Mattias Eriksson

Ett byte stod klart redan vid slutsignal förra veckan mot Umeå. Jennie Nordin fick sitt andra gula kort på stopptid, utvisad och avstängd i nästa match på kuppen. AIK blev samtidigt en kulturbärare och ledare på plan kort.
– Klart att Jennie är en viktig spelare med sin erfarenhet, men vi kan inte göra någonting åt det, säger Nathalie Björn.

Artikel 2015-04-25 07:59

– Vi måste ta ett steg nästa år, annars kommer vi inte stå här med kontrakt, säger han.

AIK avslutade säsongen på tungsprunget konstgräs i Malmö. Innan bortatruppen lämnade guldyran fick damfotboll.com några ord med Mattias Eriksson.
Samme man som stod vid sidlinjen i premiäromgången för ett halvår sedan, samma lag på plan och förlustsiffrorna blev samma som på Skytteholm, 0-4.

Artikel 2014-10-21 13:26

Mattias Eriksson var liksom undertecknad på plats på Bosön under ett gruppspel i Cup Kommunal. Han och en del andra damallsvenska tränare såg när deras unga talanger spelade match med distriktslaget. Stockholm slog Södermanland med 3-1 och Eriksson diskuterade länge och väl med Eskilstuna Uniteds tränare Viktor Eriksson under matchen. Båda är nykomlingar i den högsta serien.

Artikel 2014-01-27 14:09

20-åriga Jessica Höglander, har spelat två säsonger med Tyresö FF och har rutin ifrån såvär F19-landslag som U23-landslag.
- Jessica är en av landets främsta målvaktstalanger och ökar konkurrensen avsevärt på vår målvaktsposition, säger AIK:s chefstränare Mattias Eriksson till aikfotboll.se

Artikel 2013-06-28 12:22

- Jag tror att det här kommer att fortsätta vara en bra utvecklingsmiljö för mig, svarar Petra Andersson på frågan varför hon stannade kvar i klubben när så många andra valt att byta till andra lag och därmed stanna i Damallsvenskan. – Förhoppningsvis kommer jag att få mycket speltid och kan ta ett stort ansvar, säger hon.

Artikel 2013-04-08 13:52

Ni har blivit av med en hel del spelare efter det att ni ramlade ur Damallsvenskan. Hur ser läget ut för er och hur går tankarna när du står utan många av AIK:s mest framträdande profiler under fjolåret?

Artikel 2013-01-17 14:01

- Sett över de fyra senaste matcherna har vi gradvis växt och bara släppt in fyra mål, lika många som topplagen Tyresö, LdB FC Malmö, Kopparbergs/Göteborg och Kristianstad och då har vi mött tre av dem. Ändå har vi bara fyra poäng, men nu tar vi sikte på ovansidan av nedflyttningsstrecket.

Kan du peka på något som ändå ligger bakom?

Artikel 2012-06-01 08:30

- Det känns mycket bra att ha fått klart med en tränare som tror på vår spelmodell och på våra spelare. Vi kan nu fortsätta vårt framgångsrika arbete med utvecklingsmodellen ”Från U till A” då Mattias även kommer att arbeta med planering och utveckling av vårt talangfulla och framgångsrika damjuniorlag, säger AIK damlags sportchef Henrik Jurelius till AIKs hemsida.

Artikel 2011-12-14 13:04