Sverige.

– Jag tror att denna samlingen stärkte mina chanser till en OS-plats men man måste göra jobbet framöver. Jag försöker att inte tänka för mycket landslag, det är Piteå som gäller nu, säger hon.

I halvannat år har Hilda Carlén hängt stadigt i blågult. Debut i andra halvlek mot Finland i februari 2015, 20 bänkar senare gjorde hon Moldavienmatchen från start till och i mål.

Artikel 2016-06-10 11:05

– Vi gör sex mål på sjätte juni, släpper inte in något och skapar många chanser, sade Pia Sundhage nöjt efteråt.

I strålande solsken tog det inte lång tid att räkna ut var spelet skulle äga rum. Högt tempo från första steget, upp längs kanten och ner till kortlinjen på Moldaviens planhalva.

Därifrån kom många inlägg till hörnor, som gav de vassaste chanserna fram mot de väntade målen.

Artikel 2016-06-06 19:35

Jessica Samuelsson tar över Elin Rubenssons plats på högerbacken, i mittförsvaret finns Emma Berglund istället för Nilla Fischer mot Norge.

Sverige: Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Linda Sembrant, Emma Berglund, Magdalena Eriksson - Caroline Seger, Lisa Dahlkvist, Josefin Johansson - Sofia Jakobsson, Lotta Schelin [K], Olivia Schough.

Artikel 2016-03-05 19:33

– Vi måste ta tre poäng och kommer att kasta in allt vi har, säger hon till damfotboll.com.

Det vilar en dämpad besvikelse på spelarhotellet i en förstad till Rotterdam. Många tvära kast, framförallt den ihåliga med tre insläppta mål på sex minuter var lika med förlust och ett krångligt läge inför fortsättningen av OS-kvalet.

Artikel 2016-03-04 11:00

– Det väcker tankar att komma tillbaka efter EM och det blir speciellt att kliva in i omklädningsrummet på Gamla Ullevi, säger Janni Arnth.

En oavgjord premiärfest följt av lottning för att nå utslagsmatcherna. En straffläggning mot Frankrike som hon själv fick avgöra och till sist förlust i semifinalen mot Norge.

Artikel 2015-10-26 22:25

– Jag tror absolut att vi kan gå hela vägen, säger hon till Expressen.

30 mål i åldersgruppen, 18 bara under den pågående säsongen. Stina Blackstenius kapacitet som en skoningslös striker som bara vill framåt talar sitt tydliga språk.
Hon har blivit spelaren att stoppa, för de andra lagen är det desto värre då Linköpingsanfallaren också ser ut att vara de viktiga matchernas spelare.

Artikel 2015-07-27 15:08

– Man vill representera sitt land, det är inte det. Men just känslan över att det inte är ett mästerskap när man är 30 år. Än så länge vet jag inte hur man ska motivera sig isåfall, det kanske kommer, säger hon.

Artikel 2015-06-21 19:24

Allt annat än en mysig uppesittarkväll, landslaget som hänger kvar i Edmonton väntar också.
– Det har jag aldrig varit med om, det känns både hoppfullt och lite trögt, säger Lotta Schelin som tror på en enad samling med alla spelare när resultaten ska räknas in.

Artikel 2015-06-18 00:07

– Inga känningar efter genrepet, jag har varit med på många träningar, lyder lägesrapporten två dagar före Nigeriamatchen.

Dahlkvist som blev en av karaktärsspelarna i Tyskland 2011 har haft en sämre ingång till världsmästerskapet som snart är här.

Artikel 2015-06-06 18:44

– Det är skönt att ha en bra grund, säger hon.

Mitt under förra sommaren upplevde Olivia Schough en tuff period i karriären. Kontraktet med Bayern Munchen bröts med efterhängsna skadeproblem, Schough letade klubb och petades i samma veva från landslagsuttagningarna.
Rossiyanka blev räddningen, den långa flytten till Ryssland gjorde slipade yrvädrets spetsegenskaper på plan, och utanför:

Artikel 2015-06-03 18:23

– Jag har alla möjligheter att pressa mig i träning och de har kunskapen att ge behandling och rehab om det behövs, säger hon.

Målvakten spelade VM-kvalet ut i landslaget men missade vinterlandskamperna och säsongsfinalen med Kristianstad på grund av höftoperation.
Sedan utsåg hon klubb för sin mästerskapssatsning, månader av uppbyggnad och tävlingstempo som bör vara krångelfria.

Artikel 2015-03-27 10:41