Pia Sundhage

En kandidat till den defensiva mittfältsplatsen är förstås Lisa Dahlkvist men hon har ännu inte genomfört något pass på Nordirland då hon har känning i ett knä.
– Nej, så är det säger Pia.

Artikel 2014-04-04 14:04

Som spelare fanns Pia Sundhage med redan några år efter att damlandslaget spelat sin första landskamp – på Åland. Som förbundskapten har hon vunnit två OS-guld och lett Sverige i ett mästerskap på hemmaplan. Som person har hon blivit en (av flera) symboler för kvinnors rätt att idrotta på lika villkor som manliga kollegor.

Artikel 2014-03-19 11:38

I början av april åker det svenska landslaget till Nordirland för att plocka hem ytterligare tre poäng i jakten på en VM-biljett. Att Sverige, med åtta gjorda mål och noll insläppta hittills i kvalet, är favoriter råder det ingen tvekan om. Nordirland har hittills inte lyckats göra mål i kvalet till VM i Kanada och Sverige slåss och slutsegern i gruppen.

Artikel 2014-03-17 19:50

Sverige ligger tvåa i gruppen tre poäng efter Skotland som dock har en match mer spelad.

Följande spelare är uttagna:
Målvakter:
Hedvig Lindahl och Carola Söberg

Backar:
Nilla Fischer, Lina Nilsson, Charlotte Rohlin, Elin Rubensson, Jessica Samuelsson Linda Sembrant, Sara Thunebro

Mittfältare/Anfallare:

Artikel 2014-03-17 15:28

− Det känns som ett tråkigt slut på en turnering som egentligen är bra men som blir mindre bra i slutändan. Det känns onödigt och lite plumpt, sammanfattar Lotta Schelin sina känslor fem minuter efter slutsignalen mot Island. En sammanfattning som troligen fångar det många tänker om Sveriges insats i Algarve Cup 2014.

Artikel 2014-03-15 01:07

- Island visade attityd och fick mål i rätt ögonblick, de växte i takt med att tiden går och att de leder med 2-0, är Sundhages första kommentar efter slutsignalen i matchen mellan Sverige och Island.

Sundhage var besviken efter förlusten. Lotta Schelins ögon var mörka när hon pratade med oss och inte ens Caroline Seger bjöd på ett leende i den mixade zoonen.

Artikel 2014-03-12 16:24

Fotboll handlar, i mångt och mycket, om att göra mål. I matchen mot Sverige gjorde USA inte mål. Amy Rodriguez försökte, Abby Wambach fick chansen från straffpunkten men lyckades inte överlista Hedvig Lindahl i det svenska målet. Inhopparen Sarah Hagen hade ett friläge just i slutet av matchen. De regerande olympiska mästarna radade upp chanser. Men USA fick aldrig hål på Sverige.

Artikel 2014-03-08 13:11

Sverige fick dels hålla nollan men också näta på en fast situation mot Danmark. Men Pia Sundhage tryckte hårt på något annat när hon tog sig tid att växla några ord med damfotboll.com.
– Det här blev väldigt bra med vårt spelsystem, och jag tror att jag är gladast över Caroline Segers spel, säger Sundhage.

Artikel 2014-03-06 17:27

En 54 sidor lång PDF-fil på det amerikanska fotbollsförbundets hemsida berättar för oss vad spelare och förbundskaptener får för pengar för att hålla på med fotboll. Såväl damer som herrar finns att tillgå. Siffrorna gäller för inkomståret 2012 och ni som har koll på det året vet att Pia Sundhage ledde USA till seger i de Olympiska spelen 2012.

Artikel 2014-02-13 23:26

Övriga är Arild Monsen, FK längdskidor, Pär Mårts, FK ishockeylandslaget herrar som vann VM i vintras, och Lotta Neumann, ledare för Europa-laget i golf som vann Solheim Cup i USA.
Sverges damlandslag i fotboll har nominerats i klassen Årets lag tillsammans med Lag Niklas Edin – Curling, Stafettlaget Herrar - Längdskidor och Tre Kronor - Ishockey

Idrottsgalan hålls den 13 januari.

