Algarve Cup, det går jag igång på.

Vem bryr sig om en träningsturnering egentligen? Den som frågar det har inte träffat mig. Jag bryr mig. Jag bryr mig alldeles för mycket. När kylan biter i mina frusna tår och kluvna hårtoppar är det inte varm choklad eller en kopp te som värmer mig - utan en utskälld och kritiserad träningsturnering.

I dagarna drar Algarve Cup igång. Utskällda och ifrågasatta Algarve Cup. Jag tänker inte skälla ut eller ifrågasätta turneringen i Portugal. För jag älskar den och det ända jag är sne på är att den inte visas i någon kanal jag kan knappa in på min TV (att jag inte äger någon tv hör inte till saken). Annars är Algarve Cup mitt sportlovs höjdpunkt, uppsalaresan och vasaloppet får ursäkta.

Jag blundar för att de allsvenska klubbarna och lirarna missar nästan två veckor av den viktiga försäsongen. Jag kan helt enkelt inte se hur Algarve skulle kunna störa förberedelserna. Jag menar; det kan väl knappast komma som en överraskning för klubbarna, eller lirarna själva, att landslagslirarna drar till Portugal sista veckan i februari? Så har det alltid varit. Och de klubbar som inte förstått det ännu, och om det inte valt att anpassa sig efter det, får väl kind of skylla sig själva. Säger jag arrogant och menar det.

Sedan tycker jag att det är högst intressant att Algarve Cup skrattas bort av vissa. En träningsturnering som inte betyder ett skit säger någon. Fel, fel, fel! Suckar jag och skakar menande på huvudet. En träningsturnering, ja det måhända. Men för det inte alls betydelselös.
De bästa lirarna ställs mot de bästa lirarna. Det ger internationell erfarenhet och möjligheten att känna av hur väl man står sig där bland eliten. Landslaget får en ypperlig möjlighet att spela ihop sig och/eller testa nya intressanta namn. Eventuella snesteg syns och rättas till och det som funkar finslipas. Vinner man över de andra världslagen kommer välbehövligt (?) självförtroende som ett brev på posten. Jag kan fortsätta rabbla fördelar men det känns som ni förstår min poäng. Att cupen i sig egentligen betyder noll då det är en träningsturnering, spelar mindre roll.

I dagarna drar Algarve Cup igång. Utskällda och ifrågasatta Algarve Cup. I love Algarve Cup.

Gäst 2010-02-23 17:01

Jag gillar också Algarve cup, men inte lika mycket nu som när den sändes på Eurosport:)

tv4 borde väl kunna sända ifrån Portugal om de kan sända en totalt ointressant träningsturnering för herrarna i Oman? Här är det ju endå topplagen som spelar...

Rainer Fussgänger 2010-02-24 16:25

Vad jag förstår så har man bestämt sig att OS i Vancouver är "viktigare". Tyvärr. Matcherna har knappast någon publik i Algarve på plats. Tyska fotbollsförbundet DFB kommer att twittra från Tysklands matcher. Nånting som andra också skulle kunna göra???