Mariann Gajhede

Ytterligare en avvikelse från vad som gällt Danmarks fotbollsgala tidigare år är att den flyttas från Köpenhamn till Odense.

En kvartett är nominerad till priset Årets spelare på damsidan, två av dem i svenska klubbar. Det är Johanna Rasmussen, Kristianstads DFF samt Mariann Gajhede, Linköpings FC, dessutom Sofie Junge Pedersen och Simone Boye Sörensen.

Artikel 2015-02-06 10:33

För Johanna väntar landskamp 120 och för Mariann den 100:e mot Island i Vejle.
Sex dagar senare spelar Danmark mot Israel på bortaplan. Det krävs segrar i både matcherna för Danmark att ta vara på den lilla chansen att ta sig till VM.
En tredje spelare som förbundskapten Nils Nielsen tagit ut från Damallsvenskan är Line Röddik i Tyresö som står på 92 landskamper.

Artikel 2014-05-28 10:05

Klockan 15.30 släpps ytterligare biljetter till kvällens match mellan Finland och Sverige. Intresserade får bege sig till biljettluckorna vid Gamla Ullevi. Platserna som säljs är mestadels med begränsad sikt, meddelar SvFF.

Anfallstalangen Ada Stolsmo Hegerberg gör EM-debut i Sverige. Och sätter press på sig själv.
- Jag måste ta vara på chanserna, säger hon till VG.

Artikel 2013-07-13 11:50

Det är alltså Line Röddik Hansen, back i Tyresö FF, Katrine Veje, yttermittfältare i LdB FC Malmö, Mariann Gajhede, mittfältare i Linköpings FC och Johanna Rasmussen, yttermittfältare i Kristianstads DFF.

Gemensamt för alla fyra är att de är glada över att spela i Danmarks grannland. De tycker själva att de just nu spelar i en av världens bästa ligor.

Artikel 2012-06-25 05:54

Mariann har skrivit på ett tvåårskontrakt med LFC..

- Hon kommer att betyda mycket för oss med sin erfarenhet och professionella inställning, säger Jörgen Petersson, tränare i LFC.

Mariann valdes 2008 till 3 F-ligans (danska elitserien) bästa spelare av övriga spelare.

I fjol såg det ut som om hennes fotbollskarriär skulle ta en trist ände.

Artikel 2010-11-22 16:27