Rykten så det ryker

I denna artikel kan man notera flera namn som avancerat från "rykten" till antingen "nyförvärv" eller "förluster". Senaste uppgiften är att Sandra Betschart har skrivit på för Sunnanå SK. Sandrine lämnar den tyska Bundesliga-klubben VfL Sindelfingen. .Uppdaterad 2.4

Vår lista över Silly Season ser ut så här

Jitex BK
Nyförvärv: Rebecca Johnson, Emma Wilhelmsson LdB Malmö, Amanda Fredriksson, IFK Kalmar, Linn Andersson, Eskilstuna United, Julia Wahlberg, Kungsbacka DFF
Rykte in: Linda Nöjd, QBIK,
Förluster: Katri Nokso Koivisto LSK Kvinner (Norge), Caroline Lindblad, Nanna Jansson Hovås Billdal, Kristin Carlsson Vålerenga Norge, Elin Carlsson, uppges sluta med fotboll, Petronella Ekroth, Hammarby
Rykte ut:

KIF Örebro
Nyförvärv: Marie-Ève Nault, Kanada, Helen Eke, Tyresö, Emma Salomonsson, ÖSK Söder, Emelie Johnsson, Borens IK/ Kristianstads DFF, Michelle De Jongh, Mariestads BoIS (fr o m 1. 7) Irena Martinkova, Lucie Martinkova, Sparta Prag
Rykte in:
Förluster: Marie Hammarström Kopparbergs/Göteborg, Hanna Ågren-Åhbom slutar, Nina Fellbrant slutar, Edda Gardarsdottir Chelsea FF England, Olina Vidarsdottir Chelsea FF England, Emelie Lundberg Eskilstuna United, Matilda Hallgren, ÖSK Söder, Marie Stålberg, Fanny Persson, Linda Fransson,
Rykte ut:

Kopparbergs/Göteborg
Nyförvärv: Catherine Dyngvold Klepp (Norge), Marie Hammarström KIF Örebro, Jessica Landström, Djurgården, Jodie Taylor, Birmingham City (England)
Rykte in:
Förluster: Ingrid Wells, Washington Spirit, Christen Press, Tyresö
Rykte ut:

Kristianstads DFF
Nyförvärv: Brett Maron Valur Island, Marija Banusic, Sirius., Elin Borg, AIK, Josefine Öqvist Tyresö FF, Nicole Sykes Canberra United (Australien)
Rykte in:
Förluster: Moa Pettersson Wä IF, Becky Edwards Portland Thprn, Katrin Omarsdottir Liverpool, Lisa Pettersson AIK, Emelie Johnsson Borens IK/KIF Örebro , Anna Persson Glimåkra IF, Julia Mollin AIK., Elin Nilsen, Vittsjö GIK
Rykte ut:

LdB FC Malmö
Nyförvärv: Zecira Musovic Stattena IF (målvakt), Manon Melis, Linköpings FC, Yoreli Rincon, (Colombia), Kathleen Radtke, FF USV Jena (Tyskland)
Rykte in:
Förluster: Hilda Carlén, Hammarby IF DFF, Emma Wilhelmsson, Jitex, Christina Öyangen Örntoft, Bröndby IF Danmark
Rykte ut:

Linköpings FC
Nyförvärv: Lidija Kulis, Turbine Potsdam, Lina Ringshamre Sundsvalls DFF, Magdalena Ericsson Djurgården, Stina Blackstenius, Vadstena GIF, Renée Slegers Djurgården, Emma Lennartsson IFK Norrköping, Jenny Nordin AIK, Pauline Hammarlund, Tyresö
Rykte in: Jovana Damnjanovic, Serbien
Förluster: Lisa De Vanna Sky Blue FC (USA), Louise Fors FC Liverpool Ladies, Nora Holstad Berge, Arna Björnar Norge, Karen Bardsley Lincoln Ladies England, Manon Melis LdB FC Malmö, Josefine Alfsson Kisa, Matilda Agné, Harmmarby, Ingrid Schjelderup Vålerenga Norge,
Rykte ut:

Mallbackens IF
Nyförvärv: Sarah Bergman QBIK, Maija Saari, AIK, Hayley Lauder Åland United, Emmie Johansson QBIK,
Rykte in:
Förluster: Anna Arnfeldt (slutar). Louise Haraldsson, QBIK
Rykte ut: Therése Stolpe, Felicia Edgren, QBIK

Piteå IF
Nyförvärv: Francesca Ordega, Rossiyanka, Clara Markstedt AIK, Johanna Andersson Assi,
Rykte in:
Förluster: Camilla Johansson, Jennifer Nobis (slutar), Jessica Olovsson, Erika Karlsson Piteå Södra, Ann-Mari Dovland, Klepp IL (Norge)
Rykte ut:

