Carolina Morace

Ett närmast omöjligt uppdrag kan man tycka, men hon mötte där ett 30-tal kvinnor som lyssnade om bland annat att träna tjejer.

Som vanligt levererade den temperamentstulla italienskan också en och annan bredsida.
- Den som säger att dam- och herrfotboll är samma sak har uppenbarligen aldrig jobbat i en professionell omgivning, deklarerade Carolina Morace enligt fifa.com.

Artikel 2015-11-02 10:36

Efter genomgång och utvärdering på hemmaplan av prestationerna i VM, tre förluster och utslagning redan i gruppspelet, ställer italienskan och hennes ledarteam sina platser till förfogande.

Artikel 2011-07-24 10:44

Hon kommer dessutom att ansvara för U20-landslaget.
I februari var den temperamentsfulla italienska förra stjärnspelaren ordentligt på kollisionskurs med förbundet och nära att sluta. Anledningen var att spelarna inte fick del av prispengarna efter VM-kvalsegern utan att dessa rann in i förbundets kassa - i motsats till herrlandslagets.

Artikel 2011-06-10 18:02

Till Gazette Montreal säger lagkapten Christine Sinclair att spelarna står enade bakom Carolina Moraces krav att damlandslaget ska behandlas jämlikt med herrlandslaget när det gäller fasta ersättningar.
- Förbundet borde skämmas över att bara låta henne gå, säger Christine Sinclair.

Artikel 2011-02-10 09:39

Carolina Morace, själv en av Italiens bästa spelare genom tiderna, efterträdde norrmannen Even Pellerud för två år sedan med uttalad målsättning att ta Kanada till både VM och OS.
Kanada har sakta närmat sig den absoluta toppen bland världens damlandslag och lär avancera bland de tio främsta på FIFAs ranking bland annat efter segern över fyran Sverige i Kina.

Artikel 2011-02-06 16:26