Guldtränaren klar för Linköpings FC!

Linköpings FC har under Damallsvenskans OS-uppehåll gjort årets kap på tränarsidan genom att försäkra sig om Martin Sjögren, utsedd till Årets tränare i fjol efter att ha fört LdB FC Malmö till serieseger i Damallsvenskan.
Martin Sjögren. FOTO: Urszula Striner.

LFC har organiserat om. Manager och tränare Jörgen Petersson slutade för ett par veckor sedan och nu blir det hans tidigare assisterande i LdB FC som efterträder honom som huvudtränare i Linköpings FC.

- En mycket bra lösning för LFC. Martin är erfaren, har goda meriter och är mycket väl bekant med Christian Andersson (som kvarstår som assisterande), vilket också är viktigt för oss, säger klubbdirektören Anders Mäki i en kommentar.

-Det ska bli kul att få jobba med en lag igen på vardaglig basis och Linköping är förstås en av de bästa klubbarna både organisatoriskt och ambitionsmässigt vi har i Sverige, säger Martin själv och fortsätter i pressmeddelandet.
-Det ska bli mycket stimulerande och också roligt att få träna tillsammans med Christian som jag känner väl sedan tidigare.

Martin har under den senaste tiden verkat i organisationen runt F19-landslaget och han fanns på plats som en av ledarna när Sverige vann EM-guld i Turkiet i början av juli. I guldlaget återfanns ju även Jonna Andersson från LFC.

I övrigt har Martin engagerat sig i olika uppdrag på klubbnivå i Danmark och varit pappaledig. Martin börjar arbeta direkt och finns på plats i Linköping fram till torsdag denna första vecka innan han börjar ordna litet praktikaliteter inför flytten från Skåne till Linköping.

Kontraktet med LFC gäller säsongen ut.

Rufus 2012-07-30 17:43

Nå, Johnte? Väntar på dina kommentarer! ;-)

Jesper Westin 2012-07-30 18:02

Härliga nyheter! :)
Tror dock att det är lite fakta fel, Har läst på Corren, Linköping FC´s hemsida och på TT och och där står det att Martin kompletterar Christian. Så Snarare delat ledarskap än Huvudtränare och Assisterande.

Men ändå härliga nyheter =)

Jörgen LdB FC Fan 2012-07-30 18:37

Bara o gratulera LFC till en super bra tränare!
Men trots allt e det ju laget på plan som ska göra det o när det inte funkar så spelar det ingen roll vem tränare eller spelare är! Men lycka till!

Johnte 2012-07-30 20:46

Ha ha ha...du väntar på mina kommentarer Rufus......Blev faktiskt lite förvånad eftersom starka rykten sa att Martin Sjögren skulle till Tyresö...Ja,ja somliga klubbar har inget eget
koncept..Men Sjögren är en bra tränare...men kan väl tycka att det är lite för kort tid med bara året ut. Men man vet ju inte vad som händer sedan. Men han har ju ett par guldspelare från 2010-2011 i laget.Så det är bara att önska lycka till som @ Jörgen också gör och konstatera att det är ju laget på plan som ska göra det.
Vi (Ldb) har ju nyligen spetsat till mittfältet med Nilla Fischer nr 2 i Lisa Ek...Och vad jag vet så ska Martin inte spela. Så ett STORT lycka till igen

The Observer 2012-07-30 21:28

Se där! M.S. blir nionde (om jag räknat rätt) tränaren i LHC (flåt LFC ska det ju va´) på nio säsonger (plus några ytterligare kortvariga assisterande)....

Välkommen till svensk damfotbolls katapultstol Martin!

Christian Andersson får en ny "överrock"?

Tar Sjögren över helt till säsongen 2013 ("vi är mycket nöjda med Martins insats under avslutningen av säsongen 2012 och ser fram emot fortsatt samarbete....//...samtidigt tackar vi Christian för fina tränarinsatser och önskar lycka till med nytt uppdrag...")?

Så nu återstår att se vem och när någon fäller bort luckan över knappen som det står "Eject" på och trycker till.

Dessförinnan kanske Sjögren, likt i Malmö, lyckas avsluta det Jörgen Petersson jobbat upp. "Work your magic, Martin!"

Rufus 2012-07-30 21:52

Haha, kul kommentarer, The Observer, och Tack, Johnte, för dina observationer!

Nu får vi verkligen hoppas att Linköpings galna tränarkarusell bromsar in - åtminstone för något år framåt... Sedan önskas "Guld-Martin" Lycka Till när han tar över coachpiskan i LFC. Frågan är dock om han ska greppa piskan med båda händerna eller om Christian får nypa tag om den med ett par fingrar? Enligt M.S. själv är ju han och Chr.A. gamla polare, så då så...

