Dalsjöfors GoIF

Alla förhoppningar rasade inom loppet av några veckor på grund av konkurs i klubben och år 2012 var på väg att bli det värsta i hennes karriär. Men endast några få sommarveckor senare stod Rebecca Johnson på en fotbollsplan drygt två hundra mil nordväst om Sjuhäradsbygen och firade sitt första mästerskapsguld – på Island med laget Thór KA.

Artikel 2013-01-04 10:07

Målvakten Sandra Bjurteg debuterade för Hovås Billdal i 5-1-matchen mot LB 07.
Offensiva ytterbacken Maria Andersson har flyttat från en serieledare till en annan nämligen från Dalsjöfors till Värmland och anslutit till Mallbackens IF. Hon var en av lagets bäst när Mallbacken besegrade IFK Kalmar med 3-1 på hemmaplan.

Artikel 2012-08-06 10:40

Angelika är en spelare som vi verkligen ville knyta till oss och som vi tror kommer att tillföra mycket energi och kvalitet till vår trupp. Hon har gjort en strålande vårsäsong i Dalsjöfors och med sina nio mål skuggar hon kvartetten, som leder skytteligan, där bl a IFK:s Amanda Fredriksson finns med, säger IFK Kalmars sportchef Kristofer Nilsson.

Artikel 2012-07-30 16:20

– Vi har verkligen försökt in i det sista men nu går det inte längre att hoppas på en fortsättning. Vi gav oss själva respit till idag och vi har fört en kamp om att hitta fler sponsorer som var villiga att ställa upp och rädda kvar oss men nu är det slut och kanske är det också sista gången vi ser ett försök att få ett lag ifrån Sjuhäradsbygden att nå damfotbollens finrum, Damallsvenskan.

Artikel 2012-07-27 11:23

- Matchen hänger i luften. För dagen vet jag inte hur det blir, säger Dalsjöfors GoIFs sportchef Ralf Sundhäll.
- Vi ska ha ett nytt möte i början av veckan där det måste tas avgörande beslut. Mycket av det som utspelat sig har olyckligtvis skett medan spelarna varit bortresta under serieuppehållet och vi har inte kunnat informera dem som vi borde.

Artikel 2012-07-22 09:07

- Det är utgifterna för resten av året vi inte har pengar till att täcka, förklarar han.
Sponsorintäkterna rasade i takt med att Dalsjöfors GoIF åkte ur Damallsvenskan efter förra säsongen.

En konkursförvaltare tillsätts nu och det blir denne som får utreda förutsättningarna för föreningens fortsatta existens. All verksamhet - även herr- och ungdomssidan - berörs.

Artikel 2012-07-12 19:37

Hemmalaget bjöd serieledarna på riktigt bra motstånd och tog ledningen med 2-0 genom Taina Hartikainen och Sara Baldebo
I slutet på första halvlek blev Hovås Billdals Anna Lindblad målchansutvisad och Dalsjöfors reducerade på straff genom Mikaela Uthas..

Artikel 2012-06-30 19:16

– Vi leder Söderettan men bakom kulisserna ser det i dagsläget inte lika ljust ut och då tänker jag på den ekonomiskt svåra situation vi befinner oss i. Häromdagen blev spelarna informerade och för de flesta kom det stora underskottet som en chock. Vi hade hört lite om det här tidigare men trodde att det rörde sig om några hundratusen inte 1.4 miljoner.

Artikel 2012-06-29 18:31

Det var Dalsjöfors för hela entrépengen den här eftermiddagen på Borås Arena nylagda konstgräsmatta. Kul att damerna får gå i första rummet i Borås. Linköping Kenty DFF ska ha en eloge för att manförsökte spela fotboll matchtiden ut men tjejerna från Östergötland var ett par nummer för små.

Artikel 2012-06-24 20:42

Rebecca Johnson hade två bra bra chanser för Dalsjöfors i första halvlek men Tölö var ännu närmare mål med ett stolpskott.
I andra halvleks motvind prickade Dalsjöfors Josefin Berg ribban.

