Paaske Sörensen stannar i Danmark

Danmarks bästa spelare Cathrine Paaske Sörensen som ifjol spelade för Linköpings FC blir inte proffs i Saint Louis Athletica som draftade henne för en månad sedan. Hon väljer istället att stanna kvar i Danmark. Ny klubb blir Fortuna Hjörring som som är klara för kvartsfinal i UEFA Women´s League. Även Julie Bukh Rydahl också hon i Linköping ifjol går samma väg.
Foto: Filip Oskarsson
Cathrine Paaske Sörensen

Det båda ratar alltså sin gamla klubb Bröndby till fördel för deras ständiga rival om mästartiteln i Danmark ,Fortuna Hjörring , som ska spela kvartsfinal mot italienska Torres i UEFA Women´s League.

Fem minuter i Linköping låser Cathrine
Har ni i Fortuna Hjörring dubbelcheckat att de blir spelklara så att ni inte gör samma misstag som när Olympique Lyonnais mötte er med två nya norska spelare och senare blev diskat?
- Ja det har vi och det innebär att Cathrine inte får lov att vara med mot Torres, säger Fortuna Hjörrings ordförande John Robert Larsen till damfotboll.com.
- Anledningen är att hon redan deltagit i UEFA Women´s League för Linköpings FC, visserligen bara i fem minuter i en kvalmatch som Linköping vann med stora siffror så det var ett helt onödigt inhopp.

Den andra danska spelaren Julie Rydahl Bukh spelade aldrig i någon UEFA Women´s League-match för Linköping och hon får alltså vara med i Fortuna Hjörrings matcher mot Torres.
Cathrine ska alltså inte spela i USA?
- Nej, och jag tror anledningen är att hon blev draftad men inte Julie. De ska spela för oss hela vårsäsongen och blir fina förstärkningar, säger en påtagligt nöjd John Robert Larsen.

Liksom i Sverige ligger snön tjock på de danska fotbollsplanerna. När Fortunas spelare återvänder med landslaget från Algarve Cup reser de med klubben till London för ett kort träningsläger.
- Vi måste få träna på gräs innan vid möter det italienska mästarlaget i UEFA Women´s League. Det är inlagt en träningsmatch också mot Doncaster Belles i London, berättar John Robert Larsen.

Det är för dagen osäkert om Fortuna kan spela på sin hemmaplan med naturgräs den 10 mars eftersom den är täckt av snö och då måste matchen flyttas till Ålborg som har uppvärmd plan.

Vetande 2010-02-27 12:21

De ska inte spela Champions league!! Lyon fick rätt på sista avgörandet!!