Michelle De Jongh

– Jag blev jätteglad att få chansen. Samtidigt vet jag att man inte riktigt får slappna av, så fort man är nöjd kan chansen försvinna, säger hon.

Almqvists vår har inneburit en stor scenförändring, 21-åringen är helt ordinarie i de regerande mästarnas uppställning.

Artikel 2017-06-06 17:30

– Vi är väldigt svåra att slå på Behrn Arena. Med den attityden ska vi ha fördel och kunna komma vidare med någonting positivt, säger Michelle de Jongh.

Ömsom värme, ömsom kraftigt regn med en lång flygresa i benen bekom inte KIF Örebro förra veckan. Där och då, i Thessaloniki, satte laget ner foten i CL-debuten.

Artikel 2015-10-13 22:30

Ni känner till historien vid det här laget. Kristianstad och Örebro var redo för match, men 20 minuter innan avspark meddelade domaren att matchen inte skulle kunna spelas. Örebro fick ta bussen hem igen, utan att ha gjort mer än kört ett träningspass på Vilans IP.

Ikväll, tisdag, är det hög tid att spela den där matchen som aldrig blåstes igång.

Artikel 2015-09-08 11:27

– Man får lita på varandra, det handlar mycket om dynamiken. Har vi roligt tillsammans blir spelet på planen bättre, säger hon till damfotboll.com.

För några månader sedan, i seriepremiären saknade Örebro några nyckelspelare. Då infann sig rätt läge för Michelle De Jongh att gå in och utmana stjärnorna från Rosengård, och bli startspelare på kuppen.

Artikel 2015-07-20 14:48

– Mitt mål inför året var att få starta i allsvenskan, nu är det avklarat. Jag ser fram emot mycket bra matcher, i serien och Champions League och med U19 i Israel, säger hon till damfotboll.com.

En snabb tillbakablick visar varför Michelle de Jongh mycket hellre ser framåt. 2011 drog hon av korsbandet, en liknande skada spolierade också två år senare när hon precis skrivit på för KIF Örebro.

Artikel 2015-04-17 10:59

- Det var ”bara” en knäledsstukning, säger Michelle till Nerikes Allehanda.
Hon hade anledning att oroa sig. Sin första korsbandsoperation genomgick hon som 14-åring när hon fortfarande spelade för Mariestad och i somras förstördes det andra knäts korsband precis innan hon skulle ansluta till KIF Örebro

Artikel 2014-04-30 22:57