Artikel 2013-11-20 11:09

–Det nya spelsystemet, ja det har lite oklarheter men det ska vi ändra på till Färöarna, säger Olivia Schough.

Artikel 2013-10-29 12:27

- Vi kan se olika varianter. Antingen en assisterande förbundskapten rakt av eller en kombinerad roll med analytiker, säger Pia Sundhage.

Jacobssons exit var en tänkbar källa till oro för några månader sedan, EM var bara dagar bort när den assisterande förbundskaptenen med inriktning på försvarsspe sade tack och adjö.

Artikel 2013-10-28 18:10

Frankrikeproffset Kosovare Asllani är skadad i foten och är således inte tillgänglig till VM-kvalmatchen mot Polen på Swedbank Stadion på lördag. Malmöspelaren Elin Rubensson som inte fick plats i sommarens EM-trupp ersätter. För Kristianstads mittback Mia Carlsson öppnas också möjligheten att få göra debut i A-landslagssammanhang.

Artikel 2013-09-16 12:15

– Läkarna trodde att jag hade fått ett njurstensanfall och skickade hem mig efter det första besöket. Jag hade bara varit hemma några timmar innan jag fick ont igen och min syster körde mig till sjukhuset. Det gjorde så ont så jag visste inte hur jag skulle klara av det hela. En obeskrivlig smärta helt enkelt, berättar Pia över telefon.

Artikel 2013-08-21 15:47

- Det var nästan lite lättare när man gick och lade sig, sen vaknade man upp till verkligheten, säger Lotta Schelin.

- Det känns tomt, som om vi kunde ha fått ett bättre öde. Vi har spelat bra och haft en fantastisk resa, tycker Sofia Jakobsson.

Artikel 2013-07-26 12:25

Den tyska pressen var intresserad av jämförelsen mellan Lotta Schelin och herrspelaren Zlatan Ibrahimovic, Sundhages sångröst och hur Sverige ser på att Tyskland faktiskt inte imponerat hittills under EM.

Varför är er träning stängd, till skillnad mot Tyskland som tränar helt öppet?

Artikel 2013-07-23 18:48

Det var Caroline Seger, lagkapten i morgondagens match, och förbundskaptenen Pia Sundhage som mötte pressen ungefär 24 timmar före kvartsfinalen mot Island.

Pia, är du lika optimistisk som svensk media?
Sundhage: Jag är alltid optimistisk. Den största utmaningen är att vara närvarande och att vi gör vårt bästa i kvartsfinalen..

Artikel 2013-07-20 15:00

Först och främst: Svaret - om Asllani finns på plan imorgon saknades. Det kommer först matchdagen, efter ytterligare rehabträning och test.

Alternativen tas i bruk redan på den matchförberedande träningen, för Pia Sundhage frångår inte sin vana att meddela startelvan till spelarna dagen före.

Artikel 2013-07-15 18:10

- Jätteskönt med tre poäng och att vi gör många mål och vi gör mål på fasta som är ett vapen. Det känns skitbra, sade Lina Nilsson.

När Pia Sundhage skulle blanda om i startelvan truppen började hon förmodligen bakifrån. Lina Nilsson och Jessica Samuelsson har haft en duell om högerbacksplatsen under våren och sporrat varandra.

Artikel 2013-07-14 00:39

- Finland spelade oavgjort i den senaste matchen och är väldigt organiserade. Att hålla positioner och tempo i spelet blir viktigast för oss, sade Pia Sundhage.

Caroline Seger som satt bredvid på podiet hakade på kring Sundhages tankegångar om vad som krävs för att besegra just det kompakt spelande Finland.

Artikel 2013-07-12 16:46