Silly Season – Damallsvenskan

VI skriver 2016 och konstaterar att en ny fotbollssäsong bara är en dryg vecka ifrån att starta. Under rubriken Silly Season har vi fortsatt koll på alla spelarförflyttningar samt förlängningar av kontrakt ute i klubbarna Här är några av de senaste nyheterna: ### Den portugisiska landslagsforwarden Carolina Mendes har skrivit på för två år i Djurgården. Carolina är teknisk, bra i luften och en hårt arbetande lagspelare med internationell erfarenhet.

FC Rosengård har skrivit kontrakt fram till sommaren med den danska försvararen Nina Frausing Pedersen.

FC Rosengård värvar den tidigare landslagsmålvakten Sofia Lundgren som backup då Zecira Musovic skadat handen.
Jättetalangen Irvina Bajramovic är klar för Kopparbergs/Göteborg FC. Irvina Bajramovic svarade för en fantastisk säsong i damettan förra året, där hon med 34 mål vann skytteligan överlägset.

Den kanadensiska landslagsmålvakten Erin McLeod har skrivit på för FC Rosengård för två år framåt. Mittfältaren Lejla Basic återvänder efter halvtannat år i Älta till KIF Örebro. Fanny Hjelm återvänder ”hem” d v s till Umeå IK från Uppsala.
Line Röddik Hansen vars kontrakt med FC Rosengård har gått ut har fått nytt i Olympique Lyonnais .Ngozi Okobi och Josephine Chukwunonye har skrivit på i 1+1 års kontrakt med Vittsjö GIK..
Linköpings FCs Maja Krantz tar steget till den engelska proffsligan. Hanna Folkesson återvänder från KIF Örebro till Umeå IK..Nkem Ezurike, kanadensisk landslagsspelare är klar för Vittsjö GIK.
Clara Markstedt lämnar Hammarby för att dra till Skåne och Vittsjö GIK.
KIF Örebro förstärker på forwardssidan med den kanadensiska landslagsspelaren Melissa Tancredi vidare Anna Björk Kristjánsdóttir från Island och Veronica Perez från Mexiko. Hedvig Pettersson debuterade i F15-landslaget i höstas och tar nu steget från Hertzöga till Mallbacken.

Att Elin Johansson lämnade Piteå IF för KIF Örebro var en av 2015 allra sista övergångar och från samma klubb meddelades på det nya året att man förlängt kontraktet med Sarah Michael som blev korsbandsskadad under en träning i höstas och som opererat sitt knä på Universitetssjukhuset i Örebro. Likaledes knäskadade Hanna Folkesson lämnar KIF Örebro.

Backen Kim Sundlöv blir nionde spelaren som förlänger med Djurgården inför 2016. Skadefri blev det mycket spel under hösten för Kim som är en stabil och brytsäker back. Målvaktsnyheterna duggar tätt. Katie Fraine lämnar Linköping för Vittsjö, som även förlänger med Shannon Lynn. Hanna Persson som varit utlånad från Kristianstads DFF till norska Klepp går till AIK.

Den Isländska landslagsmålvakten Gudbjörg Gunnarsdottir återvänder till Djurgården inför återkomsten till Damallsvenskan. Norska mittfältaren Ingrid Schjelderup är klar för spel i Eskilstuna United kommande säsong och på tisdagen blev det också klart att Elina Johansson återvänder till United och Tunavallen.

Sejde Abrahamsson hade aldrig gjort mål i damallsvenskan när hon hoppade in och nätade i Champions League för KIF Örebro. Nu har Sejde, 17 år, skrivit ett nytt ettårsavtal med klubben. Vittsjö GIK har förlängt ytterligare ett år med sin lagkapten Ifeoma Dieke. I dagarna skrev Therese Persson och Hanna Lundqvist på för 2 nya år medan Susanne Nilsson och Sofia Nilsson förlängde med 1 år för Djurgården.

Piteå IF har förlängt med nyckelspelaren Faith Ikidi för ytterligare två år. Försvararna Elin Borg och Lisa Moazzeni har båda signerat nytt kontrakt på två år med nykomlingen i Damallsvenskan Djurgården.