Sunnanå SK
Nyförvärv: Annika Kukkonen Djurgården, Hanna Glas, Sundsvalls DFF, Carys Hawkins, Perth Glory (Australien), Susanne Nilsson AIK, Julia Spetsmark QBIK, Matilda Rosqvist, Djurgården Sandra Betschart, VfL Sindelfingen (Tyskland).
Rykte in: Erica Carlén, Morön, Åsa Berglund, comeback
Förluster: Anna Bodén, Morön, Fia Edhollm, Morön, Yanru Zhang
Rykte ut:

Tyresö FF
Nyförvärv: Christen Press, Kopparbergs/Göteborg, Malin Diaz , AIK, Jennifer Hermoso Fuentes, Rayo Vallecano (Spanien)
Rykte in: Caroline Graham Hansen, Stabaek (Norge)
Förluster: Josefine Öqvist, Kristianstads DFF, Helen Eke, KIF Örebro, Fia Grönborg, Djurgården, Lisa Grönborg, Djurgården, Pauline Hammarlund, Linköpings FC
Rykte ut:

Umeå IK
Nyförvärv: Erica Carlén Morön, Linnéa Åberg u-laget, Hanna Folkesson AIK, Katrin Jónsdottir Djurgården
Rykte in:
Förluster:Emma Åberg-Zingmark; Mariehems SK, Fanny Hjelm, Mariehems SK
Rykte ut:

Vittsjö GIK
Nyförvärv: Emma Andersson, Landsbro, Elin Nilsen, Kristianstads DFF. Jane Ross Glasgow City,
Rykte in: Julia Lennartsson FC Hessleholm, Johanna Rosén, Angelique Sandberg
Förluster: Josefine Mårtensson Glimåkra IF, Emma Kullberg Umeå Södra, Malin Winqvist Öster, Charlotte Bergstrand Glimåkra, Emma Unkuri B93/HIK/Skjold (Danmark) Danesha Adams, Sky Blue FC (USA), Brittany Bock, Sky Blue FC, Malin Bornander, B93/HIK/Skjold (Danmark)
Rykte ut:

Text: Anders Bystedt

Taggar:
Aby 2012-11-14 11:04

Kul att se Dyngvold i damallsvenskan!

Rufus 2012-11-16 19:28

Lina Ringshamre, Sundsvalls DFF, ungt framtidshopp inom målvaktsskrået och U20-keeper, eftertraktas av Linköpings FC. Samtidigt uppvaktas QBIK-försvararen Sara Bergman av Sundsvall. Inget av dessa "frierier" har än så länge lett till intimare kontakt.

Johnte 2012-11-18 13:24

Men ursäkta mig, vad har Zecira Musovic Målvakt från Stattena med Sunnanå att göra ?????

Rainer Fussgänger 2012-11-18 15:28

Dyngvold skrev på i Göteborg i dasarna då Liljegärd lämnade.
Musovic är klar för Malmö. Men större namn kommer att byta klubb så småningom.

Johnte 2012-11-18 20:17

Ja, jag vet att Musovic är klar för Malmö, det har hon varit i två tre veckors tid.
Men det förklara inte vad den f d Stattena målvakten har med Sunnanå att göra.
Musovic 16 år är en av de bästa flickmålvakterna vi har i Sverige.

Johnte 2012-11-19 11:46

Ett starkt rykte som går är att Caroline Seger skulle vara på väg till LdB FC Malmö. Jasså säger jag. Vad jag vet så har hon ett två års kontrakt med Tyresö. 2012-2013.

Rufus 2012-11-19 19:46

Enligt den gravallvarlige Mats Olsson i Sport-Expressen så kommer Seger att spela varannan match för Tyresö FF och varannan match för LdB FC Malmö i Damallsvenskan 2013... Rättvisare än så kan det väl knappast bli? ;)

Johnte 2012-11-20 17:23

Det är inte längre ett rykte att Emma Wilhelmsson lämnar LdB FC Malmö för Jitex, Det är ett faktum.

supporter 2012-11-22 20:24

Vad händer med Kif Örebro.
"Spelarflykt"

Urban1 2012-11-23 13:45

Ja det ser tydligen så ut. fler spelare slutar, Hanna Åbom, Nina fellbrandt och det ryktas att även Linda Fransson drar hemåt trots att hon har kontraktstid kvar. Sedan gick ju isländskorna ut i tidningen och rakt ut sa att de inte har hört någonting av klubben, kan ju tolkas som att de inte är välkomna eller att de hålls på halster till klubben vet om de hittar några bättre spelare. Sara Larsson verkar inte ha skrivit under något nytt kontrakt om man ska tro nerikes allehanda och Marie hammarström drar ju till KGFC. till detta har ju målvakten Stephanie åkt hem och har inget nytt kontrakt med klubben nästa år än. Så just nu antar jag att det jobbas hårt i klubben för att få några spelare överhuvudtaget. De som finns nu håller på sin höjd knappt ok allsvensk klass.

