Mästarna besegrades av Tyresö

En liten aning om att Tyresö FF inte blir en nykomling vem som helst i Damallsvenskan ger resultatet i söndagens träningsmatch mot Linköpings FC. Den slutade med 1-2-förlust för de svenska mästarna.
Två skånskor i skilda lag, i blått Linköpings back Maja Krantz (f d Stattena och innanför Tyresös nyförvärv från Kristianstad Sofie Persson. FOTO: Filip Oskarsson.

Linköping tog dock ledningen efter en halvtimme genom Linda Sällström, som var en av matchens bästa spelare.
Kvitteringen följde fem minuter före halvtid litet slumpartat men Line Röddik Hansen var på rätt ställe och kunde passera bollen förbi Sofia Lundgren i LFC-målet.
- Vi gjorde en stark första halvlek och hade klart fler målchanser än Linköping, säger Tyresö FFs tränare Tino Katsoulakis.
- Vårt försvarsspel är solitt så vi prioriterar att bli bättre i anfallet. Positionerna stämmer bättre och bättre. Litet slarviga beslut i uppspelsfasen försatte oss i några besvärliga situationer.

Linköping dominerade andra halvlek.
- Vi borde så klart ha gjort något mål, säger LFCs tränare Jörgen Petersson.
I mitten av halvleken gjorde Katrin Schmidt 2-1 för Tyresö, praktfullt i krysset.
Linköping saknade försvarsklippan Charlotte Rohlin, men Kosovare Asllani spelade en halvlek. Det gjorde även skånska nyförvärvet Erika Pettersson som presterade en riktigt stark andra halvlek.

FLER BILDER FRÅN MATCHEN UNDER "BILDREPORTAGE" I SPALTEN LÄNGST UT TILL HÖGER.

Gäst 2010-02-14 18:37

tycker linköping borde vunnit matchen då de hade spelet. Men det är bara att ta nya tag, för linköping kan mer de hade bevisat med att vinna allt som går i damalsvenskan och har bara funnit sen 2004. Det är grymt bra och man stolt över dem.
är inte från linköping eller varken hejar på dem men tycker att alla borde ha klart för sig att de är SVERIGES BÄSTA DAM-LAG!
+ i princip alla förluster lfc gjorde i år gick till amerikanska klubbar, som caroline seger, kosovare asllani, jessica landström.

Gäst 2010-02-14 18:47

Linköping kan säkert vara bäst i Sverige även 2010 men första halvlek var Tyresös som kunde haft både 1-0 och 2-0. Linköping hade några halvbra chanser till kvittering i andra halvlek men Tyresö hade också ett par bra lägen.

Nytt blod i Damallsvenskan 2010-02-14 21:01

Hej, det känns kul att nykomlingen Tyresö kan ge mästarna en match. Tyresö vann enligt info även förra veckans match mot Hammarby.

It`s a new team i town! Lycka till Tyresö!

Rufus 2010-02-14 21:27

Träningsmatchen var ett prov av litet värde, som alla matcher under tidig försäsong. Men! En sak framkom med all tydlighet: Tyresö FF är en blivande toppklubb som kommer att ställa till stor oreda i Damallsvenskan i år genom att fälla en del storfavoriter. Bra jobbat, TFF!

Gäst 2010-02-15 16:14

Rufus har säkert rätt. Svårt som nykomlingar att hålla match efter match men att Tyresö redan i år kommer bli ett spöke för många etablerade lag är jag övertygad om. Lika övertygad är även jag om att Tyresö inom något år räknas in bland toppklubbarna. Mycket starkt jobbat!