Lisa Klinga och Johanna ”Andy” Andersson förlänger med Vittsjö GIK. Eskilstuna United tappar målvakten Emelie Almesjö till Östersunds DFF men har värvat forwarden Marija Banusic, Chelsea Ladies, över 2016 samt backen Nathalie Björn, AIK, som skrivit på även över 2017. Mästartränaren Jack Majgaard Jensen har skrivit ett nytt kontrakt med FC Rosengård som gäller över tre år.
Kopparbergs/Göteborg FC har värvat Nathalie Persson, 18, från svenska mästarna FC Rosengård. Alexandra Höglund har förlängt sitt kontrakt med Djurgården inför comebacken i Damallsvenskan. Arna Sif Ásgrímsdóttir flyttar hem till Island efter ett år i Kopparbergs/Göteborg, samma gör Elisa Vidarsdottir som lämnar Kristianstad. Vassa forwarden Madeleine Stegius förlänger sitt kontrakt med Djurgården.

Ännu en trio har förlängt sina kontrakt med KIF Örebro efter de som blev klara i måndags, Linda Hallin, Adelisa Grabus, och Freja Olofsson. Målvakten Britta Elsert Gynning väljer fortsatt spel i Damallsvenskan och flyttar från AIK till Eskilstuna United.
Mallbacken har värvat fem nya spelare. Kirsty Yallop och Tameka Butt, båda nya zealändska landslagsspelare, skotska landslagsmålvakten Lee Alexander, talangen Emelie Andersson, samt hemvändaren Julia Karlenäs. Piteås landslagsmeriterade mittfältare Emilia Appelqvist har skrivit på för Djurgården.

KIF Örebro meddelar på måndagen att man förlängt avtalen med Ogonna Chukwudi, Julia Spetsmark och Marie-Eve Nault, och Piteå IF med Paulina Hedkvist.

Nykomlingen Kvarnsvedens IK har klart med sitt fjärde nyförvärv. Målvakten Lina Lundqvist, tidigare QBIK, har skrivit på ett 1+ 1-årsavtal med klubben.

Kirsty Yallop lämnar Vittsjö för Australien, Rachel Mercik kommer från Turbine Potsdam. Frida Abrahamsson, Piteå IF Dam, har skrivit ett nytt ettårsavtal med klubben. Det blir hennes tredje säsong i föreningen.
KIF Örebro och landslagsmålvakten Carola Söberg är överens om en förlängning av kontraktet över 2016, likaså med Michelle De Jongh som skrev på på fredagen.

Piteå IF har förlängt kontraktet med Nina Jakobsson som skrivit på för 1+1 år. Nykomlingen i Damallsvenskan Kvarnsvedens IK har gjort med tre nya spelare. Robyn Decker, försvararen som senast spelade i Hovås/Billdal. IK Sirius forward Caroline Lundberg som gjorde 14 mål i Elitettan ifjol samt Johanna Axfeldt, ytterback ifrån Älta IF.

Umeå IK har förlängt kontraktet med unga talangen Hanna Boubezari över 2016.
FC Rosengård har skrivit kontrakt med Ella Masar. Ella kommer ifrån Houston Dash och har även spelat en del landskamper för USA. Djurgårdens IF Dam har klart med en ny tränare. Det blir Yvonne Ekroth, tidigare förbundskapten för F15-landslaget som tar över rodret efter Mauro Holappa. Som assisterande tillträder Anneli Norén.

