Svensk 5-1:a i EM-slutspelet

Betecknande för Sveriges F19-landslag är att spelarna har både fysisk och mental styrka för sitt spel i mer än 90 minuter. Malin Diaz fastställde slutresultatet 5-1 (2-0) mot Serbien i fjärde tilläggsminuten
Stående fr v Magdalena Ericsson, Alice Nilsson, Pauline Hammarlund, Jennie Nordin, Therése Boström, Petra Andersson. Knästående fr v Elin Rubensson, Amanda Ilestedt, Jessica Höglander, Malin Diaz, Fridolina Rolfö. FOTO: Colin Aldis.

Därmed har grupp B i EM-slutspelet två fullpoängslag, Spanien och Sverige som möts på söndag. I en andra gruppen har Danmark full pott.

Elin Rubensson (LdB FC Malmö) är snart ett namn för Europa. Hon gjorde två av målen, fick vänta en halvtimme innan hon nickade in 1-0 efter att Petra Andersson slagit en 40 meterspassning till till Jonna Andersson som från kortlinjen sände in bollen till Elin.
- Vi skulle ha fått en straff redan i första minuten när Elin blev krokad, det gjorde mig en aning upprörd, säger förbundskapten Calle Barrling.
- Laget har spelat bättre och bättre, förutom vad som nämndes inledningsvis vill jag tillägga förmågan att hålla huvudet kallt vad gäller den taktiska biten och ni ska veta att här ordentligt varmt i Turkiet trots att matchen spelades sent på kvällen.
Pauline Hammarlunds (Tyresö FF) 2-0 var nästan en kopia av Elins. Fridolina Rolfö (Jitex) slog den långa passningen.
Möjligen var Pauline sist på bollen även vid 4-1 i den 62:a minuten, men i protokollet anges det som självmål.
Därmellan hade Elin Rubensson kontrat in 3-0 för Sverige.
Marija Ilic reducerade tre minuter senare till 3-1 för Serbien efter en hörna.
Lina Hurtig avlöste Elin Rubensson under slutkvarten. Under de minuterna fick Serbien spela utan ordinarie målvakt som blev målchansutvisad när hon fällde Jonna Andersson.
5-1 gjorde Malin Diaz (AIK) på inbytta Julia Wahlbergs (Tölö IF) crosspassning.
- Särskilt roligt att våra forwards gör mål, för det stärker självförtroendet, avslutar Calle Barrling.
I

Taggar: , ,
Johnte 2012-07-05 23:32

som jag sagt i tidigare inlägg under rubriken startelvan mot Serbien...så kanske vi har EMs skyttedrottning i LdBs formstarka Elin Rubensson...men jag blir lite nyfiken på vad man menar med, när man skriver att Elin Rubensson (LdB FC Malmö) är snart ett namn för Europa?...är det bara jag som missuppfattar skrivningen..men menar man att Elin skulle kunna bli proffs i Europa...för så tolkar jag det när man skriver så. Jag tror inte att Rubensson kommer att lämna LdB FC Malmö i första taget.Där kommer hon att få spela i Europa i form av WCL som startar till hösten. Ett stort grattis till våra F-19 tjejer...Bra jobbat i vinsten mot Serbien.

Anette Börjesson 2012-07-06 13:02

antar att det inte menas just på en gång, men precis som Antonia Göransson och Sofia jakobsson fick ögonen på sig under U20-VM så får förstås det här spelarna det. Och det vore väl nästan konstigt om inte så vore fallet med en notorisk målskytt som Elin. Att hon har ett kontrakt innebär inte att andra inte har intresse.

Nillan 2012-07-06 16:10

Härligt bra jobbat tjejer !!

Johnte 2012-07-06 19:30

Jo, Anette ...men så kan man resonera om alla landslagsspelare. En landslagsspelare bör ju tillhöra de bästa landet. i detta fallet i sin ålder. Men jag tror nog att Elin Rubensson kommer att tänka mer än en gång innan hon skulle dyka på ett sånt erbjudande...beroende på vad det är för lag och liga hon får ett erbjudande från. Man ska komma ihåg att hon redan spelar i ett mycket bra lag som satsar på Europa spel ...Jag tror fortfarande att det ska mycket till innan Elin lämnar LdB FC Malmö.Sedan kan jag tycka att tjejerna inte ska göra samma misstag som många yngre killar har gjort och blivit mer förstörda genom att vara allt för heta på att bli proffs tidigt och egentligen inte har varit redo för det....Hur roligt kan det vara att enbart betraktas som en utfyllnads spelare i ett lag och får, i princip bara sitta på bänken. Antonia och Sofia ser jag som stora undantag. Sofia ser ju ut att vara på glid från Rossiyanka...Ett svenskt lag ser ju inte ut att vara helt omöjligt som att det blir hennes nya adress.Om jag inte missminner mig helt. Frågan är ju hur mycket speltid Elin skulle få i lag som Potsdam, Frankfurt och Lyon..som man får betrakta tillhöra Europa toppen. Rossiyanka...njaaa, tveksamt, men ekonomin finns där.Men ligan har ju inte så stor status i Europa.

