FC Rosengård.

Ledarduon gör upp sinsemellan på söndag i nästa vecka, någon annan utmanare är att svår att se trots att serien fortfarande är inne på första tredjedelen.

Av Rosengårds nio speltimmar hittills har drygt tillbringats i ledning, någon större kamp för att försvara ledningen har inte synts till på slutet.

Det började också bra på Valhalla IP, mästarlaget fick mer motstånd mot slutsignalen.

Artikel 2016-05-21 16:50

– Vi satsar 100 procent och är nöjda med att återigen få möjligheten att spela om en titel, säger LFC-tränaren Martin Sjögren.

Artikel 2016-03-16 09:05

– EM-guldet är lite större. Men det här är min andra cupseger, det känns också roligt, sade hon.

Matchen på Linköping Arena slutade 2-0. Stina Blackstenius gav hemmalaget befälet när hon nätade efter 43 minuter. Många drog ett tungt lass när Rosengård låg på för en kvittering, Katie Fraine reflexräddade innan Vera Dyatel gjorde LFC:s andra mål.

Artikel 2015-08-10 09:52

– En viktig vinst, det var skönt för oss, sade hon efteråt.

Snacka om att komma till en ny och förändrad omgivning. När Rosengård vann hemmamötet på Malmö IP i maj satt Natasa Andonova på läktaren. Dagen efter skrev hon på för serieledaren, som utmanats kraftigt de senaste veckorna.
Spelet har vacklat, tränaren ersatt och Damallsvenskan har på samma gång fått en toppstrid att tala om.

Artikel 2015-08-05 18:36

– Kul att komma tillbaka och träffa alla, att förlora med 5-0 var mindre kul, sade hon.

Vårkvällen hann bli rejält kylig innan Schmidt, Hammarby och Rosengård slutfört 90 minuter i den andra omgången. Tyskans blotta uppenbarelse var förvisso glädjande med flera hjärtliga handslag och kramar före och efter matchen.

Men Katrin Schmidts återkomst till IP skakade också Rosengård en smula.

Artikel 2015-04-15 21:15