Piteå IF har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv inför 2016. Elin Bragnum, AIK, har skrivit på för klubben. Avtalet är skrivet på 1+1 år. Emelie Lövgren har förlängt sitt kontrakt med Piteå med två år.
Ifjol provspelade Hanne Gråhns för KIF Örebro fick ett kontrakt och i förra veckan blev hon uttagen till landslagslägret på Bosön och fick speltid i samtliga testmatcher. Idag blev det klart att Hanne är första spelare som förlänger sitt kontrakt med klubben.
Elin Magnusson, KIF Örebros lagkapten som slutade efter Champions League-matcherna mot Paris Saint-Germain, blir ny tränare för Yxhults IKs div 4-herrar. Sanna Talonen och Sanna Lehtinen slutar också i KIF Örebro. Ellen Löfqvist, mittfältare- och Europa-mästare i Sveriges F19-landslag lämnar Sundsvalls DFF och har skrivit på för två år framåt i Piteå IF.
Alexandra Benediktsson, en av Vittsjös bästa passnings- och huvudspelare har förlängt 1+1 år. Madelen Janogy startade i 19 av Mallbackens 22 matcher under 2015 och gjorde två mål har förlängt sitt kontrakt med Mallbackens IF över 2016. På torsdagen meddelade Vittsjö GIK att Antonia Göransson lämnar efter två säsonger för spel i Seattle Reign FC i USA. Lämnar Vittsjö gör också Emma Andersson som är klar för Växjö Dam i Elitettan.
På onsdagskvällen meddelade Vittsjö GIK att man har förlängt kontraktet med mittfältaren Sandra Adolfsson över 2016. Talangen Julia Wahlberg lämnar Kopparbergs/Göteborg FC. Ny klubbadress är inte klar.
På måndagen blev det känt med nya klubbar för två av Kopparbergs/Göteborgs spelare, båda holländskor. Danielle van de Donk har skrivit på för Arsenal och Lieke Martens för FC Rosengård.

Vittsjö GIK och finländska landslagsspelaren Linda Sällström är överens om förlängning över 2016. George Papachristou tar steget från KIF Örebros talanglag till att bli ny tränare för damlaget. Renée Slegers jobbade sig tillbaka i Linköpings FCs startelva efter en lång skadeperiod och har skrivit på för ytterligare ett år. Tempest-Marie Norlin lämnar IK Sirius för spel i Piteå IF där hon skrivit på ett kontrakt för 1+1 år. Vittsjö GIK får en ny tränarkonstellation när Håkan Magnusson, tidigare IS Halmia tillträder som tränare vid sidan om Thomas Mårtensson i början av 2016. Eskilstuna Uniteds mittfältare Petra Larsson har haft en minst sagt lyckosam säsong, trots detta väljer hon att lägga skorna på hyllan. Två dagar senare presenterar United sina tre första nyförvärv, Mimmi Larsson, Mallbacken, Petra Andersson, AIK och Emma Jansson, Hammarby.
Umeå-backen Jasmin Nejati, 21, en talang av rang har fått nytt kontrakt med Umeå IK.Lördagen den 28 mars i fjol blev en olycksdag för UIK-försvararen. På träning skadade hon främre korsbandet och menisken i vänster knä var skadat och för Jasmin var det bara att ställa in sig på en säsong fylld av rehabträning.

Mallbacken har förlängt med sina skotska spelare Eilish McSorley och Zoe Ness. Anna Hjälmkvist och Linnea Jonasson förlänger sina kontrakt med Vittsjö GIK för två år framåt..
Mittfältaren Frida Svensson har förlängt ett år i Eskilstuna United liksom mittback Louise Under sina två år i Damallsvenskan med Eskilstuna United har Louise Quinn spelat samtliga minuter och noterats för tre mål. Hennes kontrakt förlängs med ett år. Eskilstuna United har vidare gett Elena Sadiku ett nytt avtal över 2016. För närvarande går hon på rehab efter en korsbandsoperation. Lagets mest internationellt rutinerade spelare Sara Thunebro slutar.

Det blir ett sjätte år för målvakten Malin Reuterwall i Umeå IK.Hon har fått stå i skuggan för dels damlandslagets Caroline Jönsson och dels på grund av diskbråck men går nu in i försäsongträning fräsch och skadefri

Nyuppflyttade Kvarnsvedens IK har förlängt med ytterligare sex spelare. # Piteå IF har blivit överens om följande förlängningsavtal: Ronja Aronsson 1+1, Lena Blomkvist två år, vilket innebär hennes åttonde – nionde säsonger. Däremot lämnar andramålvakten Maria Rönnbäck för studier i Göteborg.

