Jitex och Kopparbergs/Göteborg i mållöst derby

Kopparbergs/Göteborg tog emot Jitex i ett Göteborgsderby på Valhalla IP inför närmare 1000 personer. Inför matchen låg Kopparbergs/Göteborg på en tredjeplats medan Jitex ockuperade niondeplatsen. Skillnaden i tabelläge märktes inte, då inget av lagen lyckades spräcka nollan och man fick nöja sig med en poäng vardera.
Jitexana Julia Wahlberg och Kathleen Fernström blir överspelade av Kopparbergs/Göteborgs Sara Lindén. FOTO: Per Friske, Bildbyrån.

Jitex stod för en mycket stark insats och faktum är att man hade flera bra lägen att göra mål. Kristin Hammarström fick bland annat rädda ett friläge. Torbjörn Nilsson,tränare för Kopparbergs/Göteborg, var inte nöjd med spelet från sitt lag.

––Vi gör en väldigt dålig match. Första halvtimmen är bra, men efter det så jobbar sig Jitex in i matchen och vi tappar spelet. Bolltoucherna och passningarna var väldigt sega.

Ett annat bekymmer utöver spelet, är att Jessica Landström kände sig dålig och behövde byta i paus.

Stefan Rehn å sin sida var väldigt nöjd med sitt lags insats, men också lite missnöjd med att laget bara får med sig en poäng.

––Det är lite delade känslor nu. Jag är nöjd med en poäng. Samtidigt är vi dock närmast tre poäng och har de hetaste chanserna idag. Kristin Hammarström gjorde en jättefin räddning på ett friläge vi har.

Han lyfter fram sin 19-årige målvakt, Jennifer Falk. Hon kom till Jitex från Torslanda i division 2 och har endast spelat målvakt i två år. Då hon bytte från att tidigare ha varit utespelare.

––Hon gör en kalasinsats. Det är imponerande vilket lugn hon spelar med. Jennifer är verkligen en talang utöver det vanliga.

Kopparbergs/Göteborg spelar härnäst borta mot Linköping den 16 september. Medan Jitex dagen innan tar emot LDB FC Malmö på hemmaplan.

GambitSWE 2013-09-08 00:18

Kom inte riktigt ihåg vad speakern sade angående publiksiffran, men det var nog 960. Tämligen mycket för Kopparberg, men så var det ju också gratis inträde idag. Finner det lite komiskt att de räknade till sig 960 personer, om det nu var det som sades. För när jag passerade genom grindarna, som inte var den vanliga vägen in, så hade representanterna absolut ingen koll när jag gick igenom, så hur publiksiffran kom till kan man ju undra...hehe..

Trots att KGFC hade mer boll, så var nog Jitex det lag som var närmast att vinna, då de hade några frilägen, som Kristin räddade. Kristin hade bla en 20-30 sek period, där hon motade 3 skott, som alla kunde ha gått in. Utan Kristin, så skulle jag nog rankat KGFC som 6-7 i tabellen. I två år har man kört med hypersnabba forwards, och när man inte längre har dem, så är spelet oerhört lidande. Schough och Lindén är väl normalsnabba, och det är väl också dem som Göteborg måste bygga mot, för både Dyngvold och Landström är på tok för långsamma. Jessica Landström tror jag till och med har blivit sämre sedan hon kom till Kopparbergs. Nyförvärvet Hegeberg må ha lite teknik, men hon är oerhört långsam med boll, och tar ofta lite omständiga omvägar för att ta sig ut ur knipiga situationer. Jag kan ganska lätt förstå varför det inte blev så mycket speltid för henne i Potsdam.

Hösten 2011, innan KGFC fick sina amerikanskor och engelskor, så spelade de riktigt bra. Ett väldigt bra passningsspel, tillsammans med en stabil backlinje med Törnqvist, gjorde att man var ett lag att räkna med i Guldstriden. Tyvärr så har förstärkningarna från USA och England, gjort att man tappat en del av detta. Visst, LdB och Tyresö har också förstärkt, men där de har lyckats, så har faktiskt KGFC försämrats, och det ganska rejält.

sportmackan 2013-09-08 16:36

..här finns lite bilder från derbyt..
http://jalbum.net/sv/browse/user/album/1405130

Johanna Rytting Kaneryds Djurgården tar sig an Linköping på söndag. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Finalrepris eller skrällchans i cupen?

