Josefine Öqvist redo för come-back

I drygt två års tid har Linköpings FC:s Josefine Öqvist haft otur med skador som avlöst varandra. 2007 och 2008 handlade det om ett avslitet korsband. 2009 genomgick hon tre ljumskoperationer och det är snart ett år sedan hon spelade sin senaste match. Men nu är "Jossan" på gång.
Foto: Anders Henriksson

- Ja rejält spelsugen. Om jag känner litet av det gamla så går det över när jag tränar ännu mer, skönt att det inte är tvärtom.

Hunden "Bubba" har betytt en del för dig under din långa rehabperiod?
- Ooh ja, det var det bästa jag gjort. Jag skaffade Bubba precis när jag blev skadad första gången. Jag gick in på Blocket, såg hunden och tänkte att den måste jag ha och så for jag iväg och köpte Bubba dagen efter. Han är så himla skön och gör mig så himla glad, säger "Jossan" glatt.

Damfotboll.com träffade Josefine under LdB Sport Cup men då var "Bubba" inte med:
- Nej, han var hos mina föräldrar i Uppsala under en helgen, dom gillar att skämma bort honom.

Josefine tränar alltså lika mycket som övriga i Linköpings FCs spelartrupp och hade gärna hoppat in och spelat en halvtimme i LdB Sport Cup som avgjordes i Växjö förra veckorslutet .
- Nu skyndar jag långsamt och vi ska sätta oss ner och planera när det är dags för comeback. Jag litar på att våra nya tränare ser till att det blir vid rätt tidpunkt, säger "Jossan".

Alva Nilsson 2010-02-01 00:25

Härligt! Ser väldigt mycket fram emot att få se Jossan på planen igen. Heja