Iina Salmi, med meriter från som F19-landslagmittfältare i PK 35 Vanda gjorde ett så starkt intryck på FC Rosengård när lagen möttes i Champions League att hon fick ett erbjudande från de svenska mästarna hon inte kunde tacka nej till. Olivia Schough har skrivit två-årskontrakt med Eskilstuna United varifrån hon även tog ett avgörande steg in i damlandslaget. Hon kommer att vara extra viktig efter att Gaelle Engamanouit lämnat förl FC Rosengård. Maja Krantz slutar i Linköpings FC efter nio säsonger, ett SM-guld och fyra i Svenska cupen.
Sabrina Henriksson lämnar Mallbacken för Umeå IK. Hon har även spelat för Jitex BK, Qviding FIF och Kvarnsveden Kopparbergs/Göteborgs långtidsskadade målvakt Loes Geurts får förlängt sitt kontrakt med ett år. Två av Piteå IFs viktigaste spelare June Pedersen och Hanna Pettersson kommer också att spela minst ytterligare ett år till för laget.
Rita Chikwelu har förlängt ytterligare två säsonger med Umeå IK, likaså Johanna Nyman som korsbandsskadade sig i augusti.
På måndagen redovisade Eskilstuna United ett års förlängning av kontraktet med backen Glodis Perla Viggosdottir, 20 år. Malin Diaz förlänger två år i Eskilstuna. Sedan tidigare har Annica Svensson och Vaila Barsley förlängt sina avtal, Felicia Karlsson lämnar United för Piteå IF.
Daniel Nilsson slutar som assisterande tränare i FC Rosengård.
Jennifer Falk återvänder till västkusten efter året i Mallbackens mål, dit hon kom från Jitex. Nu blir det Kopparbergs/Göteborg,
Nya tränare i Mallbacken: David Uvenclir, Helena (Nilsson) Frykestam, före detta lagkapten blir assisterande.