Martin 2012-07-06 22:17

Härligt att man nu också fick igång målskyttet och förstås extra kul att Jonna fick 90 minuter och dessutom var delaktig i minst ett av målen.

Vad gäller Rubensson så lär nog LdB Malmö få finna sig i att hon blir 'uppvaktad' från utlandet om hennes målform håller i sig även när motståndet blir tuffare. Malmö befann sig ju endå i en ekonomisk 'kris' för inte så länge till så kommer ett luckrativt erbjudande kan det nog tyvärr bli svårt att matcha det.

Jag säger tyvärr även om Malmö inte är mitt favoritlag då jag helst ser att svenska 'talanger' (om nu det är rätt ord) stannar kvar i Damallsvenskan för att dra upp kvalitén och intresset.

Johnte 2012-07-06 23:21

Detta är ju bara spekulationer....som det inte finns substans i...Jag reagerade först på meningen då jag tyckte att det var en konstig mening i att lägga in i ,när det gällde en match i EM slutspelet. Hade det varit så att det fanns något bakom det kunde jag ha köpt det...men inte i detta fallet. Tycker nog att man ska hålla sånt i bloggar eller om man har en rubrik som gäller Elin och hennes framtid. Inte i ett EM slutspel. Detta är ju bara en tro ett tycke och har inget med fakta att göra....därför tog jag upp det.

Sista inlägget på damfotboll.com är gjort. Foto: Fredrik Hasselgren

Slutet på en era med damfotboll.com - UPPDATERAD INFO

April 2017 – Sverige fortsätter uppladdningen till sommarens EM – Seriestart i Damallsvenskan och Elitettan – Semifinaler i Champions League med ”svenskduell” – Damfotboll.com kommer tillbaka

Nya vanor för att se på fotboll

Streaming av fotboll blir en allt naturligare del av gemenskapen i tv-sofforna. Ibland ser man på samma match, ibland på varsin padda och ibland har man flera skärmar igång samtidigt. En ny tid, som har kommit för att stanna.
Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte
Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte

Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte

Om man med jämställdhet menar att lika lön ska gälla för båda könen, så har det budskapet aldrig lyckats göra avtryck i fotbollsvärlden. Trots att damfotbollen startade redan på 1960-talet, ja, eller egentligen redan i slutet av 1800-talet, det vill säga ungefär samtidigt som herrfotbollen.
Lina Hurtig, här mot Szilvia Szeitl och Dora Papp, var tidigt på språng med 1-0-målet. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Anfallsglädje och raka linjer gav svensk storseger

Två regelrätta triumfer och en skrivbordsseger på gång. Den inställda matchen mot Danmark ledde till fler diskussioner än de sportsliga ansträngningarna för att ta trean mot Ungern. Nollan sprack efter en kvart och Sverige vann med 5–0 på Borås Arena.

Norge ställs mot Holland

Norge har inlett VM-kvalet starkt och har full pott efter två matcher. Nu ställs man mot tuffare motstånd, regerande EM-mästarna Holland.

Danmarks återbud definitivt

Både det svenska fotbollförbundet och UEFA bekräftar att fredagens länge emotsedda VM-kvalmatch i Göteborg är inställd. – Det finns bara förlorare i det här. Även från vår sida med supportrar och spelarna som skulle gå ut på Gamla Ullevi med mycket publik, sade Peter Gerhardsson under en presskonferens.

Danmark ställer in VM-kvalet - officiellt besked dröjer till torsdag

Det nordiska mötet mellan Sverige och Danmark i Göteborg på fredag går om intet. Onsdag lunch meddelade det danska fotbollförbundet att matchen inte kan spelas.

CL: Tuff lottning för Rosengård, lättare för Linköping

Dröm eller mardröm? De svenska representanterna i Champions League fick verkligen antingen eller. FC Rosengård åkte på Chelsea medan Linköpings FC får mäta sina krafter med mer överkomliga Sparta Prag i åttondelen.

