Emma Berglund

– Omställningarna blir viktiga. Att slå om från tajt försvar och blomma ut, komma med fart mot deras backlinje, säger Emma Berglund.

Sensommaren vägrar släppa sitt grepp om Göteborg, där VM-kvalets avrundning och stormatch närmar sig. Medan Gamla Ullevis konstgräs är fixt och färdigt för att ta emot de två topplagen gror matchplanerna för fullt på andra håll.

Artikel 2014-09-16 09:29

– Det är matcher man behöver för att veta på vilken nivå man ligger och vilken form man har, säger hon.

Samtidigt som Emma Berglund uttrycker glädje över de rätt handfasta förhoppningarna på att ingå i startelvan igen kommer toppmötet i VM-kvalet bara närmare och närmare.

Dan före dan berättar Pia Sundhage om fyra bra träningar på skotsk mark.

Artikel 2014-06-13 15:41

Efter en betryggande 4-0 vinst borta på en minst sagt usel plan blir det betydligt bättre yttre förutsättningar i returmötet mot Nordirland.

Målvakter
Hedvig Lindahl, Kristianstads DFF, Carola Söberg, Tyresö FF

Backar

Artikel 2014-04-22 13:23

Emma var dessutom nära att göra mål under sitt inhopp i andra halvlek. Då ledde UIK redan med 3-0 efter två inledande mål av Linnea Åberg och ett av Nikolina Lundin Lundström. Unga spelare fick nu chansen när inte mindre än fem UIK:are var borta för landslagsuppdrag.

Artikel 2014-03-08 20:03

Därefter väntar ett år rehabilitering.
– Jag är ändå nöjd att det blir operation, korsbandet är väldigt instabilt och skulle det vara så här hela livet hade jag inte ens kunnat jogga i framtiden. Det här var enda chansen om jag ville spela fotboll igen och det vill jag, säger Björk Odinsdottir till Kristianstadsbladet.

Artikel 2013-09-11 13:21

- Det är tungt. Det kommer alltid nya säsonger och nya EM, men tyvärr så kommer jag nog inte kunna uppleva ett EM på hemmaplan så länge jag spelar, eller lever, säger Emma Berglund till Radiosporten.
– Nu handlar det bara om att försöka få knät så helt som möjligt, så att jag kan komma tillbaka starkare än vad jag var tidigare.

Artikel 2013-04-19 13:17

Både före och efter OS, både med Dennerby och Sundhage som högst ansvariga, har ur-Umeåspelaren tagit plats i backlinjen. På sistone också med nytt sällskap.

Nilla Fischer som nedflyttad parhäst i höstens sista landskamp mot Schweiz, träningslägren på Bosön och årspremiären utomhus i Algarve Cup.

Artikel 2013-03-09 20:24

Bra då att ha den debuten i ryggen inför den stundande OS-säsongen. En säsong som överträffat det mesta ännu i Emma Berglunds karriär.
– Ja vem hade kunnat drömma om det här när säsongen inleddes. Eller ja, drömma kanske men att stå här nu i verkligheten det känns nästan overkligt men ganska coolt, säger Emma till damfotboll.com.

Artikel 2012-08-02 16:56

Samtidigt jagar Sverige revansch efter förlusten mot Japan i VM. Emma Berglund får återigen förtroendet som mittback. Berglund spelade hela matchen mot USA.

Artikel 2012-06-20 10:55

- Det var nog två speciella matcher. Jag tror att ingen har förväntat sig att vi skulle ta sex poäng mot Malmö och Tyresö, säger Emma.En hel del mål som de gjorde mot oss berodde på individuella misstag. Men båda lagen har världsspelare och då straffas det nästan omedelbart när man slarvar.

Har ni pratat mycket om förlusterna eller är det bara att gå vidare?

Artikel 2012-05-11 18:38

Det blev en kort ledighet efter att Damallsvenskan var färdigspelad för Emma, eftersom hon helt oväntat blev uttagen till landslagets USA-turné i mitten/slutet av november. Övriga Umeå-spelare var lediga och Damallsvenskan var färdigspelad, men för Emma kändes det bara som ett enda stort plus att komma med i landslaget.

Artikel 2011-12-20 21:42

– Den bästa debutinsats jag har sett under mina år som förbundskapten, sade han efter matchen mot USA.

Emma Berglund själv berättar om den omtumlande debuten och om hur hon upplevt veckan i USA:

Artikel 2011-11-22 14:10

Som ersättare har förbundskapten Thomas Dennerby tagit ut Umeå IKs lagkapten Emma Berglund.
Det blir debut för Emma i damlandslaget som möter USA i den 19 november och Kanada den 22 november, båda matcherna i Phoenix.

Artikel 2011-11-11 13:37