supporter 2012-11-26 19:29

Ja, tyvärr kan man göra listan lång.
Man kan inte se någon större uppföljning av talang-spelare som provtränat för kif.
Sånt kan man skönja om vissa återkommer eller bjuds in vid flera tillfällen, samma år eller åren därpå.
Dom borde vara högintressanta i ett sånt här läge, speciellt dom som själva visat återkommande intresse för kif.
Jag tror och hoppas att kif kommer fixa ett mittenlag till våren. Lite oroligt är det ändå, men det är lite av charmen i det här skedet av "skvallertiden".

supporter 2012-12-02 11:45

Får delvis ta tillbaka kommentaren, Kif har jobbat hårt med uppföljning och kan pressentera Sejda A 14år och Adelina G 16år som tilltänkta spelare inför kommande säsong.
Sejda o Adelina är goda framtidsspelare, men håller inte allsvensk klass ännu,
dom skulle utvecklas bättre i div1, med tanke på det nya seriesystemet.
Det jag först tänkte på var spelare som visat sig bättre under träningar än spelare som ingick i startelvan 2012. Uteslutna, då inte bara av ekonomiska skäl.
NA nämner Julia S, men det har ju 5 andra klubbar också gjort.

Johnte 2012-11-22 22:44

Varken Johanna Almgren eller Catrin Johansson lämnar Göteborg då de båda nyligen skrev på ett nytt kontrakt med Göteborg. Men där emot kan de bli av med Christen Press till den nya ligan i USA då det Amerikanska förbundet nog vill ha hem henne till den nya ligan och är en av de landslagsspelare som förbundet kontrakterar.

Johnte 2012-11-22 22:59

Konstigt nog så ser jag ingen nyhet här på damfotboll.com om den nya Amerikanska proffs ligan som tydligen ska köras igång nästa år i Mars månad med 8 lag och 22 omgångar. Precis som Damallsvenskan. Skulle vara intressant om man belyste lite från Damfotboll.com om hur det kan påverka Damallsvenskan. Vad händer med spelare som Göteborgs Christen Press, Tyresös Meghan Klingenberg, Danesha Adams Kendall Fletcher Vitsjö Mallbackens Katie Fraine Mv. Vad händer med Manon Melis som är kontraktlös och var på gång till Sky Blue i år innan ligan lades ner. Sky Blue är en av lagen i den nya ligan. Eller är det bara så att det är jag som är blind och har inte sett notisen här om den nya ligan ?

Martin 2012-11-26 16:23

Melis ska tydligen vara sugen på att spela i LdB Malmö igen enligt en artikel i Expressen och hon bekräftar att hennes agent förhandlar med tre klubbar (Tyresö, Göteborg och Malmö). LFC-tränaren Christian Andersson säger sig också vara övertygad om att det blir Malmö för Melis även om de inte kan erbjuda 'fetast' lön.

Det verkar alltså inte som om Melis skulle vara sugen på USA igen och med tanke på det stundande EM-spelet i just Sverige känns det väl naturligt att hon skulle vilja vara kvar här.

Olle 2012-11-26 20:29

Julia Spetsmark måste vara het med tanke på att hon ryktas vara på väg till 5 klubbar.

Rufus 2012-11-27 00:41

Vissa klubbar har redan kommit långt i förberedelserna inför säsongen 2013, som exempelvis Jitex och Göteborg - andra tycks ha det lite kärvare, som Örebro, Umeå och Linköping. Deras kanslier blir inte nedringda av sugna spelare och eftersom de inte kan bjuda på helproffskontrakt med väl tilltagna månadslöner, så uteblir intresset från tänkbara nyförvärv. Linköpings FC har för dagen endast sex säkrade spelare, kanske snart sju, om Sofia Lundgren förnyar kontraktet. Visserligen är vi bara i slutet av november, men det kan bli en helt annorlunda försäsong för LFC än den förra, då ju intressanta namn bara dråsade in hela tiden: Fischer, Melis, De Vanna, Lundh och Agné. Vi får verkligen tillönska Anders Mäki & Co bättre jaktlycka här framöver!

