Emma Berglund.

– Vi börjar på hemmaplan, det ger oss fördel. Kan vi visa det, att vi bestämmer här med publiken på vår sida kommer det ge ett bra resultat, säger hon.

Två veckor efter jublet i Rotterdam är landslagsbacken klart delaktig i Rosengårds titeljakt. Emma Berglund är väl medveten om första kvartsfinalens betydelse för dubbelmötet.

Artikel 2016-03-23 11:28

– Det är det sista man tar med sig i nästa säsong. Vinna eller försvinna, nu är det fullt fokus på matcherna, säger Emma Berglund.

Lite funderingar på det som passerat kan förvisso ge de svenska mästarna energi till novembermatcherna. Spelarna tog ett chartrat plan, direkt från Fotbollsgalan måndag kväll till tisdagsträning i Italien med festyra och sju raka segrar i formraden.

Artikel 2015-11-12 11:27

Pia Sundhage gjorde ett sista taktiskt försök, spelade fyra mittbackar samtidigt på plan. Nilla Fischer och Amanda Ilestedt hade sina ordinarie positioner och skulle se upp för Anja Mittags luriga löpningar och täppa till Celia Sasics näsa för mål.

Artikel 2015-06-21 05:02

– I ett slutspel gäller det att vara på tårna direkt. Man kan inte stå och älta för länge, säger hon.

När Nigerias attacker letade sig in och kring den normalt så starka försvarsmuren var Emma Berglund och Nilla Fischer ett samspelt mittbackspar, jobbade för varandra och såg till att minimera ytorna för motståndarna.

Artikel 2015-06-10 10:22