Lottas Lyon diskat i Champions League!

De båda norska spelarna Christine Nielsen och Isabell Herlovsen var inte spelklara för Olympique Lyonnais som besegrade Fortuna Hjörring med sammanlagt 6-0 i UEFA Women´s Champions League.

UEFA har tagit upp den danska mästarklubbens överklagan och diskar Lotta Schelins Olympique Lyonnais.
Målvakten Christine Nilsen och mittfältaren Isabel Herlovsen anslöt i höstas till Olympique Lyonnais när den norska Toppserien spelat färdigt i Kolbotn.
Den franska klubben hävdade att de båda var hänföra till kategorin amatörspelare, medan Fortuna Hjörring hävdade att de var proffs och därmed gällde regeln med fönster för övergångar. Norskorna hade bytt klubb efter att höstens transferfönster stängt och därmed kunde de inte omedelbart bli spelklara i åttondelsfinalerna i UEFA Women´s Champions League.

- Jag är givetvis glad för att för att vi fick rätt utan reservation. Även om det var en skrivbordsseger som tvivlar inte op att vi ska göra vårt yttersta för att representera dansk damfotboll på bästa sätt när vi nu spelar kvartsfinal mot italienska Torres Calcio den 10 och 17 mars. säger Fortuna Hjörrings manager John Robert Larsen till Dansk Boldspil Unions hemsida.