Finländsk landslagsspelare till Jitex

Jitex har skrivit kontrakt med ännu en toppspelare, denna gång är det den Finlands landslagsforward Annica Sjölund.

Ålandsfödda Annica Sjölund blir snart 25 år och har spelar två säsonger för AIK, men väljer nu, precis som kompisen Frida Höglund, att flytta till Jitex.

Annica spelade för Älvsjö AIK bara 17 år gammal under lagets tid i Damallsvenskan och har dessutom spelat ett antal säsonger i finska förstadivisionen.

Med sina 21 matcher och 9 mål var hon av de mest tongivande i AIK den gångna säsongen.
Annica debuterade i finska landslaget redan 2006 och var bl a med i EM-slutspelet på hemmaplan förra året där hon tog ytterligare ett rejält kliv i sin utveckling.inline:b-sjolund.jpg

- Annica Sjölund är ytterligare en strategisk värvning som helt följer den plan vi gjorde upp tidigt i höstas när vårt allsvenska avancemang stod klart. Då satsade vi på att skaffa 4-5 nyförvärv och genom Annica är den planen nästan fullföljd. Vi beslutade tidigt att vi enbart skulle satsa på verklig spetskompetens och rutin och det tycker jag att vi lyckats med alldeles utmärkt säger Jitex sportchef Lennart Lindorsson.
- Vi har också lagt stor vikt vid de rent mänskliga egenskaperna och spelarnas attityd, vilket enligt vårt sätt att se det är grundläggande i en lagsport som fotboll.
- Annica är en stor och stark forward med bra huvudspel och bra skott med båda fötterna. Hon blir ett utmärkt komplement till våra övriga unga, snabba men ganska småväxta forwards, tillägger Lennart Lindorsson.
- Vi har ytterligare en mycket kvalificerad spelare på gång och som vi hoppas kunna lösa någon gång i mitten av januari, sedan står vi så väl rustade som vi någonsin kan inför den allsvenska comebacken Som nykomling med begränsade ekonomiska resurser är det inte helt lätt att locka de allra bästa och mot den bakgrunden har vi lyckats över förväntan, Lägg därtill att många av de absoluta toppspelarna i Damallsvenskan försvunnit utomlands eller fallit för ålderstrecket så känner vi att vi står mycket väl rustade inför säsongen, avslutar den påtagligt nöjde Lennart Lindorsson.

-Jitex presenterade en helhetslösning som känns mycket lockande, säger Annica Sjölund.
- Och självklart gjorde det sitt till att Frida Höglund också valt Jitex och talat så väl om klubben. För mig är det viktigt att allt sköts seriöst och det intrycket har jag fått av Jitex, säger Annica. Som givetvis också hoppas på att brorsan Daniel ska hamna i Göteborg och Blåvitt.