Umeå-duo skrev på för Atlanta

Nu har även Johanna Rasmussen och Mami Yamaguchi skrivit på spelarkontrakten med Atlanta Beat.

Det innebär att det amerikanska proffslaget får tre Umeå IK-spelare i truppen den kommande säsongen. Sedan tidigare är Ramona Bachmann klar.
Redan i slutet av oktober var Atlanta Beats tränare Gareth O´Sullivan i Sverige och tittade på eventuella nyförvärv. Det har tagit tid innan alla papper blivit klara, men nu har Atlanta Beat alla de tre förra säsongens UIK-spelares namnteckningar på pränt.

- Jag är nöjd med truppen vi har skapat så här långt. 17 spelare är klara och vi har rätten till ytterligare sju vid draften den 15 januari. Dessutom har vi kontakter med ett par spelare som kan komma till försäsongsläger, berättar Gareth O´Sullivan för damfotboll.com.

Vad kommer Johanna och Mami att betyda för Atlanta Beat?
- Mami är mycket teknisk och kreativ särskilt i sitt positionsspel och kommer att tillföra mycket rutin till laget. Vi förväntar att hon kommer att slå igenom direkt i WPS-ligan. Johanna har en av de bästa vänsterfötterna, är mycket snabb och respekterad i Europa. Vi ser henne som både avslutare och framspelare, avslutar Gareth O´Sullivan.