Mästarlaget tränar inomhus

Med nye tränare Jörgen Petersson i spetsen är det inomhusträning som gäller för Linköpings FC. En hall med konstgräsplan som mäter 70 x 40 ger trygghet under de kalla vinterdagarna.
Foto: Urszula Striner
Jörgen Petersson, ny tränare i Linköpings FC

- Vi valde att hålla hos i den något mindre hallen där vi vet förutsättningarna. Vi kan underlaget och det är varmt . En bra förutsättning, då jag som ny tränare för laget räknar med att göra avbrott för instruktioner rätt ofta, så här i början när jag lär känna spelarna. Vi kör fyra pass i veckan inomhus, sen kör vi ett pass i en friidrottshall och all styrketräning i Linköpings Hockeys gym, det funkar bra.

Det är nog flera som känner sig avundsjuka på de klubbar som har möjlighet att träna inomhus på fina konstgräsplaner?
- Så kan det vara och det kanske blir så att man helt enkelt får göra som man gjorde förr, på vår tid Anette. Träna där det finns en möjlighet, allt för att klara av att hålla en hysad fysisk status. Finliret får man ta sen, skrattar Jörgen.

Jojo, intervallträning på någorlunda skottade gångbanor i Mölndal, under överinseende av Kaj Hansson, var ingen dans på rosor, men det funkade det också för de lila/vita-laget Jitex som under 80-talet plockade hem 3 av sina totalt 6 erövrade SM-guld.

Hur ser det ut den närmaste tiden för Linköping, är det dags för träningsmatcher snart?
-Ja, det är planerat för träningsmatch mot Tyresö FF (nykomlingar i Damallsvenskan) den 14 februari och därefter ska vi spela mot Linköpings Kenty den 28:e. Det är en preliminär datum med tanke på att flera spelare nog är borta då på landslagsuppdrag i Algarve Cup och i La Manga.

Det är lite tidigt men hur ser du mästarlagets chans att försvara titeln som Svenska Mästarinnor?
-Vår trupp är inte stor men de som är med är bra karaktärsspelare och här finns en otrolig energi. Med tanke på att det är klasspelare som lämnat oss väntar vi litet med att bestämma målsättning.

Är dörren stängd för fler spelare? Vi vet till exempel att AIK:s Kimberly Gustafsson, som kom som skytteligavinnare ifrån Bollstanäs ifjol, har flyttat till Linköping för att studera till läkare. Kan hon vara intressant?
-Bra spelare är alltid intressanta men i dagsläget vet jag inget mer än så, säger Jörgen.

Martin 2010-02-08 20:42

Kimberly Gustafsson är klar för Linköping/Kenty i Söderettan som lär få ett riktigt vasst lag den kommande säsongen.

Rufus 2010-02-08 23:41

Med Erika Petersson från Vittsjö och Söderettans skyttedrottning ifjol, i par med Kimberly Gustafsson, kan Linköping Kenty DFF bli ruskigt effektiva framåt. Om allt klaffar.

Folket i Eskilstuna 2010-02-09 20:19

Nyförvärvet från Eskilstuna. Karolin Pettersson. Den har Jörgen Pettersson missat.
Kommer bli en av Link. Kentys viktigaste kugge. Tro oss, vi vet.

Uffe Ståhlberg 2010-02-10 12:29

När det gäller Linköping Kentys nytillskott från Eskilstuna är det ingen risk att Jörgen & Kuno missar henne. Samarbetsavtalet mellan LFC och LKDFF för det goda med sig att a l l a spelare i division 1-klubben följs upp kontinuerligt av LFC-ledningen. Erika Petersson fick en rejäl chans att visa upp sina färdigheter nu senast i LdB Sport Cup i Växjö. Visst ligger både Erika och Kimberly bra till för att få göra allsvenska inhopp i år, men det blir ingen bitter dragkamp om dem från tränarhåll. Hemmalaget först och främst.

PS Kimberly har inte signerat kontraktet med Kenty - än. DS