Nilla Fischer

Redan onsdag kväll mottog SvFF ett skriftligt besked från sin danska motsvarighet om att matchen inte skulle kunna bli av. Därför var torsdagens träning ett pass med högre intensitet än vanligt, såvida det handlat om dagen före match.
– Det blir ledigt imorgon och det passar bra, när vi samlas på lördag för träning kommer allt fokus att vara på Ungern, fortsatte förbundskapten.

Artikel 2017-10-19 13:40

– Jag känner mig helt säker på att det här är de 23 spelarna vi ska ha med. Frågar ni mig efter en vecka i Kroatien kan det troligtvis vara några andra och inför Danmark kommer det att vara några andra med, sade han under presskonferensen.

Fotbolls-Sveriges blickar riktades mot Solna för den mest spännande uttagningen på länge.

Artikel 2017-08-28 14:55

– Svårt att säga vad problemet är, exakt, säger Nilla Fischer

– Vi är nästan där, fyller Lilie Persson på.

Mot Tyskland skapade Sverige i underkant från hörnflaggan. Sedan dess har bollträffen blivit bättre med flitigt ritade streck i kolumnen för chanser.

Artikel 2017-07-27 13:25

– Med respekt för alla fotbollsmatcher som vi har spelat och kommer att spela är det lättare om det blir många mål. Däremot skulle vi alla ta en 1-0-seger, vi kommer att gå för tre poäng och det innebär en god chans att spela kvartsfinal, sade hon.

Artikel 2017-07-20 16:40

– Så klart att vi alltid vill vara hundra i de situationerna. Sen gäller det att hitta variant utifrån motståndet, säger Sembrant.

Mellan Tyskland på andra plats på världsrankingen och Ryssland som 25:a skiljer en hel del i kapacitet. Även om just den första EM-matchen inte innehöll mästarspel från den högre rankade motståndaren och desto mer fysik och framåtanda från den lägre.

Artikel 2017-07-20 16:00

Mest fokus lär hamna på Lotta Schelin eftersom det blir hennes sista tävlingsmatch för den klubb hon tjänat så framgångsrikt i åtta år.
Men för att sätta slutpunkt med ännu ett cupguld vill det till att Lotta eller hennes anfallskompisar överlistar Nilla Fischer som leder Wolfsburgs starka försvar.

Artikel 2016-05-26 12:30

– När vi mötte pojkarna (Gais P116-lag, journ. anm.) kändes det bra försvarsmässigt, så bra har det inte känts på länge. Men vi måste jobba på i fortsättningen, vara fokuserade över hela banan, säger Caroline Seger.

Moldavien och Polen i all ära, för försvarsivrare var kvalöppningen rena sömnpillret där någon enstaka enskild insats räckte för att freda den ena planhalvan.

Artikel 2015-10-27 09:52

Samma erbjudande fick tyska landslagsspelaren Alexandra Popp.
– Det ger en viktig signal. Nilla och Alex förfogar över mycket erfarenhet och ledaregenskaper, säger VfL Wolfsburgs tränare Ralf Kellermann till föreningens hemsida.

Efter Nadine Kesslers långtidsskada är Nilla Fischer lagkapten. Med sina 31 år ser hon ännu inte slutet på sin utveckling.

Artikel 2015-10-15 12:04

– Tre väldigt lojala spelare som pushade oss oavsett situation. När det försvinner några som varit med länge behöver gruppen som helhet ta hand om varandra, säger Nilla Fischer.

Thunebros klarsynta och knivskarpa analyser, Sjögrans förmåga att sätta allt i sitt sammanhang och Rohlins säkra magkänsla kommer aldrig mer till uttryck i text eller TV-ruta i landslagsärenden.

Artikel 2015-09-17 08:26

– Det bara flimrade framför ögonen, Jag blir panikslagen när anfallen kommer, eftersom jag vet hur dåligt jag kommer att mål, berättade Nilla.
Hon har haft återkommande problem med migrän under hela karriären.