Nu må vi betänka att - som någon så riktigt påpekar - det inte är tränaren som gör målen, det ska spelarna svara för. Kanske vi ändå får en positiv effekt av det senaste bytet när M.S.återförenas med sina adepter Fischer och Melis från så sent som förra säsongen? Något SM-Guld hinner han givetvis inte fixa åt LFC denna säsong, men kanske nästa år - om han får stanna kvar?

Sista inlägget på damfotboll.com är gjort. Foto: Fredrik Hasselgren

Slutet på en era med damfotboll.com

Idag den första juli är detta den enda och sista information som kommer ut på damfotboll.com. Vi lägger ner vår verksamhet och 17 år som en ständigt uppdaterad sida om svensk och internationell damfotboll går i graven.

Ge June chansen på liggande boll - då....

Piteå besegrade Eskilstuna United hemma med 2-1 (1-0) inför hela 1 926 på ett soldränkt LF-arena. June Pedersen och Irma Helin blev stora matchvinnare.
Lotta Schelins första insats i Rosengårds träningströja.

OS och Rosengård ger Lotta Schelin en hektisk sommar

Att vinna en allsvensk guldstrid och att ta FC Rosengård långt i Champions League blir kommande drivmedel. Än så länge har Lotta Schelin bara hunnit med det första passet med sin nya klubb.

Klart med ny målvakt till Linköping

Efter Matilda Haglunds korsbandsskada tidigare i vår så har Linköpings FC haft en målvaktsposition vakant i truppen. Nu är det klart med ersättare till Matilda, och det kommer att bli Chandra Bednar som klubben signerat ett korttidskontrakt med gällande höstsäsongen.
Irma Helin gör sin andra säsong i Piteå. FOTO: Peter Skaugvold/Bildbyrån.

Tredjeplatsen på spel mellan Piteå och Eskilstuna

Halvårsskiftet är tiden på året när det är svårast att skilja dag från natt längst upp i norr. Mot halvtid i seriespelet vill Piteå IF gärna bli en ljuspunkt och ta över tredjeplatsen.
Wilma Stenman hade svårt att hålla tårarna borta men bjöd ändå på ett lite leende. Foto: Anette Börjesson

Vinsten, ett silver och kompisar för livet

En silvermedalj brukar sällan bli någon stor tröst för de förlorande spelarna och precis så såg det ut när vi inledde intervju med Wilma Stenman, back i Västerbotten som hade svårt att hålla underläppen still men det gick.
Skåne vann Cup Kommunal 2016. Foto: Anette Börjesson

Skåne överlägset i finalen

För 11:e gången vann Skåne Cup Kommunal efter att ha finalbesegrat Västerbotten i Halmstad med 3-0. Det var aldrig någon tvekan om vart segertrofén skulle hemföras.

Klart för finalen i Cup Kommunal

Så här i slutet av juni precis efter midsommar spelas finalen i Cup Kommunal. Då koras vilket fotbollsdistrikt som ska bli landets bästa och 2016 står slaget mellan Skåne och Västerbotten. Spelplats som vanligt Halmstad Arena (Sannarp) onsdag kl 19.15,
Stina Blackstenius glad över OS-platsen. Foto: Bildbyrån

Få överraskningar på Rio-resan

Efter att Pia Sundhage presenterat namnen på de utvalda vet vi när, var och vem som ska göra det för Sverige i OS. Frågan är bara hur det ska gå under augustidagarna i Brasilien.
Pia Sundhage presenterade OS-truppen under Elitflicklägret i Halmstad. Foto: Bildbyrån (arkiv)

OS-truppen klar

På tisdagen presenterade förbundskapten Pia Sundhage den slutgiltiga OS-trupp på 18 spelare (plus fyra reserver) som ska representera blågult under OS i Rio som spelas i augusti. Presentationen skedde på elitflicklägret i Halmstad.
Chloe Logarzo. Foto: Eskilstuna United

Australiensisk landslagsspelare till Eskilstuna

Två matcher återstår av vårsäsongen av Damallsvenskan men redan nu kan United presentera ett nyförvärv inför höstsäsongen i den australiensiska landslagsspelare Chloe Logarzo.
Emma Lind har siktet inställt med LB07. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Emma Lind vill mer efter resan till serietoppen

De första månaderna i den nya klubben fick hon skruva ner konkurrensinstinkten och ta sig tillbaka från skada. Nu tävlar Emma Lind på lika målvaktsvillkor i LB07 och trivs med tillvaron i Malmö och i toppen av Elitettan.
AIK strået vassare i dagens match. Foto: Björn Pettersson

Sirius utan chans mot AIK

AIK kom till dagens match med hetast vilja i bagaget och kunde resa hem med full pott. Sirius fick kännas vid sin tredje raka förlust, den här gången med siffrorna 2 - 5.
Stina Blackstenius sänkte Kopparbergs/Göteborg med segermålet som kom först i den 86:e minuten. FOTO Filip Oskarsson.

