring. Väldigt viktigt att jobba mot orättvisor – absolut! Och det gör vi, i andra kanaler. I Split vision ägnar vi oss åt spelet vi älskar i en uppladdning mot VM i Kanada och med koll på damallsvenskan.

Herrlag anmäler sig könsdiskriminerat

De båda elitfotbollsklubbarna i Östersund betalar olika hyror på Jamtkraft Arena, ägd av kommunen som anmälts till förvaltningsrätten av Östersunds FK vars herrlag spelar i Superettan. Östersunds DFF spelar första säsongen i Elitettan.
Michelle de Jongh med Ramona Bachmann i ryggen. FOTO: Johan Bernström/Bildbyrån.

Michelle belönad för sin långa väg tillbaka

KIF Örebros 17-åriga mittfältstalang Michelle de Jongh har känt skadegisslet och sett många svarta rubriker tidigt i karriären. Efter seriepremiären hamnade hennes spelkvaliteter i medialjuset.

Första målen för UIK - AIK ännu utan

Såväl Umeå IK FF som AIK kammade noll i inledningsomgången av Damallsvenskan, noll poäng och noll gjorda mål. Efter mötet i kväll i Umeå står AIK kvar med sina nollor medan Umeå kan räkna in tre poäng efter två mål i den andra halvleken. Matchen slutade rättvist 2-0 efter 0-0 i halvtid.