Mycket talar för att pokalduellen mellan Linköpings FC och FC Rosengård upprepas för tredje året. I Svenska Cupens semifinaler finns dock två krafter som drar åt andra håll.

USAs stjärnor kommer till Sverige

Pia Sundhages landslag gör sig redo för VM. I juni möter de regerande världsmästarna USA, som landar i Sverige med spelare som Carli Lloyd, Alex Morgan och Christen Press. Jill Ellis har presenterat sin trupp.

Damallsvenskans slutspurt i SVT

De stora TV-jättarna har det senaste året förhållit sig kalla till att sända ett flertal matcher från Damallsvenskan. Nu fyller SVT ut luckan i utbudet, sänder åtta matcher från och med början av september.

Söberg missnöjd trots poängen

Rsosengård fick bara oavgjort hemma mot KIF Örebro. Efter matchen handlade det mesta om 1-1-målet. – Jag tycker det är solklar frispark, säger bortalagets målvakt Carola Söberg.
Emma Jansson (t.v.) firar 2-2-målet med lagkamrater. FOTO: Christian Örnberg/Bildbyrån

Emma Janssons dubbel delade poängen på Malmö IP

FC Rosengård tappade nya poäng gentemot toppduon när bottenlaget KIF Örebro gästade Malmö IP. Hemmalaget vände underläge till ledning men sänkte garden och släppte in 2-2 till sist.
Äntligen skadefri och i sprakande målform. Linda Sällström har knappast varit bättre. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån (arkiv)

Hattrick av Linda Sällström fällde Djurgården

Djupledsspel och en synnerligen formstark Linda Sällström ledde till att Vittsjö GIK sprang ifrån Djurgårdens IF med 4-1. Tre mål på nio minuter avgjorde målmässigt redan efter en kvart, Sällström är nu i delad ledning av skytteligan.
Fredrik Andersson är ny vid Vittsjöbänken. FOTO: Krister Andersson/Bildbyrån (arkiv)

HBK-legend till Vittsjös ledarstab

Vittsjö GIK tog årets första hemmaseger, plockade placeringar i tabellen och har dessutom stärkt upp i ledarstaben. Fredrik Andersson med en lång spelarkarriär i Halmstad BK och ledaruppdrag i samma klubb syns numera vid tränarbänken.

Assi laddar för långdistansderby

Assi IF har startat med raketfart, är obesegrat inför prestigemötet med Umeå IK. Kalixlaget har en tydlig lokal förankring, lika stark hos dem som tagit sig över hela landet och fyra divisioner för att ta tillbaka sin plats.
Linköpings fyramålsskytt Maja Kildemoes. FOTO: Andreas L Eriksson/Bildbyrån (arkiv).

Säkra segrar för topplagen

Onsdagkvällens stjärna: Maja Kildemoes slog till med fyra fullträffar när hon lämnade Linköpings backlinje och fick kliva fram som ytter mot Kopparbergs/Göteborg. Främsta utmanare: Mimmi Larsson gjorde hattrick när Eskilstuna slog Kvarnsveden och behöll serieledningen.
Savannah Levin är sex matcher in i proffstillvaron med Kopparbergs/Göteborg FC. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Välplanerat karriärsteg tog Savannah Levin till Göteborg

Hon avslutade fjoråret i universitetslaget USC Trojans. Nu är det proffsfotboll, utlandsspel och en vardag i Göteborg som gäller för Savannah Levin. "Jag visste redan tidigt att jag ville hit. Långsamt blir det mer och mer hem för mig", säger hon till damfotboll.com.

Skyttedrottning utmaning för serieledaren

Eskilstuna United toppar tabellen som enda obesegrade lag. En del av förklaringen stavas defensiv disciplin och flera hållna nollor, något som nästa motståndare gärna utmanar.