Linköping redde ut bekymren på nytt

Bättre sent än aldrig. Linköpings FC fick ingen utdelning på sin inledande forcering, frustrationen växte i takt med brända möjligheter. Sen hittade Pernille Harder luckan i Kopparbergs/Göteborg FC:s försvar och Stina Blackstenius rullade in slutresultatet 1-0.
Elaine gör comeback som spelare.Foto: Per Kristensen

Elaine gör comeback

Elaine lämnar tränaruppdraget i Älta IF och fortsätter som spelare. Pierre Gardelius du Puy tar över tränaransvaret och det är en lösning som gör att klubben ser optimistiskt på kommande seriespel.

Islands damlandslag också på gång

I FIFAs senaste världsranking av damlandslag har Island klättrat till 16:e plats. Schweiz har klättrat fyra placeringar tack vare segrar över Italien och Tjeckien som säkrade en plats i nästa års EM-slutspel.
Tove Enblom räddar före Mia Jalkerud (Foto: Anders Henrikson)

Umeå IK vinner på Stockholms stadion

Tabelljumbon Umeå IK tog säsongens första seger - borta mot DJurgården med 3-1. Målen gjordes av Lina Hurtig, Julia Hellström och Hanna Sandström. Inbytta Emilia Appelqvist reducerade en kvart före slutet för hemmalaget.
KIF Örebros Melissa Tancredi blev matchvinnare borta mot Kvarnsveden. Foto: Bildbyrån

KIF Örebro tillbaka i vinnarspåret

KIF Örebro som inte vunnit en match sedan Damallsvenskans tredje omgång tog med dagens vinst, 0-1 borta mot Kvarnsveden, ett rejält kliv upp till en sjundeplats i tabellen.
Johanna Ejdelind såg öppningar och förarbetade ett av LB07:s mål. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

LB07 stärkte greppet i toppen

LB07 började bra, fullföljde mer tveksamt men höll stilen till 2-1. De förhoppningar som Hammarby IF hade mosade hemmalaget med att göra sina två mål inom loppet av en halvtimme. Efter toppmötet leder LB07 serien med sex poäng.

Piteå spräckte Vittsjös hemmasvit

Vittsjö tog emot Piteå IF hemma på Vittsjö IP inför endast 384 personer. De fick se en match där gästande Piteå dominerade stort i första halvlek bortsett från de fösta tio inledande minuterna av halvleken. Piteå tog en välförtjänt ledning i paus. Det var skånskornas första förlust på hemmaplan i år.
Michaela Johnsson mot Ältas Anna Skugge och Lina Malmborg. FOTO: Daniel Nilsson/Bildbyrån.

LB07 litar till anfallsstyrkan i seriefinalen

Det giftigaste anfallet mot det mest stabila försvaret. Därmed inte sagt att seriefinalen, LB 07 mot Hammarby IF måste utspela sig så. ”De här matcherna är roligast att spela, prov på hur vi står oss mot topplagen”, säger Michaela Johnsson.
Hanne Gråhns möter sina före detta lagkamrater när Örebro tar sig an Kvarnsveden. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Hanne Gråhns tar sats för att besegra gamla bekanta

KIF Örebro gör söndagsresan för att möta en nykomling som satt igång säsongen mer sprudlande än det etablerade laget. För Hanne Gråhns kittlar Borlängebesöket lite extra, kontakterna med de gamla lagkamraterna i Kvarnsvedens IK gör upplevelsen speciell.

Vinst för Hovås Billdal IF mot QBIK

Det blev vinst med 2-0 för hemmalaget Hovås Billdal i en väldigt jämn match där Hovås satte sina chanser mot QBIK

Thomas tillbaka som tränare i Vittsjö

Thomas Mårtensson som av privata skäl varit borta från det delade tränarskapet i Vittsjö GIK under våren är på väg tillbaka och det innebär en förändring i ledarstaben. Håkan Magnusson och Vittsjö GIK går skilda vägar och vårt samarbete avslutades nu i veckan, meddelar klubben.

Derbyknall 1

Växjö DFF vann slaget om Småland och besegrade för första gången IFK Kalmar. Dessutom på IFK Kalmars fruktade hemmaplan Gröndal. Det blev en riktig derbymatch med svallande känslor och mycket dramatik. Och det var ytterst nära att det blivit oavgjort efter IFK Kalmars sena forcering.