Marie Hammarström

Sex omgångar kvar och samma målskillnad som konkurrenten FC Rosengård. Skillnaden är att eventuella dippar inte bekommer ledarlaget Linköping lika hårt. Hemmamatchen mot Vittsjö GIK var en kontrollerad uppvisning och det enda målet nådde nät väl i tid för att undvika nerver mot slutet.

Artikel 2017-09-25 09:30

Du hittar Ingrids och Maries mål under Webb-TV och framöver kommer vi att publicera de övriga.

Vill du vara med och påverka så går du in på fifa.com och röstar fram det mål du tycker är det vackraste.

Artikel 2015-05-23 00:52

Det sistnämnda överraskar mest. Tvillingsystrarna Kristin och Marie Hammarström har beslutat sig för att lägga målvaktshandskar respektive skor på hyllan 31 år unga.

Det förklarar värvningen av Loes Geurts, Hollands landslagsmålvakt som lämnar Vittsjö GIK. Hennes landsmaninna Manon Melis´ beslut blev definitivt när LdB FC Malmö slogs ut ur UEFA Women´s Champions League.

Artikel 2013-11-15 16:39

- Idag var jag ju inte ens tänkt från start, så det var naturligt att Lotta skulle ta den, säger Marie Hammarström apropå valet av straffskytt.

Lotta Schelin och Marie Hammarström är den uttalade duon som ska slå straffar i svenska landslaget men Hammarström duckar elegant när frågan om hon inte själv borde kliva fram i duellsituation dyker upp.

Artikel 2013-10-31 23:25

Att Marie är en fena på att slå hörnor är ett faktum och mot Piteå skruvade hon in en direkt i mål ett mål som för Kopparbergs/Göteborg upp på en tredje plats i Damallsvenskan. Man passerar Linköpings FC som oväntat fick se sig besegrat av Mallbackens IF.

Piteå med nio,poäng byter i och med dagens förlust plats med Mallbackens IF med 11 poäng.

Målskytten Marie Hammarström kommenterar:

Artikel 2013-08-04 19:12

- Vi hade inte den höga pressen som vi ville ha mot Italien, skönt att den satt igen och att vi fick den goda starten, sade Sveriges första målskytt efteråt.

Klockan hade nått tre minuter, Island hade inte fått tid att spela in sig i matchen och hålla i bollen i lugn och ro när Hammarström avancerade och avancerade framåt.

Artikel 2013-07-21 19:29

Samspelet mellan Hammarströms drivna bollar från hörnflaggan och Nilla Fischers självklara position i boxen var en stor del av storkrossen mot Finland.

Där vi står i dagsläget, matchen mot Italien ska snackas ner och Sverige är i kvartsfinal ger Marie Hammarström själv både ris och ros till den där magiska foten.

Artikel 2013-07-18 11:00

Slutsiffrorna 1-1 efter en match som innehöll två svenska straffar var förstås en missräkning. Både för Sverige och straffskyttarna.
- Jag ville skjuta till höger om målvakten, hon chansar och går dit, sade Kosovare Asllani som fick det andra svenska strafförsöket men ingen utdelning.

Artikel 2013-07-11 00:22

- En bra känsla, nu vet jag att jag kan spela innermittfältare också, sade hon.

Steget in i mitten var inte så stort eller speciellt ovant, Hammarström har erfarenhet som kan räknas i år av att balansera upp centralt.

Ändå hade hon lite att övervinna för att känna sig bekväm i den nygamla rollen på den inte helt gröna mattan i Växjö.

Artikel 2013-04-06 21:51

- Landslagsspelaren Marie Hammarström har bestämt sig för spel i KGFC nästa säsong. Marie blir med sin attityd, fina speluppfattning och vänsterfot en viktig förstärkning inför kvartsfinalerna i Champions League och i jakten på en topplacering i Damallsvenskan.
Kontraktet gäller kommande säsong.

Artikel 2012-11-11 19:58

Nu kan damfotboll.com avslöja att det är KIF Örebros Marie Hammarström som är mycket nära en övergång till Göteborgsklubben.
Enligt källor med goda anknytningar till Kopparberg/Göteborg bekräftas det att klubben är oerhört intresserade av Marie Hammarström och vill göra henne till en byggsten i klubbens CL-satsning kommande säsong.

Artikel 2012-11-09 15:11

Vad säger du om OS-starten så här långt för egen del?

Artikel 2012-07-30 22:33

Efter fem minuters behandling på planen och en bra stund utanför reste Hammarström sig upp och kunde till början haltande fortsätta matchen. Det hårt skadedrabbade landslaget liksom KIF Örebro ser dock ut att kunna andas ut då Hammarström kunde fullfölja matchen där till slut man också drog det längsta strået med seger 1-2 (1-1).

Artikel 2012-05-16 22:41

Mycket positivt finns med rätta att säga om KIF Örebro-spelaren och det kommer hon att få höra på tisdagkvällen i Glanshammars bygdegård där Marie kommer att få mottaga priset, berättar KIF Örebros hemsida.

Artikel 2011-12-05 18:40

Det blir en stjärnspäckad kväll i Globen i Stockholm med musik av några av våra mest populära artister, sketcher med några av Sveriges största komiker och världsstjärnor på röda mattan. Programledare är Anna Brolin och Peter Jihde.

Omröstningen avslutas under galan då även vinnaren presenteras. Alla mål går även att se på fotbollskanalen.se.

Artikel 2011-11-05 11:32

Först förlusten mot Malmö och sen detta beskedet på hemvägen i bussen, hur tog ni spelare emot det?
– Jag hade det lite på känn men hoppades väl ändå att han skulle ändra sig. De flesta av spelarna blev överraskade men vi har full förståelse över hans beslut som grundar sig att han vill ha mer tid för familjen, säger Marie till damfotboll.com.

Artikel 2011-10-17 12:31

– Om det är någon, förutom mig själv, som jag skulle unna ett SM-guld så är det ju Kristin. Vi kan bara göra vårat och utmana LdB FC sedan måste Kopparbergs/Göteborg göra sitt men visst vore det kul om de vann allsvenskan, säger Marie Hammarström till damfotboll.com

Artikel 2011-10-14 15:29

- Jag har nog inte fattat det än, vi är så sjukt värda det här efter fyra fantastiska matcher, vi har en utvisad och visar sån moral i det läget, sade Marie Hammarström efter matchen och en hel del firande ute på plan och i omklädningsrummet.

Målet kom mindre än tio minuter från slutet och var en riktig fullträff från KIF Örebro-spelaren.

Artikel 2011-07-16 22:06

Först ut var Antonia Göransson som kände nervositeten komma krypande där hon stod på sidlinjen.
- Jag var inte nervös innan men när jag klappade i händerna med Therese Sjögran och skulle springa in kändes det. Men det släppte när jag väl kom in på plan, säger hon.

Artikel 2011-07-08 16:49

– Jag har spelat åtta matcher i år och det har känts helt okej. Sen har det gått lättare när jag hoppat in i matcherna än när jag spelat från start, men det är alltid spännande att få vara med. Roligt att få vara med i Algarve Cup också, det här jag bara hört syrran berätta om tidigare, säger Marie
Hur känns det att vara VM–spelare?

Artikel 2011-07-04 13:21