Fanny Andersson: "Blir en erfarenhet rikare"

Fanny Andersson ägnade helgen åt seriematch och fick begrunda förlusten med KIF Örebro. Sedan kom ett samtal från förbundskaptenen som ändrade känsloläget.

En debutant i Sundhages trupp

Sverige fortsätter uppladdningen på hemmaplan inför sommarens mästerskap i Nederländerna. Till träningsmatcherna mot USA i Göteborg 8 juni och Skottland i Växjö 13 juni har Pia Sundhage tagit ut 27 spelare.

Eskilstuna etta efter uddamålsseger

Kopparbergs/Göteborg FC träffade ribban och var närmast ledning före paus. Sedan tog Eskilstuna United över, Olivia Schough prickade in ett kanonskott som tog gästerna till serieledning med två poängs marginal.

Rosengård gick på knock mot Linköping

FC Rosengård vände på steken, kom först till skott och hade två mål i nät redan efter fem minuter. Gästerna blev första lag för säsongen att besegra Linköpings FC (3-0) och hann dessutom med att markera mot sina tvivlare i toppmötet.

Försvarsfokus inför toppmötet

FC Rosengård är under press, riskerar att nå smärtgränsen för avståndet upp till serieledaren. För Linköpings FC stundar ett intressant test om spelet håller inklusive favoritrollen. I seriens mest målfarliga lag ringer damfotboll.com upp varsin tung försvarspjäs.

Sarah Storck: "Klart att vi gärna förstör för dem"

Sarah Storck är tillbaka i storstadslaget, i den svartgula Solna-familjen. Men AIK är inte i Elitettan för att stanna, helgens match på Skytteholm ger en spännande fingervisning i toppmötet med Växjö DFF.

Nykomling vill bli bäst i Halland

Titeln ’bäst i Halland’ lockar för spelarna i både IF Böljan och Kungsbacka DFF. Bland annat hos en 19-årig, djupledslöpande forward som kombinerar fotbollen med räddningstjänst-utbildning. Wilma Persson Gullqvist närmar sig torsdagsmatchen med derbykänsla.

Nyckelspelare gör comeback i Kvarnsveden

Kvarnsveden kallar på förstärkning. Michaela Hermansson återvänder för att stärka upp det skadedrabbade laget. ”Kan jag bidra med något så vill jag hjälpa Kvarnsvedens IK.”, säger hon.

Femte raka för Linköping

Tillbaka i serieledning efter en bortamatch som tidigare vållat stora problem. Linköpings FC lade statistiken åt sidan och sprang ner KIF Örebro till seger 4-1 på Behrn Arena.
Irma Helin spelade U23-landskamp i mars. Snart väntar debut för LFC i Damallsvenskan. FOTO: Pascu Mendez / IBL Bildbyrå

Irma Helin nära LFC-debut

Medan andra Linköpingslirare spelat ihop sig och spetsat matchformen har Irma Helin haft många timmar på gymmet och på träningscykeln. Nu har nyförvärvet fått klartecken för en försenad årspremiär.

Tyskland straffade Spanien i U17-final

Gräsplanen var vattentung och under all kritik. Dramatiken gick däremot inte att klaga på, straffavgörande i finalen av U17-EM där Tyskland fick Spanien på fall.

Nykomlingen skrällde mot guldfavoriten

Hammarby kämpade till sig en 1-0-seger mot Rosengård. Skrällvinsten är lagets första trepoängare för säsongen.

McLeods fokus ska ge ny nolla

Förra våren drog Erin McLeod sönder knät. I söndags gjorde den kanadensiska målvakten comeback och debut i damallsvenskan. Under söndagseftermiddagen gästar hon och Rosengård Hammarby i jakten på lugnet.

Den här gången räckte två Sällström-mål till seger

Två mål av Linda Sällström var en fartfylld faktor när Vittsjö GIK plockade tre poäng borta mot Kvarnsvedens IK. Speedkulan tog sig till delad skytteligaledning, straffligan toppar hon ensam efter segermålet 3-2.