Maria Bergkvist

Du är van vid tuffa prövningar från din tid som spelare i Umeå IK. En tid då ni lyckades vinna det mesta som gick att vinna. Idag står klubben inför en annan utmaning där du har en ung trupp som vill mycket men som också med sin korta rutin från hård träning behöver lotsas fram med varliga händer.

Artikel 2016-03-15 14:32

Maria Bergkvist klev in som ny huvudtränare i Umeå IK efter Jonas Wikström. Hon skrev då på ett ettårskontrakt för 2015.
– Jag har utvecklats mycket i år men har sjukt mycket framför mig för att bli en bra tränare, säger hon till Västerbottens-Kuriren.

Artikel 2015-10-16 10:53

– Vi får fundera på varför det är så mycket skador, det kommer en utvärdering, säger hon till damfotboll.com.

Skadelistan på senhösten är sju spelare lång. Amanda Berglund som slog ihop med Marta i fredagsmatchen på Malmö IP verkar dock ha kommit lindrigare undan.

Artikel 2015-10-05 12:32

Umeå återfinns på en niondeplats i serien medan Piteå ligger fyra. Årets tidigare matcher speglar inte Umeå IK i nuvarande form, det anser tränare Maria Bergkvist som hoppas kunna få ut max av sina spelare i det viktiga derbyt.

Artikel 2015-08-26 12:43

För några dagar sedan kunde ni presentera nya tränargruppen och nu också en ny klubbchef, det betyder att pusselbitarna för framtiden börjar falla på plats. Hur känns det?
– Vi är verkligen nöjda med vårt nya ledarteam. Det är oerhört skönt att tränarfrågan är löst och att vi också har en ny klubbchef på väg in.

Vad kan du berätta om Mathias Johansson som blir er klubbchef?

Artikel 2014-11-18 22:39

- Hon har karisman, erfarenheten och den kompetens som krävs för att leda vårt representationslag in i framtiden.

Maria Bergkvist har dessutom meriter som spelare i form av bland annat sex SM-guld, fyra cupguld och två titlar i nuvarande Champions Leauge, samt sju A-landskamper.
Vid sidan om Maria Bergkvist kommer det att finnas en stab på fyra personer.

Artikel 2014-11-14 18:15