Nigeria

– Det är den största värvning vi gett oss in på, men tyvärr blev det ett fiasko, säger ÖDFF-tränaren Leif Widegren till Östersunds-Posten.

Evelyn Nwabuoku var tänkt att ta en central roll i årets lag.

Artikel 2016-05-11 10:11

Nigeria ska upprätta äran som Afrikas bästa damnation i fotboll genom att vinna Africa Women Cup Cup of Nations i november. Första matchen ska spelas mot antingen Senegal eller Guinea som ska kvala mot andra hemma/borta i början av april.

Av de 40 spelarna finns flera som ratats av den nya ledningens föregångare och som nu får en ny chans.

Artikel 2016-03-04 09:48

Allt med mål och mening för Östersund i sin satsning mot Damallsvenskan.
– Vi gör ett försök att ta oss till fotbollens finrum. Om det blir den här säsongen eller nästa återstår att se, men det är det vi jobbar för, säger ÖDFF:s ordförande Hans-Olof Johansson, till Östersundsposten.

Artikel 2016-02-29 17:17

Hon har varit en klippa i Sunnanå i många år.
Från att ha börjat som spelande tränare i div 2-laget Clemensnäs i fjol har "Peppe" nu fått och accepterat uppdraget som förbundskapten för Nigerias damlandslag.
Ann Chiejine som stått i mål för landslaget har utsetts till assisterande, skriver sydafrikanska African Football.

Artikel 2016-02-18 14:23

På Megan Rapinoes hörna drog Abby Wambach till på volley och fick se bollen gå i mål, det sista som hände i första halvlek som var jämn.

Megan Rapinoe och Alex Morgan testade Nigerias målvakt Precious Dede i andra halvlek med avslut som hon briljant räddade. Nigeria fick avsluta med 10 spelare efter att Sarah NNodim fick sin andra varning i mitten av andra halvleken.

Artikel 2015-06-17 10:42

Desire Oparanozie var inte så lyckosam på topp som senast.
Nigerias förbundskapten Edwin Okon erkände efteråt att så bra som mot Sverige nådde hans lag inte upp till.
Australiens Allen Stajcic å andra sidan konstaterade hans spelare var effektivare än senast mot USA. Det pekar på att Sverige får en ny tuff match mot Australien på onsdag, medan USA antagligen kör över Nigeria.

Artikel 2015-06-13 03:04

– Kul att hoppa in och härligt att göra mål. Jag sade i omklädningsrummet att jag skulle göra mål i VM, sade hon.

Sembrant blev alltså sanningssägare. Så mycket mer positivt hade hon inte att säga i den mixade zonen.

Artikel 2015-06-09 10:34

– Det kändes kämpigt. Fysiskt och spelmässigt, i det mesta, säger hon.

Sveriges tre S - Pia Sundhage, Caroline Seger och Lotta Schelin utstrålade säkerhet dagen före premiären. Efter drabbningen syntes mer av stukat självförtroende, nyckelkaraktärerna var långt ifrån sin bästa eftermiddag på jobbet.

Artikel 2015-06-09 09:06

Hörnorna från vänster var Sveriges framgångsrecept i den första halvleken. Två gånger om stegade Therese Sjögran upp för att slå dem.. Och två gånger om nådde hörnorna Nilla Fischer och letade sig förbi Precious Dede i det nigerianska målet. Första gången, i den 21:a minuten, hittade bollen nätet via en nigeriansk försvarare. Cirka tio minuter senare stötte hon in bollen från nära håll.

Artikel 2015-06-08 23:22

Afrikas bästa damfotbollsspelare, nigerianskan Assisat Oshoala, eller "Superzee" som lagkamraterna kallar henne, intervjuas.

Videoklipp 2015-06-08 14:11

Nigeria påbörjade sin landslagssamling redan 10 veckor före VM och detta för att det skulle spelas ett dubbelmöte mot Mali i OS-kvalet. Förbundskaptenen Edwin Okon vek inte en tum när han tydligt meddelade att de spelare som inte var på plats när bruttotruppen samlades inför OS-kvalet hade heller ingen chans att slå sig in i VM-truppen.