Få förändringar – men Gerhardsson förmådde överraska med Julia Roddar

Peter Gerhardsson litar på sin målvaktstrio, gör ett byte i backlinjen och plockar in en debutant på det centrala mittfältet. Julia Roddar var det överraskande namnet när truppen till VM-kvalet mot Danmark och Ungern presenterades.

Växjö DFF klart för Damallsvenskan

Växjö DFF vann vanan trogen helgens match. Dagen efter kom det stora jublet när laget räknade in avancemanget till Damallsvenskan.

Skånefokus i Damallsvenskan

Det spelas dubbla Skånederbyn i Damallsvenskan under lördagen. Intressanta ingångar är hur FC Rosengård hanterar veckans plötsliga tränarrockad och om Vittsjö GIK eller Limhamn Bunkeflo tar möjligheten att nå ännu säkrare mark.

Majgaard Jensen lämnar FC Rosengård – med omedelbar verkan

FC Rosengård och Jack Majgaard Jensen har gemensamt beslutat att avsluta samarbetet, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Skrällfri cupkväll för de allsvenska lagen

Samtliga lag från Damallsvenskan gick vidare, nästan alla med betryggande marginal. Med onsdagens cupmatcher i mål ordnade de också tävlingsmatcher i förberedelse till nästa säsong.

Linköping helgens stora vinnare

Linköpings FC utnyttjade helgens omgång till att dra ifrån i toppstriden. Längst ner i tabellen fick KIF Örebro se lite ljus med en viktig poäng medan Kopparbergs/Göteborg FC fortfarande sliter med spelet.

Dubbelt Chawinga i Kvarnveden

Två matcher står på menyn för Damallsvenskan under lördagen. Kvarnsvedens IK i stort poängbehov har ett familjärt nyförvärv till hemmamötet med tabelltrean Eskilstuna United.
Lina Hurtig gjorde Sveriges första mål. FOTO: Christian Walgram/GEPA Pictures/Bildbyrån

Svårspelat – men resultatet gick Sveriges väg

Hällande regn i Kroatien och en del misstag i sista passningen. Ännu bättre utsikter får komma senare, det blev en blöt premiär för landslaget under Peter Gerhardsson där målen av Lina Hurtig och Kosovare Asllani var den stora behållningen.

Danmark med ordinarie lag i VM-kvalet

Ett delavtal och fortsatt förhandling efter den första kvalmatchen. Det räddar Danmark som sent omsider reser till Ungern med ordinarie trupp.
Maren Mjelde och Norge sprang ifrån Rachel Furness och Nordirland. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån Norge

VM-kvalet igång – Norge och Tyskland vann stort

I skuggan av den danska spelarstrejken och Sveriges uppladdning på plats i Kroatien drog de första matcherna i VM-kvalet igång kring veckoslutet.

Danmark ställer in träningslandskamp -

Konflikten mellan det danska fotbollförbundet och landslagsspelarna fortsätter. På tisdagen meddelade DBU att den planerade träningsmatchen, tillika finalreprisen från EM är inställd.
Marija Banusics mål gav Linköping en poäng i tätstriden. FOTO: Matilda Ahlberg/Bildbyrån

Rosengård behåller hoppet efter sen kvittering

Linköping stod länge för effektiviteten och variationen i det allsvenska toppmötet. Mot slutet uppenbarade sig dock en öppning och serietvåan Rosengård kom ikapp till 2-2.

Danska landslaget i konflikt

Sedan hösten 2016 har DBU (danska fotbollförbundet) och spelarföreningen förhandlat om ett nytt landslagsavtal. Nu har det tidigare avtalet löpt ut och de två parterna har lämnat förhandlingsbordet.

CL: Linköping och Rosengård slapp blindskären

En överkomlig lottning. Så bör både Linköpings FC och FC Rosengård ha reagerat på sitt kommande motstånd i första omgången av Champions League.

Sverige faller på rankingen

Kvartsfinalförlusten i EM var tung och får också följder för Sveriges status i världsfotbollen. I den senaste FIFA-rankingen återfinns det blågula landslaget först på elfte plats.
Ella Masar rundar Josephine Frigge och avgör för Rosengård. FOTO: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Tung derbyseger för Rosengård

Malmöderbyt på Swedbank Stadion skickade flera signaler till omvärlden. Publiksiffran 7 825 åskådare inte minst, Rosengårds markering i den allsvenska tätstriden med 1-0 och LB07:s förmåga att höja spelkvaliteten i underläget nådde också ut till fler än de på plats.

Spelare och sponsorer till Växjö

Växjö DFF leder Elitettan med sju poäng. Var siktet är inställt visar de senaste dagarnas kommunikation: förstärkning från proffsligan i USA och miljonavtal på sponsorsidan.