Förening Nyförvärv Förlängning Lämnar
Djurgårdens IF Yvonne Ekroth (tränare), Anneli Norén (ass.tränare), Emilia Appelqvist (Piteå IF), Katrin Schmidt (Hammarby) Gudbjörg Gunnarsdottir (LSK Kvinner),Michaela ”Sheila” van der Bulk (Kolbotn IL),Sandra Lindkvist (Brommapojkarna), Annika Kukkonen (Sunnanå), Johanna Rytting Karneryd (Älta IF), Carolina Mendes (Rossiyanka FC) Madeleine Stegius, Alexandra Höglund, Elin Borg, Lisa Moazzeni, Therese Persson, Hanna Lundqvist, Susanne Nilsson, Sofia Nilsson, Kim Sundlöv, Mia Jalkerud Mauri Holappa ( tränare), Mikaela Uthas (Hovås Billdal), Matilda Östergaard (Hovås Billdal), Sofie de Besche, Elin Nilsson, Emilie Eriksson (AIK), Mikaela Sundlöv (Sunnanå)-,
Eskilstuna United Mimmi Larsson, (Mallbacken), Petra Andersson, (AIK), Emma Jansson, (Hammarby), Britta Elsert Gynning, Marija Banusic (Chelsea Ladies), Nathalie Björn (AIK), Ingrid Schjelderup (Stabaek), Elina Johansson(Hammarby), Izabell Rydell (Gideonbergs IF) Viktor Eriksson (tränare) Vaila Barsley, Annica Svensson, Malin Diaz, Glodis Perla Viggosdottir, Olivia Schough, Elena Sadiku, Louise Quinn, Frida Svensson Katie Bethke (USA), Felicia Karlsson (Piteå IF),Gaelle Enganamouit (FC Rosengård) Emelie Almesjö (Östersunds DFF), Sara Thunebro (slutat), Petra Larsson (slutat), Rebecca Rulander (Östersunds DFF)
FC Rosengård Gaelle Enganamouit (Eskilstuna United), Iina Salmi (PK 35 Vanda FIN), Lieke Martens (Kopparbergs/Göteborg) Ella Masar (Houston Dash), Edina Filikovic (FCR F19), Linnea Svensson (FCR F19), Erin McLeod (Houston Dash), Sofia Lundgren (Hammarby), Nina Frausing Pedersen (Fortuna Hjørring) Zecira Musovic, Lina Nilsson, Amanda Ilestedt, Emma Berglund, Ali Riley, Jack Majgaard Jensen (tränare), Anita Asante, Sara Björk Gunnarsdottir, Natasa Andonova, Marta, Lina Nilsson, Hanna Persson, Ebba Wieder, Emma Pennsäter, Sofia Junge Pedersen Anja Mittag (Paris SG), Ramona Bachmann (Wolfsburg), Therese Sjögran (slutar), Daniel Nilsson (ass. tränare), Kathrin Längert (USV Jena), Kirsten van de Ven (FC Twente), Malin Gunnarsson (Limhamn Bunkeflo), Josée Belanger (Orlando Pride), Markus Tilly (tränare), Line Røddik Hansen (Olympique Lyonnais), Nathalie Persson (Kopparbergs/Göteborg), Kujtime Karbogaj (LB07), Alice Magusson (LB07), Filippa Millqvist (LB07, Sofia Hagman (Kristianstads DFF)
Kvarnsvedens IK Robyn Decker (Hovås/Billdal) Caroline Lundberg (Sirius) Johanna Axfeldt (Älta), Lina Lundqvist, (QBIK), Jonas Björkgren (tränare), Tabitha Chawinga, Adelaide Gay, Meghan Toohey, Sarah Elnicky, Denise Sundberg, Marie Salander, Lovisa Lennartsson, Elin Danielsson, Lisa Lind, Felicia Karlsson, Joanna Snell
KIF Örebro George Papachristou (tränare från KIF Örebros Talanglag), Elin Johanson (Piteå IF), Melissa Tancredi (Chicago Red Stars), Anna Björk Kristjánsdóttir (Stjarnan), Veronca Perez (Canberra United), Ellen Karlsson (Jitex), Lejla Basic (Älta IF) Hanne Grahns, Carola Söberg, Michelle De Jongh, Ogonna Chukwudi, Julia Spetsmark, Marie-Eve Nault, Linda Hallin, Adelisa Grabus, Freja Olofsson, Sejde Abrahamsson, Sarah Michael, Mimmi Paulsson Fedo, Lina Domberg, Jennie Wecksell, Sara Nordin, Vilma Fransilla Lisa Dahlkvist (Paris Saint-Germain), Rickard Nilsson (tränare, BK Forward, herr), Elin Magnusson (Yxhults IK herr, tränare), Sanna Talonen Torstensson (slutar), Susanna Lehtinen (slutar), Johan Svensson (fystränare, AIK herr), Hanna Folkesson (Umeå IK), Marina Pettersson Engström (slutar),