FIFA-ordföranden Sepp Blatter och Svenska Spel fick sig var sin skrapa för att inte skapa en rättvisare fördelning av medel och resurser till damfotbollen.

Artikel 2015-07-13 22:26

Hörnorna från vänster var Sveriges framgångsrecept i den första halvleken. Två gånger om stegade Therese Sjögran upp för att slå dem.. Och två gånger om nådde hörnorna Nilla Fischer och letade sig förbi Precious Dede i det nigerianska målet. Första gången, i den 21:a minuten, hittade bollen nätet via en nigeriansk försvarare. Cirka tio minuter senare stötte hon in bollen från nära håll.

Artikel 2015-06-09 00:22

Det var Nilla Fischer som nickade in Sveriges premiärmål i EM på hemmaplan för två år sedan. Det följdes upp med två nickmål i matchen mot Finland och ett tag ledde den omskolade mittbacken turneringens skytteliga. Samma utdelning har Fischer inte haft vid fasta situationer sedan dess. Motståndarna vet vad hennes panna kan göra och väljer ofta att hårdbevaka henne vid fasta situationer.

Artikel 2015-06-08 12:22

Den mellan VfL Wolfsburg och Paris Saint Germain blir en intressant drabbning och i båda lagen finns svenska spelare. Nilla Fischer i Wolfsburg och Caroline Seger samt Kosovare Asslani i PSG.

Artikel 2015-04-18 12:42

– Vi är såklart besvikna, vi släpper in tre mål, säger Pia Sundhage direkt.

Artikel 2015-04-05 23:46

– Jag vet ju att det är djävligt tungt. De är ju så nära. Det är en underbar inramning idag, och jag vet att det är tungt. Ingenting jag säger kommer hjälpa, det finns inget jag kan säga för att de ska känna sig bättre, säger Fischer och koncentrerar sedan på Wolfsburg--lyckan:

Artikel 2015-03-30 10:27

Under EM på hemmaplan utgjordes mittbackparet av Charlotte Rohlin och Nilla Fischer. Både Linda Sembrant och Emma Berglund var tvungna att ge upp EM-drömmen på grund av korsbandsskador. Nu är de tillbaka, precis som nämnda Rohlin som dragits med skador under 2014. Alla de tre kan ingå i ett svensk mittbackslås som ska jaga framgångar i VM.

Artikel 2015-02-23 10:23

– Den dök ner bakom muren, jag hörde bara att den tog i stolpen. Sen låg det en boll i nät och en utanför. Målvakten tog den som låg utanför, då visade domaren för att det var mål, säger hon.

Det stora måljublet lät vänta på sig, kanske just för att det var så oavklarat ute på plan sekunderna efteråt.

Men 0-3 kom upp på tavlan och Fischer tog revansch med sin frisparksfot - i landslaget.

Artikel 2015-02-12 18:49

Överraskningar, skrällar, tårar och glädje. Säsongen 2014 har bjudit på mycket. Vi börjar vid glädjen i Malmö. Den glädje som klubben, trots nytt namn, börjat vänja sig vid.

FC Rosengård vann SM igen. Ganska ohotat, det var mer fajt om andraplatsen – vi återkommer till det och tittar istället närmare på vissa delar av det lag som vann SM-guld, och nu mera är Sveriges mesta mästare.

Artikel 2014-12-30 23:58

Aldrig tidigare har den som är intresserad av både dam- och herrfotboll i Tyskland sett detta scenariot.
Herrarnas serie leds av Bayern München före VfL Wolfsburg medan damernas serie leds av VfL Wolfsburg före Bayern München. Det råder ingen tvekan om vilka som är Tysklands bästa fotbollsstäder.

Artikel 2014-12-16 09:57

– Tyskland är alltid Tyskland, ett av världens bästa lag, säger Nilla Fischer.

Mästerskapsfacit är otvetydigt och förknippat med många nedslående minnen under 2000-talet.

När Sverige tagit sig hela vägen till medaljmatch har Tyskland ändå haft trumf på hand, som i VM-finalen 2003 och bronsmatchen i OS året senare.

Artikel 2014-10-29 12:59