Cupfinalen ger Tyresö möjlighet till revansch

En snöplig avslutning, på två matcher föll Tyresö från förstaplatsen till slutligt brons i Damallsvenskan. Men i Svenska Cupen har man klarat av alla motståndare fram till finalen som spelas på bortaplan i Göteborg på lördagen.

- Vi ser fram emot fajten och är väldigt revanschsugna, säger tränaren Stefan Fredriksson.

Revanschen kan Tyresö ta på sig själva, hitta tillbaka till spelet som gjorde att man var höstens lag fram till den sista veckan i serien.

Men Kopparbergs/Göteborg finns också i blickfånget för en taktisk genomförd hämndaktion. Under andra förhållanden vill Tyresö se till att de första minuterna från matchen senast inte upprepar sig.
- Det kommer vara betydligt jämnare. Vi har aldrig släppt in en hörna, då släpper vi in en i den sjätte minuten, dessutom till 0-2 efter ett enkelt försvarsmisstag.

Hur viktig är cupfinalen för er?
- Klart att när vi nu inte kom etta eller tvåa i serien trots att vi var med och slogs i cupfinal blir det viktigare att sluta med en vinst. Vi har trots allt gjort en bra säsong, innan det som hände i slutet hade vi 13 vinster och två oavgjorda.

Säsongsfinalen återstår som också blir avstamp mot nästa säsong, då målet som SM-guld är tydligt uttalat i Tyresö.
- Känslan är det viktigaste, det är absolut inte nödvändigt att vi vinner imorgon. Vi har redan en positiv känsla i klubben på vår fortsatta resa.

Stefan Fredriksson hittar också ett ledord, i nuet och för framtiden.
- Vi måste bli effektivare, både imorgon och vad det gäller nästa år.

Truppen som finns att tillgå är intakt, besked om de båda utländska spelarna Kirsten van de Ven och Line Röddik Hansen kommer till start fås inte förrän närmare matchstart då de återvänder sent under fredagen efter sina EM-kvalmatcher.

Titeldrabbningen väntar och även om ett allsvenskt guld säkert smäller högre är Svenska Cupen trots allt det enda som ger lite slutspelskänsla till fotbollslivet.

Tycker du att cupen fyller sin funktion?
- Ja, det tycker jag. Men jag hade definitivt önskat att det gav något mer, en Europacupplats eller något som lockade ännu mer än de små pengar man får.

Johnte 2011-10-28 23:17

som det ser ut just nu är det bara vinst eller en andra plats i damallsvenskan som har någon betydelse. Här kan man tycka vad vi ska med cupen till om inget annat än äran står på spel,Jag har svårt att tänka mig att lagen tar den på allvar. Här borde förbundet tänka om så att cupen får någon betydelse mer än äran. En lösning skulle kunna vara att ena charmpions league platsen gick till cupvinnaren istället för tvåan i damallsvenskan.Ett annat alternativ skulle kunna vara att se till att ett Europa League
startades upp så att cupvinnarna eller tvåorna i damallsvenskan skulle kunna vara med. Precis som för herrarna alltså. Sedan kan man undra om 200 000 till damallsvenskans vinnare är värdigt.Ska vi utveckla fotbollen i Sverige måste inkomsten för klubbarna öka på betydligt annars kommer vi att tappa mark gentemot andra ligor i Europa men också världen.Men att Tyresö kommer att slå Göteborg i lejonets egna kula har jag svårt att se.Just nu ser Göteborg betydligt bättre ut än Tyresö.