Minna Merilouto

– Som målvakt är det smäll på smäll hela tiden. Och det är någonting med mig och konstgräs, smällarna kommer oftare för mig. Därför är jag glad att få spela på naturgräs.

Äkta grönt eller fabriksfärgat, konstgräs eller naturgräs har blivit en het potatis efter beslutet att VM i Kanada nästa sommar ska spelas på sammanbundna plastfiber.

Artikel 2014-09-08 11:49

Minna kommer närmast från Jitex BK. Hon har även representerat Umeå Södra och Hammarby i allsvenskan.

Samtidigt meddelar Vittsjö att Sofie Andersson och Sandra Adolfsson skrivit nytt kontrakt för säsongen 2014 samt att Ida Ohlsson, Louise Andersson och Sonja Fransson lämnar klubben.

Olof Sixten, sportchef Vittsjö GIK säger i ett pressmeddelande:

Artikel 2013-12-06 13:58

Det blir ett nytt tungt avbräck för Jitex som tidigare också blivit av med Annica Sjölund och Kathelene Fernström till Kopparbergs/Göteborg samt Fridolina Rolfö till Linköpings FC. Fler spelare kan vara på väg att lämna Jitex som står inför en tuff utmaning med att hitta nya spelare till kommande säsong.

Artikel 2013-11-21 12:39

Hon har även allsvenska meriter från Umeå Södra.
Minna är 26 år och har även vid några tillfällen vaktat målet i Finlands landslag.

- Minna är en mycket kompetent målvakt som kommer att ta upp konkurrensen med Jenny Olsson, som vi också hoppas göra klart med de närmaste dagarna, säger Jitex sportchef Lennart Lindorsson.

Artikel 2011-10-26 23:37

Hur känns det inför lördagen?
- Jo, det känns någorlunda bra, tack. Jag tror att alla vet hur viktig den matchen är och alla vet vad det gäller. Det är möjligt att vinna mot Kristianstad och vi ska fokusera på detta. Sedan får vi väl se hur den andra matchen slutar.

Artikel 2010-10-15 22:14