Martin 2012-11-27 13:34

@Rufus

Nu när Sofia Lundgren har förnyat kontraktet så har man 7 spelare klara innan December ens har börjat och det är efter vad jag förstått ungefär som det brukar vara. Rätta mig gärna om jag har fel men laget blev väl inte 'klart' så tidigt förra säsongen, det var iallafall en hel del spelare som anslöt väldigt sent vilket gjorde att man inte var samspelta under första halvan av säsongen.

Nu när 'ryggraden' som faktiskt ser riktigt stark ut är klar så lär laget säkert bli intressant och jag tror man snart kommer att ha gjort klart med betydligt fler spelare inom en snart framtid.

Rufus 2012-11-27 16:54

Du har nog rätt, bäste Martin. En annan är kanske för otålig. Som jag dock hoppades i slutändan av mitt förra inlägg så tror jag givetvis att Firma Mård & Mäki (= LFC) hinner att plocka samman en fin bukett av både erfarna och lovande tjejer som hinner spela ihop sig innan träningsmatcherna drar igång. Forza, Linköping!

Johnte 2012-11-27 23:40

Hanna Glas från Sundsvall har skrivit på ett ett års kontrakt med Sunnanå. Hanna spelade med i det U-19 landslag som blev EM mästare i år.

Johnte 2012-11-28 11:35

Marija Banušić. har skrivit på för Kristianstad. Målsprutan från Sirius valde Kristianstads DFF till slut.

Johnte 2012-11-28 11:40

Christina örntoft lämnar LdB FC Malmö. Det är klart. Ny klubb är inte klart. dansk landslagsspelare, vill ha mer speltid och vill förbereda sig inför EM i Sverige 2013
Mittbacken vet inte ännu om det blir en Svensk eller Dansk klubb.

Johnte 2012-12-01 11:21

Sitter och spekulerar lite. Tyresö behöver en anfallare, säger dom, Kanske hittar de lösningen i Djurgården,,, Tänker då närmast på Jessica Landström, som nog inte har
råd att spela i elit ettan nästa år om hon vill behålla/komma med i EM-landslaget.

Coach 2012-12-02 23:18

Johnte, så kan det ju va´- if you can´t beet them - join them ;)

Johnte 2012-12-03 10:50

Har Göteborgs FC dragit sig ur kampen om Manon Melis ? ser inte henne som ett rykte in längre...eller är det bara en miss ?.

Evelina Johansson 2012-12-03 16:12

@Johnte: Torbjörn Nilsson dementerade i förra veckan att Kopparberg skulle vara intresserade av Melis. Jag har även i tredje hand hört att även Tyresö sedan länge släppt intresset, men att Melis har en slipad agent som vill göra sken av att flera klubbar är intresserade för att pressa upp blivande lönen i LDB. Men det är som sagt rykten så jag kan inte bekräfta att det stämmer.

Vart läste du du att Tyresö sagt att dom är ute efter en anfallare? Det kan såklart stämma, men eftersom dom redan kontrakterat samtliga anfallare från förra säsongen antog jag att dom var nöjda.

Angående Jessica Landström så går det envisa rykten om att hon funderar på att lägga skorna på hyllan. Den som lever får se.

Johnte 2012-12-03 20:17

Tack för infot @ Evelina. Jag hade inte sett att Torbjörn Nilsson hade varit ute i förra veckan och sagt Göteborg inte skulle vara intresserad av Melis. Kan vara en taktisk fint av Göteborg. Men så uppfattar jag egentligen inte Torbjörn N. Men man vet ju aldrig.
Jag har för mig att det var i expressen som det stod nämnt att Tyresö var ute efter en anfallare, men det kan ju ha varit någon annanstans jag läste det, kan ha blandat ihop det, senilitet Men man ska inte lita på så mycket vad de skriver.

Rufus 2012-12-03 17:48

Försvararen Josefine Alfsson fick inte mycket speltid i vare sig LdB FC Malmö eller i Linköpings FC. Nu tar hon två steg neråt i seriepyramiden genom att skriva på för Kisa BK i Division 1. Guden Amor sägs ha spelat en viss roll i det valet... Nu får ändå Josefine en garanterad plats i startelvan och till Kisa säger vi "grattis" för detta fina kap!

Johnte 2012-12-06 21:10

Jag tror nog att det är säkert nu att ta bort Manon Melis som ett rykte in för Tyresö.

per.montini 2012-12-07 13:42

Tror även att det är safe att ta bort Olivia i KGFC som rykte då klubben gått ut och sagt att hon e klar.

