Susanne Moberg firade med mål i Malmö

När Kristianstads DFF gästade LdB Malmö i Damallsvenskan i fjol blev det förlust med 0-6. Lördagens träningsmatch slutade 2-2 (1-1)
Susanne Moberg

Och KDFF gjorde de båda ledningsmålen.
Med 2-1 firade för övrigt Susanne Moberg sin 24-åriga födelsedag. Inte världens fullträff men Susanne stressade LdB-backarna till misstag.

Antonia Göransson har meriter från Malmö men nu är hon KDFFs anfallsess. En solorusch på vänsterkanten avslutade hon med att ur liten vinkel skjuta förbi Thora Helgadottir i LdB FC-målet.
Fyra minuter senare nickade Elin Rubensson in kvitteringen på Frida Nordins högerinlägg. Frida kom inte att dominera lika mycket som förra matchen mot Jitex men passade till de båda målen. Elin var nära att göra fler mål, närmast när hon prickade stolpens insida efter Manon Melis framspelning och kort därpå skott utanför efter en av Therese Sjögrans flera mästerliga serveringar.

- Avsluten brast vi i men chanser skapades. I andra halvlek hittade vi ytor mellan Kristiantads backlinje och mittfält. Nilla Fischer steg fram och skapade tryck i boxen, säger LdB FCs tränare Martin Sjögren.
Therese Sjögran gjorde en stark andra halvlek, avlöstes de sista tio minuterna av Caroline Seger som i slutminuten var nära att göra mål men Sandra Wahldén räddade med en benparad.
På kvitteringen till 2-2 hade hon ingen chans. Frida Nordin slog ett högerinlägg mot bortre stolpen där Therese Sjögran mötte på ett tillslag och satte bollen i mål.

Mittfältaren Therese Björck var en av Kristianstads DFFs bästa spelare och med ett skott från långt håll var hon också nära att göra mål men bollen tog i ribban.
Johanna Rosén bör ompröva sitt beslut att lägga skorna på hyllan och gjorde en lika bra insats som mot Jitex.
- Jag är glad att se våra spelare klara av ett fysiskt spel och visar härlig vilja, den här matchen gjorde även gott för deras självförtroende, säger KDFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir.