Jitex vann halvlek mot LdB FC

Malmö ip bjöd på perfekt konstgräs inramat av meterhöga snövallar när LdB FC tog emot Jitex i första träningsmatchen utomhus. Första halvlek slutade 6-0 till hemmalaget, den andra 3-0 till Damallsvenskans nykomling.
Foto: Urszula Striner
Frida Nordin LdB FC Malmö har bollkoll.

Både LdB FCs tränare Martin Sjögren och Jitex Hans Prytz tar med sig de positiva beskeden för sina respektive lag.
- Många var delaktiga i målen i första halvlek och att det blev utdelning på chanserna stärkte självförtroenden, säger Martin Sjögren.
- Vi hängde inte med tempomässigt i överflyttningarna under första halvlek. Då måste vi istället spela smartare och centrerade försvaret i andra, förklarar Hans Prytz uppryckningen.

Frida Nordin var delaktig i LdB FC:s tre första mål, det första som hon bredsidade in efter 8 minuter, uppspelet till Lina Nilsson som satte 2-0 och genomskäraren till Manon Melis 3-0. Minuten efter straffade Manon Jitex för en slarvpassning och gjorde 4-0, var sedan i hetluften i situationen som resulterade i en straff på vilken Therese Sjögran ökade till 5-0. Halvleken avslutades med att Nilla Fischer nickade in 6-0 på Frida Nordins inlägg.
Dora Stefansdottir spelade en godkänd första halvleki sin come-back och avlöstes i andra av arbetsmyran Emelie Erlandsson.
Det mest spektakulära bytet blev dock när Caroline Seger avlöste Therese Sjögran i mitten av halvleken.
Dessförinnan hade Annica Sjölund och Elin Carlsson inom loppet av två minuter reducerat till 6-2 för Jitex. Sofia Karlsson fastställde slutresultatet med skott stolpe in.
På söndagen möter Jitex Kristianstads DFF på bortaplan.

Taggar: ,