Johnte 2012-12-07 20:31

Hilda Carlen LdB FC Malmö ska egentligen stå på väg ut från LdB. Även om Malmö tillåter henne att träna och ha tillgång till rehabteamet efter handoperationen så är det ett faktum att hon försvinner från klubben när hon blir frisk igen.
Louise Fors Linköping ser inte ut att återvända till Linköping efter sin proffstid i Australien.
Fors hade ett år kvar på sitt kontrakt med Linköping. Men enligt Linköping sa Lollo upp detta och det ser inte ut som om hon återvänder. Linda Sällström har skrivit på ett nytt
kontrakt med Linköping.
Alexandra Nilsson har skrivit ett nytt kontrakt med Umeå och är alltså inte på väg till Sunnanå. Kontraktet är på ett år.
Det är väl dax att få den här sidan up to date. och rensa bort saker som ska bort och lägga till det som ska till.

Johnte 2012-12-08 15:41

Det ser ut som om Christen Press kan vara på väg till Tyresö
Nu ligger Tyresö i förhandlingar med måltjuven.

– Vi har förhoppningar att vi ska vara klara med förhandlingarna fram emot nyår, säger Hans Lindberg, ordförande i Tyresö. Vad det kan stupa på är det krav som Christen Press även ställde på KGFC. Att få deltaga i USWNT läger. Vi får väl se om det blir Tyresö
för Christen Press

Johnte 2012-12-09 16:40

En liten fråga....vad händer med Josefine Öqvist.....har hon lagt skorna på hyllan eller?
någon som har info kring henne.

Kakan 2012-12-10 14:41

Tror att hennes familjesituation begränsar henne till att om hon ska spela fotboll så lär det bli i Skåne, då hennes sambo spelar hockey i Malmö och de har en dotter tillsammans. Min gissning är att om ingen klubb jagar rätt på henne i skåne, alltså LDB, Kristianstad eller Vittsjö så lägger nog hon skorna på hyllan.

Johnte 2012-12-10 18:57

Tack @ Kakan. Det gick snack om att Öqvist skulle träna med LdB under 2012. Men något sådant har det inte blivit. Jag tror att hon hade kontrakt med Tyresö t. o m i år.
Tror inte att Malmö har något större intresse för Jossan i nu varande läge. Med det anfallet man har just nu med Mittag-Melis-Bachmann och Rubensson. Då lär det bli
någon av Kristianstad och Vittsjö som skulle vara aktuella.

Kakan 2012-12-11 10:21

Såg på nätet i dag att KIF tydligen har en provspelare hos sig nu i Helene Eke från hammarsby. I övrigt ser det tydligen tunt ut. verkar vara minst 8 spelare från förra året som inte kommer spela i KIF nästa år.

Johnte; tror precis som du att jossan nog inte är intressant för LDB men kanske för Kristianstad som ännu inte gjort klart med Susanne Moberg tex. men det kan nog lika gärna bli så att hon lägger skorna på hyllan.

Johan Rydén lade fram en intressant teori om Sofia Jakobsson som verkar ha lämnat ryssland. Inget officiellt om varför hon gjort det eller Om hon gjort det. men om det stämmer så kanske KGFC skulle kunna vara intressant??

Såg i kvällsposten att de hävdade att Sara Larsson var klar för Vittsjö, men om man läste så hade klubben ingen kommentar och Sara var inte ens citerad. lär bara vara en nyhetsanka.

Hur går det i Piteå med faith ikidi, någon som vet? Hörde rykten om att hon vill ha ett flerårskontrakt.

Olle 2012-12-15 15:55

Heléne Eke är Tyresö spelare men var utlånad till Bajen för 2år sedan.

Johnte 2012-12-13 17:36

Beträffande Sara Larsson så stannar hon kvar i KIF Örebro ett år till. Skrev nyss på ett nytt kontrakt.. Man börjar få ihop laget nu. De som är klara för KIF Örebro är
Marina Pettersson-Engström ,Maria Synnerdahl, Jennie Wecksell, Moa Narving,
Susanna Lehtinen ,Elin Magnusson,Sanna Talonen, Linda Hallin. Defensiven ser väl någorlunda ut men offensiven är lite tunn ännu.

Johnte 2012-12-13 17:59

Vad gällande Faith Ikidi så vill hon stanna i Piteå men vill ha ett tre års kontrakt.
Dessa pengar har inte Piteå. Just nu bedrivs en kampanj i Piteå för att samla in den
ekonomi som behövs i tre år för att behålla henne.

Johnte 2012-12-14 15:42

Blir lite konfunderad över den här listan och det slarv jag tycker, som finns här, då och då. Det gäller att vara på tårna om man ska följa spelarkarusellen på det här viset.
Kristianstads DFF Emelie Johnsson står som att hon är förlorad till antingen KIF Örebro eller Linköpings FC, Men ingen av lagen har henne som nyförvärv eller ens rykte in

vlad dena 2012-12-14 17:25

Min välbekanta fotbollsspelare från Ryssland och Ukraina är redo att komma och prova själv i den svenska ligan .. även i Premier League? .. Kan någon vara intresserad av försvararna och målvakter och anfallare ... Vi är tacksamma för alla svarat!

Torsten81 2012-12-20 17:36

Även Sarah Michael är klar för KIF Örebro...

Johnte 2012-12-21 19:43

Att Malin Diaz skulle vara aktuell för Tyresö, tror jag inte ett smack på. Malin är en duktig spelare och skulle hon skriva på för Tyresö vore det synd för hennes del. Har svårt att se henne passa in i deras spelstil. Malin har besökt Sunnanå men fick inget kontrakt med sig hem. Bara ett löfte om att de skulle hålla kontakten. Om ryktena är sanna att Sofia Jacobsson har lämnat Rossyanka så är det en betydligt intressantare spelare för Tyresö. Sofia var väldigt nära att gå till LdB i sommars. Men man får väl räkna med hennes gamla lag Umeå, men också Linköping och Göteborg som konkurrenter. Malmö är nog inte så intresserad längre av Sofia efter värvningen av Manon Melis och de två rävarna Frida Nordin och Therese Sjögran är på väg tillbaka efter sina korsbandsskador. Dessutom är det 1-2 defensiva spelare som man är ute efter just nu.
Skulle Christen Press skriva på för Tyresö så blir Sofia Jacobsson nog inte intressant för Tyresö. Skulle nog tippa på att det blir Umeå eller Göteborg för Sofia. Jag tror jag räknar bort Linköping redan från början, av någon konstig känsla.
Men Christen känns som ett löst skott, då jag inte tror att hon kommer att skriva på för
Tyresö, om hon har samma krav mot Tyresö som mot Göteborg. Då skulle nog Sofia bli intressant för Tyresö också.

Olle 2012-12-21 21:06

Ryktet att Malin var på gång till Tyresö var redan på gång under fotbollsgalan. Håller däremot med att det skulle vara fel för hennes skull. Dom unga får tyvärr inte chansen i Tyresö. Dom är så resultat inriktade att det bara är bästa laget som gäller varje match.

Johnte 2012-12-22 22:44

Piteå har lyckats att värva AIKs Clara Markstedt och Assis ytterback Johanna Andersson. Blir det något kvar i AIK?. En del har redan försvunnit och nu är det även Malin Diaz och , Lori Chaupny, Jenny Nordin som är på väg bort.

Kakan 2012-12-23 07:39

Hoppas klubben har ställt fysikkrav på Sarah Michael om hon är klar för Kif Örebro. Det lilla jag såg av henne förra året så var hon i usel form när hon kom.

Kakan 2012-12-23 07:41

Såg på KGFC hemsida att de inom kort hoppas presentera två nyförvärv, någon som har någon tanke om vilka?

Johnte 2012-12-23 23:37

Såg en kommentar från Hope Solo på twitter. Den amerikanska målvakten.
Hon säger att hon är jätteglad att få träffa sina gamla vänner i Göteborg.
Kan det vara så att Hope är på glid till Göteborgs FC ?....Undrar vad Hammarström tänker då. Men det är ju bara jag som funderar och lägger ihop ett och ett. Men det
kan ju vara helt fel. Men intressant. Är detta en av de två som ska presenteras av KGFC ?. Dessutom är det inte ett rykte ut längre att Christen Press försvinner från KGFC.

Putte 2012-12-23 17:28

Faith Ikidi har skrivit ett treårskontrakt med Piteå IF, de ser ut att få ett starkare lag än förra säsongen. Lägg därtill att Damallsvenskan förmodligen totalt sett blir något svagare så tror jag norrbottningarna kan klättra några placeringar.

Johnte 2012-12-23 23:48

Nja, att damallsvenskan skulle bli totalt sett svagare är jag nog inte helt övertygad om.
Det är ju bara Christen Press som försvinner från KGFC. Om du @Putte tänker på att
Djurgården och AIK försvinner, så är det ju en hel del spelare som söker sig till andra
Damallsvenska klubbar. Mallbacken och Sunnanå är nog inte sämre än dessa båda
Stockholmslagen. Men tyvärr kan jag ju tycka att vissa lag i toppen ser till att spetsa till sig ännu mer. Frågan är om det är bra för Svensk damfotboll att detta sker. Har vi otur
så får vi se ett ännu större gap mellan toppen och övriga. Det vore inte bra för Svensk damfotboll i längden.

Betta på europamästerskapet i fotboll 2020 – Odds på EM

Snart drar EM igång och det finns massor av odds tillgängliga. Läs mer om odds inför EM 2020 och hur du kan betta på dina favoritlag, helt utan registrering!

Betta på dina favoriter i världens största sångtävling – Eurovision Odds 2020

Snart är det dags för årets Eurovision Song Contest 2020. Få reda på hur du kan satsa på dina favoritartister. Betta på Eurovision 2020 och få bästa oddsen!

EM-odds och damlandslagets väg till London

Det blev ingen lång vila för damlandslaget efter sitt VM-brons förra sommaren. Några månader senare var det dags att ladda om för att lägga fokus på EM-kvalet som ska ge dem en plats till EM i England 2021. Totalt kvalar 47 nationer till EM och vinnarna från de nio grupperna får en plats. Det får även de tre bästa grupptvåorna. Resterande grupptvåor kommer att få spela i en egen kvalturnering om de sista tre platserna. England är som värdnation redan direktkvalificerade. 

Damlandslagets första titel i en annan fotbollsvärld

Damfotbollen har under de senaste decennierna tagit enorma steg när det gäller publikt och medialt intresse. Även om de allra första finalerna i EM-slutspelet sändes i svensk tv, så rådde det inte någon medial eufori i kamp om rättigheter och påkostade studiosändningar. Men låt oss gå tillbaka till de där fantastiska dagarna 1984.

Slutspurt i Damallsvenskan

Det är inte bara herrarnas Allsvenska som går mot sin upplösning utan så också Damallsvenskan. Dock är Damallsvenskan långtifrån lika spännande då FC Rosengård med tre omgångar kvar mer eller mindre säkrat seriesegern.

Ny teknik som är här för att stanna

Digitaliseringen påverkar snart all verksamhet. Branscher i dess framkant – som spelbranschen – lever i en värld av konstant förändring, och nu närmar sig också de nya möjligheterna med klassiskt försiktiga verksamheter när det gäller implementation av ny teknik, såsom fotbollen.

Så behåller du greppet om damfotbollen

Damfotboll har de senaste åren blivit allt mer populär i världens alla hörn och kanter. Vi läser allt mer om den och årets VM, som ägde rum i Frankrike, gjorde stor succé publikmässigt. Det bjöds minst sagt på flera spännande matcher, inte minst från Sveriges landslag som vann medalj efter att de slog ut England i bronsmatchen.

I sommar väntar VM-feber

Snart är det dags för den riktigt stora scenen. Dit så många unga fotbollstjejer kämpar dag för dag för att få stå på. Men det blir endast verklighet för ett fåtal utvalda. VM i fotboll är det största du kan vara med om och i sommar är det åter dags för denna makalösa fotbollsfest.
Damlandslaget förbereder sig för VM
(Källa: Unsplash.)

Damlandslaget förbereder sig för VM

Det är VM-år igen! Den här gången är det dags för damlandslagen att avgöra vilka som kommer att bli världsmästare. USA är de försvarande mästarna och givetvis, med Sveriges vanliga tur vid grupplottningarna, hamnade USA och Sverige i samma grupp (F). Det är femte gången som länderna möter varandra och även om det har varit jämnt har amerikanskorna vunnit två gånger, svenskorna en och en match har spelats oavgjort.
FIFA- ny strategi för damfotboll
FIFA- ny strategi för damfotboll

FIFA- ny strategi för damfotboll

Det var med stolthet som Fifas första kvinnliga generalsekreterare Fatma Samoura nyligen lanserade organisationens första globala strategi för damfotboll. Bland annat finns ambitiösa mål som att dubbla antalet kvinnliga utövare till 60 miljoner under kommande tolv år, dessutom ska prispengarna till fotbolls-VM öka dramatiskt.
Den globala damfotbollen
Den globala damfotbollen

Den globala damfotbollen

Damfotbollen av idag är starkare än någonsin, vilket vi bland annat ser genom att de stora stjärnorna syns mer i mediala sammanhang och beundras av en allt växande supporterskara. Men skillnaderna mellan olika länder är fortfarande extremt stora och än finns en bit kvar avseende kommersialisering.
Svenska Damfotboll
Svenska Damfotboll

Mycket snack och lite verkstad

Det svenska damlandslaget är vidare till världsmästerskapet i Frankrike nästa år. Efter ett litet orosmoln i början av gruppspelet tog de sig till slut hela vägen hem och blev gruppetta på hemmaplan mot Danmark. Trots den här bedrift har nyheten hamnat i skymundan för de senaste kontroverserna med FIFA – som trots ett finansiellt lyft för damfotbollen har ökat klyftorna mellan herrarna och damerna istället för att minska dem.

