.Jitex BK

Jitex började bäst och hade två verkligt farliga chanser under de första åtta minuterna. Ytterligare tio minuter höll laget i med högt bolltempo, men därefter tog Sunnanå över genom att vinna en del närkamper och ta kommando på mittfältet.

Sunnanå kom fram flera gånger men saknade skärpa i boxen och när skärpan infann sig så stod Emma Lind i Jitexmålet i vägen.

Artikel 2015-09-06 19:05

Gästerna inledde dock piggast utan att skapa några egentliga farligheter framför Emma Lind i hemmalagets mål. Det dröjde inte så länge innan Jitex fick ta över taktpinnen och radade upp målchans på målchans. I den 19:e matchminuten fick till slut Ida Andersson chansen när hon rättvänd drog en Sunnanå-back och fick en klockren träff, som Lovisa Koss i gästernas mål inte har en chans på.

Artikel 2015-05-30 23:03

Faktum är att det inte var någon stor fotboll i någon av halvlekarna, även om inledningen var pigg. Redan efter åtta minuter gjorde Anna Furberg mål för Jitex sedan IFK Kalmars försvar gått bort sig. Sex minuter senare kvitterade IFK Kalmar genom Linnea Johansson, som fick bollen från Amanda Fredriksson.

Artikel 2015-05-23 21:14

Redan efter dryga minuten nickade Roosa Ariyo in ledningsmålet, efter en frispark slagen av Amanda Östervall. Givetvis en kanonstart för Jitex och en kalldusch för Bollstanäs. Det skulle dock dröja till den 37:e matchminuten, då Michaela Berndtsson på en klockren träff och retur, från i övrigt storspelande Bollstanäs-målvakten Pernilla Ebberyd, utökade ledningen efter hörna.

Artikel 2015-05-16 19:51

Med ett så markant spelövertag som sju skott på mål och åtta utanför, varav ett riktigt farligt friäge, borde hemmalaget ha fått tre välbehövliga poäng med sig. Östersund skapade i övrigt ingenting och hade inga avslut alls på mål. Det enda i målchansväg var ett par hörnor, som Jitex-försvaret ganska enkelt tog hand om.

Artikel 2015-05-09 20:50

Det var en riktigt skön kväll på Limhamns IP, solen sken mesta tiden, mitt i matchen kom en kort, men intensiv skur, men sen tittade solen fram igen, det var annat än dagen innan då regnet öste ner och Tors hammare hördes stora delar av senare kväll. De blev även en skön seger med 2-0 (1-0) för hemmalaget LB07 som tog emot förra årets allsvenska lag Jitex Mölndal BK.

Artikel 2015-05-06 22:51

Tyska landslagsstjärnan Anja Mittag, som nyss skrev på ett nytt kontrakt, gav LdB FC Malmö ledningen efter 23 minuter. Det blev det enda målet före halvtid. I andra halvlek ökade sedan schweiziskan Ramona Bachmann på till 2-0 efter 58 minuter, ett resultat som stod sig hela matchen.

Artikel 2013-09-15 19:15

I dagsläget är det fyra lag som gör allt för att undvika en nedflyttningsplats. Vi räknar bort Sunnanå som med sju omgångar kvar att spela och som endast har lyckats spela ihop tre poäng.
Jitex har 15 poäng och med en vinst mot Mallbacken kan man kanske spela mer avslappnat i de två kommande omgångarna då man ställs mot topplagen Kopparbergs/Göteborg och LdB FC Malmö.

Artikel 2013-09-04 11:52

Inför matchen mellan Kristianstad och Jitex skiljde det tre poäng och fyra placeringar mellan lagen i tabellen. Kristianstad stod parkerade vid femteplatsen och hade möjligheten att klättra upp till en tredjeplats, bara en poäng bakom Skånekonkurrenten LdB FC Malmö.

Artikel 2013-05-09 21:38

En lång dag på Berns i Stockholm. De damallsvenska lagen möter media och sina kommande motståndare för att snacka om säsongen som komma skall. I år blev det givetvis en hel del fokus på EM också.

Artikel 2013-04-09 17:05

– Med tanke på den korta tid vi jobbat med detta så känns det riktigt bra. Jag känner förstås till Dalsjöfors som gjorde en likadan grej ifjol och de fick närmare en halv miljon. Min gamla förening ÖIS jobbade i åtta månader med sin kampanj och drog in runt en miljon. Så visst finns det mer att hämta om man förbereder sig ordentligt, säger Jitex BK:s fotbollsansvarige Anders Holmvén.

Artikel 2012-10-04 10:38

Hon är 20 år. Det blev bara en halv säsong i konkursade Dalsjöfors GoIF. I fjol spelade Mikaela div 2-fotboll i Jönköpings-laget Mariebo.
På tisdagen är Jitex i Piteå för kvartsfinal i Svenska cupen.

I vårens möte i Damallsvenskan blev det 2-2 i Göteborg efter att Jitex "som vanligt" tappat sin ledning i slutminuterna.

Artikel 2012-08-13 08:15

- Det gör inte oss något, tvärtom, säger Jitex tränare Stefan Rehn som gör sitt första besök i karriären på Folkungavallen.
- Vi har tränat på naturgräs nu så det ska inte vara något problem. Men jag ska tillägga att det finns mycket kunnande i Linköpings lag och det blir en utmaning att hantera.

Artikel 2012-07-01 00:05

Årets första derby mot Jitex närmar sig och Studio KGFC har kallat in en expert för att sia om matchen. I studion finns Anna Ahlstrand tillsammans med Olle Tyrbo. Matchens profil är Sara Lindén och vi träffar även Christen Press.

Videoklipp 2012-05-03 17:25

Över 800 personer hade samlats på Valhalla IP för att se matchen. Den främsta anledningen stavas, inte oväntat, Marta som med sitt Tyresö svarade för många fina uppspel och målchanser i början av den första halvleken.
Det skulle dock dröja med matchens första mål till den 31:a minuten, då Madelaine Edlund sätter 0-1 till gästerna med eget grovarbete.

Artikel 2012-04-29 20:21

Det var ett under andra halvlek mycket pressat Jitex som kunde andas ut efter det viktiga målet som gjordes av Fridolina Rölfö efter en hörna. Ett mål som först verkade dömas bort som offside men där domaren efter ny konsultation med assisterande till slut tilldömde Jitex målet som innebar kvittering och delad poäng.

Piteås tränare Peter Grundström rasade över domslutet.

Artikel 2011-08-28 17:26