Artikel 2015-06-08 14:06

– Jag vet ingenting om Sverige, säger han och vidhåller svaret.

Det gör också lagkaptenen och mittfältsmotorn Evelyn Nwabuoku.
– Jag vet heller inget om laget.

På följdfrågan om det blir samma upplägg i alla gruppspelsmatcherna, maximal fokus på det egna laget och synbar okunnighet om de elva spelarna som står på andra sidan konstaterar Edwin Okon lugnt:

Artikel 2015-06-07 21:30

– Våra forwards kan komma runt på kanterna. Det gäller att få fart på bollen, annars kommer de in på kropp och får en tackling, säger hon.

Många citat och kommentarer cirkulerar när nationerna möts inbördes inför VM. Nigeria testade och tryckte till i en mållös match mot värdnationen. Helt stängt för åskådare men Kanadas förbundskapten John Herdmans ord har fått fäste i svensklägret.

Artikel 2015-06-05 18:13

När BBC:s utsände i Kanada kom in med vinnarpokalen till Nigerias matsal och började säga: - Jag kommer i uppdrag av BBC för att dela ut priset för... hoppade Asisat Oshoala upp från stolen och brast ut i glädjetårar. Hon förstod då att hon hade vunnit priset som BBC har instiftat. Redan 2014 har Oshoala vunnit priser som U20-VMs basta spelare och somm Afrikas basta fotbollsspelare.

Artikel 2015-05-27 15:46

****Det är 38-åriga Perpetua Nkwocha, under många år aktiv i Sunnanå och från och med i år spelande tränare i div 2-laget Clemensnäs. "Peppe" blev inbytt i andra halvlek. Damlandslaget förlorade matchen med 2-3 mot klubben City Strikers.
Desire Oparanozie och Iniabasi Umotong anlände i måndags från sina klubbar i franska respektive engelska ligan Guingamp och Portmouth.

Artikel 2015-05-07 11:21

– I ett mästerskap handlar väldigt mycket om detaljer i allt vad vi gör, oavsett om det är fysik, mentalt eller taktik som i det här fallet. Att få med fyra erfarna människor som varit med i så många mästerskap ger väldigt mycket hjälp, säger landslagets assisterande förbundskapten Lilie Gutke Persson.

Artikel 2015-02-23 16:26

Gloria Ofoegbu gjorde första målet och Piteå IFs Francisca Ordega ökade till 2-0 efter ett solonummer när hon först dribblade av två Namibia-backar och sedan rundade målvakten.

Matchens dominant från första till sista minuten var emellertid Sunnanås Perpetua Nkwosha.

Nigeria vann därmed sin grupp och är klart för semifinal.

Artikel 2014-10-18 14:41

"Peppe" ska inte spela VM-kal för damlandslaget utan leda ett pojklandslag i Nigeria.
– Nigeria har legat på henne att hon ska komma genast och hon har känt stor press. Hon ser uppdraget som en del av sin framtid och då är det svårt att säga nej, säger spelaransvarige i Sunnanå SK Jörgen Holmqvist till Norran.

Artikel 2014-10-01 13:41

Två månader senare dök den äldsta av dem upp i München där hon sökt asyl och samtidigt tog kontakt med klubben FFC Wackar.
De övriga fyra under 18 år antas befinna sig på en flyktingförläggning i närheten, enligt Radio Bremen.

De fem spelarna fick chansen att komma till Tyskland tack vare ett utbytesprojekt.

Artikel 2014-10-01 12:07

Spelarna skulle ha samlats i måndags på läger inför det afrikanska mästerskapet som äger rum i nästa månad.

FIFA har uteslutit, återanslutet och uteslutit Nigerias FF efter kaoset som började efter att Nigerias herrlandslag åkte ut i kvartsfinal i VM.

Artikel 2014-09-08 08:01