Damfotbollens potential – med hjälp av betting och en annan väg än herrfotbollen

Intresset för damfotboll ökar, kanske inte så snabbt som man kunde önska, men det ökar och har tagit ny fart på senare år. Men ett av de starkaste tecknen på att populariteten tar de riktigt stora stegen är när intresset för spel ökar. Och ska man verkligen följa i herrfotbollens spår?

Premier League klubbarna har insett värdet

Storklubbar som Manchester City, Liverpool FC, Arsenal och Chelsea FC har sedan ett antal år tillbaka satsat på sina damer som spelar i Womens Super League i England. I Chelsea har landslagsmålvakten Hedvig Lindahl vaktat målet sedan 2015 och kommande års trupp innehåller ytterligare två svenskor i Magdalena Eriksson och Jonna Andersson.
Så här marknadsförs fotbollslagen idag – på och utanför planen

Så här marknadsförs fotbollslagen idag – på och utanför planen

En gång i tiden så kunde du titta på en fotbollsmatch och direkt ta reda på vem som sponsrade ett visst lag genom att ta en titt på lagtröjan. Idag så är marknadsföringen inom fotboll mycket mer komplex och sträcker sig allt längre utanför planen än någonsin förut. Hur har marknadsföringen utvecklats på senare tid i takt med all annan utveckling? Det ska vi ta oss en närmare titt på.
Spela på Damallsvenskan
Spela på Damallsvenskan

Spela på Damallsvenskan

Efter många årtionden då damfotboll knappt varit en parentes inom sporten, har nu damsidan fått sig ett rejält uppsving. Media bevakar dem allt närmare och fotbollsälskares blickar dras även de allt mer till damfotbollen. Att intresset ständigt växer är inte ett dugg konstigt då damligor i flera länder är bättre än herrligorna. Tittar vi på FIFA:s världsranking kan vi se att Frankrikes damer är rankade trea i världen medan deras herrar ligger på en sjundeplats. I USA är damerna etta på sin sida av rankingen, otaligt många gånger mer framgångsrika än vad männen är. Genom damfotboll upplever vi en gryning som kan bjuda på en strålande dag.

Målet att öka intresset för damfotboll

Damfotboll har alltid fått stå i skymundan för herrarnas version av sporten, och arbetet för att den ska lyftas fram och få ett lika stort utrymme pågår fortfarande. FIFA har flera gånger sagt att de kommer att satsa mer på damfotbollen, men förändringarna och satsningarna har i jämförelse varit små. I samband med VM i Ryssland lovade FIFA återigen att satsa mer på damerna, och den här gången i form av en helt ny turnering som ska locka både tittare och fler utövare.

Nya vanor för att se på fotboll

Streaming av fotboll blir en allt naturligare del av gemenskapen i tv-sofforna. Ibland ser man på samma match, ibland på varsin padda och ibland har man flera skärmar igång samtidigt. En ny tid, som har kommit för att stanna.
Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte
Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte

Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte

Om man med jämställdhet menar att lika lön ska gälla för båda könen, så har det budskapet aldrig lyckats göra avtryck i fotbollsvärlden. Trots att damfotbollen startade redan på 1960-talet, ja, eller egentligen redan i slutet av 1800-talet, det vill säga ungefär samtidigt som herrfotbollen.
Lina Hurtig, här mot Szilvia Szeitl och Dora Papp, var tidigt på språng med 1-0-målet. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Anfallsglädje och raka linjer gav svensk storseger

Två regelrätta triumfer och en skrivbordsseger på gång. Den inställda matchen mot Danmark ledde till fler diskussioner än de sportsliga ansträngningarna för att ta trean mot Ungern. Nollan sprack efter en kvart och Sverige vann med 5–0 på Borås Arena.

Norge ställs mot Holland

Norge har inlett VM-kvalet starkt och har full pott efter två matcher. Nu ställs man mot tuffare motstånd, regerande EM-mästarna Holland.

Danmarks återbud definitivt

Både det svenska fotbollförbundet och UEFA bekräftar att fredagens länge emotsedda VM-kvalmatch i Göteborg är inställd. – Det finns bara förlorare i det här. Även från vår sida med supportrar och spelarna som skulle gå ut på Gamla Ullevi med mycket publik, sade Peter Gerhardsson under en presskonferens.

Danmark ställer in VM-kvalet - officiellt besked dröjer till torsdag

Det nordiska mötet mellan Sverige och Danmark i Göteborg på fredag går om intet. Onsdag lunch meddelade det danska fotbollförbundet att matchen inte kan spelas.

CL: Tuff lottning för Rosengård, lättare för Linköping

Dröm eller mardröm? De svenska representanterna i Champions League fick verkligen antingen eller. FC Rosengård åkte på Chelsea medan Linköpings FC får mäta sina krafter med mer överkomliga Sparta Prag i åttondelen.