Kopparbergs/Göteborg FC Jennifer Falk (Mallbacken) Maja Göthberg (Hovås Billdal), Elin Landström (Umeå IK), Pauline Hammarlund (Piteå IF), Nathalie Persson, (FC Rosengård), Freja Hellenberg (Avaldsnes), Annahita Zamanian (Göteborgs FF), Irvina Bajramovic (IK Rössö), Loes Geurts, Anna Ahlstrand, Sara Lindén,Catrine Johansson. Beata Kollmats, Andrine Hegerberg, Kathlene Fernström, Adelina Engman, Elin Rubensson, Filippa Curmark, Rebecka Blomqvist, Viktoria Bergqvist, Marika Bergman Lundin Manon Melis (Seattle Reign), Lieke Martens,(FC Rosengård), Danielle van de Donk (Arsenal), Fanny Lund (Kungsbacka DFF), Julia Wahlberg (Kungsbacka DFF), Sofia Skog (-), Arna Sif Ásgrímsdóttir (Valur), Marlene Sjöberg (slutar)
Kristianstads DFF Jenny Danielsson (FC Honka FIN), Ásgerður Stefanía Baldursdóttir (Stjarnan),Sofia Hagman (FC Rosengård) Brett Maron, Elin Karlsson,Therese Ivarsson, Amanda Edgren, Alice Nilsson, Mia Carlsson, Johanna Rasmussen, Nellie Karlsson, Lisa Karlsson, Lorca van de Putte, Ida Rebecca Guehai, Sif Atladottir Susanne Moberg (slutar), Margret Lára Vidarsdottir (Valur), Olivia Welin (LB07), Maja Norrhamn (Hammarby), Elisa Vidarsdottir (Valur), Hanna Persson (Klepp IL/AIK)
Linköpings FC Alexandra Lindberg (Hammarby), Matilda Haglund (Lidköpings FK) Tove Almqvist, Jonna Andersson, Magdalena Ericsson, Kristine Minde, Claudia Neto, Fridolina Rolfö, Jessica Samuelsson, Renée Slegers Charlotte Rohlin (slutar), Venera Rexhi (Växjö DFF), Katie Fraine (Vittsjö GIK), Maja Krantz (Notts County)
Mallbackens IF David Uvenclir, Karlstads BK (huvudtränare), Helena Frykestam (ass. tränare), Kirsty Yallop (Brisbane Roar), Tameka Butts (Brisbane Roar), Lee Alexander (Glasgow City), Julia Karlenäs (Hammarby), Emelie Andersson (QBIK), Hedvig Pettersson (Hertzöga BK), Anna Green (Notts County) Frida Broström, Eilish McSorley, Zoe Ness, Sandra Andersson, Elin Nyman, Mikael Erissson (mv.tränare), Sarah Bergman, Madelen Janogy, Clara Alm Emma Asp (slutar), Henrik Arneng (tränare), David Kjellin (tränare), Tessa Florio (USA), Jennifer Falk (Kopparbergs/Göteborg), Sabrina Henriksson (Umeå IK), Mimmi Larsson (Eskilstuna United), Erica Ericsson (QBIK)
Piteå IF Tempest-Marie Norlin (IK Sirius), Felicia Karlsson (Eskilstuna United), Moa Öhman (PIF F19), Ellen Löfqvist (Sundsvalls DFF), Elin Bragnum (AIK) Hilda Carlén, Josefine Johansson, Irma Helin, June Pedersen, Hanna Pettersson, Klara Grahn, Elin Bergkvist, Ronja Aronsson, Lena Blomkvist, Emelie Lövgren, Nina Jakobsson, Frida Abrahamsson, Paulina Hedkvist, Faith Ikidi Pauline Hammarlund (Kopparbergs/Göteborg), Lotta Ökvist (Umeå IK), Maria Rönnbäck, Emilia Appelqvist (Djurgården), Elin Johansson (KIF Örebro)
Umeå IK Sabrina Henriksson (Mallbackens IF), Lotta Ökvist (Piteå IF), Hanna Folkesson (KIF Örebro), FannyHjelm (Gamla Upsala SK) Maria Bergkvist (tränare),Selina Henriksson, Lina Hurtig, Tove Enblom, Hanna Glas, Jenny Hjohlman, Lisa Lantz, Johanna Nyman, Hanna Sandström, Sarah Mellouk, Rita Chikwelu, Malin Reuterwall, Jasmin Nejati, Hanna Boubezari, Amanda Kröger Elin Landström (Kopparbergs/Göteborgs FC), Emmi Alanen (Vittsjö), Tuija Hyyrynen (Fortuna Hjörring), Linnea Åberg (Sunnanå), Jessica Sikström (Sunnanå)
Vittsjö IF Håkan Magnusson (tränare, IS Halmia), Rachel Mercik (Turbine Potsdam), Emmi Alanen (Umeå IK), Katie Fraine (Linköpings FC), Clara Markstedt (Hammarby, Nkem Ezurike (Boston Breakers), Ngozi Okobi (Washington Spirit), Josephine Chukwunonye (Washington Spirit), Ebba Hed (IS Halmia), Thomas Mårtensson (tränare), Linnea Johansson, Anna Hjälmkvist, Linda Sällström, Sandra Adolfsson, Alexandra Benediktsson, Lisa Klinga, Johanna ”Andy” Andersson, Ifeoma Dieke, Shannon Lynn, Therese Björck Denise Reddy (tränare, Washington Spirit), Jane Ross (Manchester City), Antonia Göransson (Seattle Reign), Emma Andersson (Växjö DFF), Johanna Ejdelind (Limhamn Bunkeflo), Kirsty Yallop (Brisbane Roar), Cecilie Breil Kramer (Fortuna Hjörring), Shelina Zadorsky (Washington Spirit)
  • Speltips och spelförslag med etablerade tipsexperts