Det gick inte att undvika misstanken om underskattning. Tölö-spelarna verkade mera motiverade och var ettor i närkamperna.

Artikel 2012-06-16 21:57

- Vi för spelet under hela matchen. Kanske kunde det ha blivit fler mål men vi skapar många chanser och det är bra. Det är när vi tappar boll som de ställer om och försöker hota oss. Men fyrbackslinjen är klockren idag. Jag är mycket nöjd med vår insats idag. Nu får vi njuta av vinsten under helgen.

Artikel 2012-06-09 19:55

Redan i första matchminuten fick Dalsjöfors en hörna. Lagkapten Rebecca Johnson slog den från höger. Bollen gick mot bortre delen av straffområdet. Mikaela Uthas nickade ut bollen i mitten av straffområdet. Där fanns högerbacken Maria Andersson och klippte till på halvvolley. Hon fick en kanonträff och bollen satt rakt upp i nättaket. [inline:blindorsson.jpg]

Artikel 2012-06-03 16:20

Dalsjöfors lagledare Ralf Sundhäll kommenterar:

Artikel 2012-05-29 11:59

Kanske var Dalsjöfors-spelarna trötta efter den långa bussresan till Värmland. För redan i första matchminuten var hemmalagets forwardstalang Mimmi Larsson på väg att rinna igenom. Det var dock annars ganska tunnsått med klara målchanser i den här matchen i Söderettans femte omgång.

Artikel 2012-05-12 20:10

Det blixtrande verkligen spelglädje om topplaget från Borås under de första 45 minuterna på Borås Arena. Ett snabbt och varierat passningsspel, många löpningar och stor aggressivitet över hela banan gjorde att hemmalaget kraftigt dominerade första halvlek. Men ställningen i halvtid var ändå endast 1-0. Angelika Johansson var målskytt efter 42 minuter.

Artikel 2012-05-05 21:48

Dalsjöfors visade upp ett fyndigt och snabbt passningsspel. Detta i kombination med en aggressiv och hög press gav United stora problem. Hemmalaget fick inget tid på sig att bygga upp något anfallsspel och det var främst vid fasta situationer där Leah Blayney var inblandad som man kunde oroa gästernas försvar.

Artikel 2012-04-28 19:06

Hemmalagets tränare Joakim Carlsson var långt ifrån nöjd efter slutsignalen. Besvikelsen över domaren var stor. Främst var det utvisningen av målvakten Erin McLeod han vände sig mot.

Artikel 2012-04-21 22:30

Fjolårets allsvenska lag från Borås började bäst och redan i första minten hade Rebecca Johnson ett skott i stolpen. Dalsjöfors hade också två hörnor under första kvarten. Sedan jämnade spelet ut sig och IFK Kalmar började oroa framåt. Men det var gästerna som gjorde första målet. På passning från Melissa Tancredi tryckte Maria Fors in 0-1 efter 31 minuter.

Artikel 2012-04-14 19:19

Laget klarade sig inte, men det blev inte så hemskt som det kunde ha blivit. Under VM-uppehållet hände en del. En nygammal tränare tog tillbaka rodret och en hel del nyförvärv kom, bl a kanadensiska landslagsmålvakten Erin McLeod och amerikanska mittfältaren India Trotter. Matcherna blev tajtare och laget visade riktigt god spel, men poängen man hade missat kunde till slut inte hämtas in igen.

Artikel 2012-02-29 08:06

Hon är 26 år och har varit med under Jitex resa mellan Söderettan och Damallsvenskan två gånger.
- Sofia har spelat både ytter- och innerback och har inställningen att alltid ge allt på såväl träning som match. En bra karaktär som höjer vår trupp och som vi kommer att få stor nytta av under året, säger Dalsjöfors GoIFs sportchef Ralf Sundhäll.
Sophia har skrivit på för ett år framåt.

Artikel 2012-02-17 17:54