    Avdelningen damfotboll.com Xtra – tidigare REPORTAGET – har tillfälligt
    lagts på is.
    Vill DU läsa mer än vad som hänt i helgens matcher och de snabba nyheterna
    som syns här under veckorna? Vill DU ta del av berättelsen bakom
    rubrikerna och hitta gratis fotboll live streams?

    Läs mer om Oddset hos en av Sveriges största tipsportaler

  • Spelregleringen

    I och med den nya spelregleringen måste idag alla odds- och casinosidor som riktar sin verksamhet till svenska spelare bosatta i Sverige inneha en svensk spellicens sedan den 1 januari 2019. I och med detta har vi här på Damfotboll skapat en sida där du enbart finner de casinon och oddssajter som bedriver sin verksamhet i led med den svenska spellagen. När du vill betta på damfotboll, blir det alltid ett säkert val att finna ett spelbolag och reklam av topptips på icke-licensierade sajter är något som vi kommer undvika på vår sajt.

  • Spelansvar

    När du väljer att spela om pengar på internet så gäller det att hitta sidan som är att lita på.
    Vissa vill ha höga bonusar, många freespins eller rent av bara spela utan krångel.
    Vi tar spelansvar på allvar. Hos oss på Damfotboll hittar du länkar till endast väletablerade speloperatörer.
    Vill du vara säker att du spelar på en sida med licens och inte på en sajt utan licens, rekommenderar vi att du kikar på Spelpressen för att få hjälp.
    Där hittar du alla typer av sajter som borde passa alla olika spelare och speltyper.

  • Bettingsidor

    Oavsett om du bettar och letar de bästa oddsen på svenska eller utländska bettingsidor, så lär du jämföra de olika bettingsajterna med varandra först. Läs mer om spelbolag utan svensk licens här.

  • Tryggt Spel

    Det är ett måste att du känner dig trygg med sajten du väljer. Det gäller oavsett hur generösa de är på odds eller, snarare blir ännu viktigare ifall du blir erbjuden något utöver det vanliga. Hos oss på Damfotboll får du endast ta del av kampanjer och reklam som gäller sajter med tillstånd. Behöver du leta vidare och är ute efter mer information om casino utan licens och bettingsidor med bonusar, kan vi tipsa dig om ytterligare en portal. På casinotopp listas endast casinon som erbjuder säkert och tryggt spel. Där hittar du säkert ett bra alternativ, om du anser att de spelbolag som du känner till i dagsläget inte räcker till.

  • Olika Licenser

    Spelregleringen i Sverige innebär att spelsajter delas upp i två grupper; med eller utan licens i Sverige. Det kan vara bra för dig att veta vilka licenser som finns. Förutom den svenska spellicensen så erbjuder en rad EU länder sin egen spellicens.

    På GoPlay kan du ta del av all information om casino utan licens i Sverige. Det finns ett flertal att välja bland och Malta, Curacao och Estland kan nämnas som exempel. De ställer olika krav på spelbolagen gällande löpande verksamhet, samt erhållande av tillstånd att bedriva spel om pengar.

  • Säkerhet

    Utöver de många krav som ställs på licensierade spelbolag så finns det ytterligare en faktor att tänka på, nämligen den tekniska säkerheten på webbsidan. Hur väl sajten fungerar, och hur smidigt alla transaktioner och spel sker, är ett gott tecken på att företaget bakom sidan är seriöst. Samtidigt är det tyvärr ingen garanti för din säkerhet överlag. Kika gärna på Onlinecasinos.se för att göra en ordentlig efterforskning. Ett bra första steg kan vara att kolla om spelsajten har säkerhetscertifikat https. Ett annat tips är att kolla efter certifieringar i fotnoten.

  • Upptäck bäst bettingsidor utan licens

    För dig som gillar att betta på damfotboll kan det vara svårt att hitta rätt bland alla bettingsidor där ute. Vi ger dig tryggaste spelbolagen där du kan uppleva betting utan licens.

ANNONS
ANNONS

Damfotboll.com på facebook